Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Dodge Ram 2500: Iso ja röyhkeä

Dodge Ram 2500: Iso ja röyhkeä
 • Dodge Ram 2500
 • Dodge Ram 2500
 • Dodge Ram 2500
 • Dodge Ram 2500
 • Dodge Ram 2500
 • Dodge Ram 2500
 • Dodge Ram 2500
 • Dodge Ram 2500
 • Dodge Ram 2500
 • Dodge Ram 2500
 • Dodge Ram 2500
 • Dodge Ram 2500

Dodge Ram on amerikkalaista autoteollisuutta rehellisimmillään. Sen avoimessa röyhkeydessä on jotain kovin aseistariisuvaa.

Amerikkalaisen autoteollisuuden kulmakivinä ovat vuosikymmenten ajan toimineet tehokas V8-moottori ja järkälemäiset ulkomitat. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet, sillä enää edes Amerikassa kaikki ei ole suurinta ja kauneinta. 

Moottorien downsizing on rantautunut Euroopan lisäksi myös uudelle mantereelle ja amerikkalaisvalmisteisuus ei nykypäivänä ole synonyymi koville kulutuslukemille, huonolle ajettavuudelle ja suurille ulkomitoille. 

Yhdysvaltain heikko taloustilanne on kaikesta päätellen pakottanut autotehtaita avaamaan silmiään myös oman mantereen ulkopuolelle. Siksi jenkkiautot ovat lähestyneet Eurooppalaisia ja Aasialaisia kilpailijoitaan. Onneksi markkinoilla on edelleen myös malleja, jotka viis veisaavat trendeistä ja uskaltavat olla rehellisiä jenkkirautoja. 

Yllättäen pellin alla ei olekaan V8

Dodge Ram 2500: Iso ja röyhkeä

Näitä perinteitä kunnioittavia malleja löytyy erityisesti pick-up –maailmasta. Mm. Dodge, Chevrolet ja Ford uskaltavat muiden malliensa ohella tehdä autoja, jotka viis veisaavat nykynormeista. Tosin polttoainetalouteen kiinnitetään huomiota myös suurien pick-upien kohdalla. 

Hyvä esimerkki tästä on Dodge Ram 2500, jonka konepellin alta löytyy on Cummingsin valmistama 6,7-litrainen diesel-kone. Suurella iskutilavuudella varustettu, 350 hevosvoimainen moottori ei yllättäen olekaan V8, vaan suora 6-sylinterinen. 

V-muodostelmaan sijoitettu kahdeksikko ei sinänsä tee autuaaksi, sillä myös peräkkäin sijoitetut kuusi sylinteriä riittävät tarjoamaan massiivisen hevosvoimalauman lisäksi 880 Nm:n vääntömomentin. 

Samaa voidaan sanoa myös äänimaailmasta. Cummingsin diesel-pata murahtelee vastustamattomasti ja vajaan seitsemän litran tilavuus tuottaa pakoäänet, joiden rinnalla moni sporttiauto jää nuolemaan näppejään. 

Automaattilaatikon toiminnasta ei pahaa sanottavaa

Amerikkalaisautojen vaihdelaatikoiden ja ajo-ominaisuuksien sorsiminen on autotoimittajien keskuudessa pakollista, mutta Dodgen kohdalla 6-portaisen automaatin toimintaa on typerää moittia. Se vaihtaa sulavasti, vaikka eroja DGS-henkisiin laatikoihin on tietysti olemassa. 

Ajo-ominaisuudet eivät luonnollisesti kevyen kuorma-auton kohdalla ole sieltä parhaimmasta päästä, mutta kaupunkivauhdeissa Ramin ajettavuus on hyvä. Maantienopeuksissa iso rengaskoko alkaa muistuttamaan olemassaolostaan, mutta eihän Dodgen kaltaista autoa hankitakaan maata kiertävän myyntiedustajan kulkupeliksi. 

Rajallisista maantieominaisuuksista huolimatta Dodge Ram 2500 tarjoaa sellaista ajamisen iloa, jota harvoin pääsee maistamaan tavallisen perhefarkun ratissa. Sen massiivisesti vääntävä moottori on hieno kokemus ja voimareservi saa renkaat lyömään joutavaa jopa kuivalla asfaltilla.

Pesee sportit kiihdytyksissä

Mikään mutkapätkien kuningaspeli Dodge ei tietenkään ole, vaikka tehot riittäisivätkin pesemään useimmat sportit kiihdytyksissä. Nelivetoinen Ram onkin enemmän kotonaan huonokuntoisilla mökkiteillä kuin syheröisillä moottoriradoilla. 

Pick-upin ohjaimissa istutaan muita autoja huomattavasti korkeammalla ja se sisältä onkin mukava katsella ympärillä olevaa liikennettä. Se vaikuttaa positiivisesti myös havainnointiin ja liikenteen seuraamiseen.

Dodge Ram olisi helppoa niputtaa punaniskojen turhakkeeksi, mutta sen käyttötarkoitus on huomattavasti laajempi kuin miltä ensi näkemältä vaikuttaa. Kookkaan lavan lisäksi autosta löytyy istuimet kuudelle hengelle, mikä tekee siitä ensiluokkaisen perheauton. 

Takapenkki imaisee sisäänsä helposti kolme aikuista ja etupenkillä mahtuu matkustamaan kaksi aikuista ja yksi pienempi matkalainen. Keskimmäinen etupenkki taittuu tarvittaessa myös käsinojaksi.

 • Dodge Ram 2500: Iso ja röyhkeä
 • Dodge Ram 2500: Iso ja röyhkeä
 

Löhösohvat penkkien tilalla

Penkit on suunniteltu kannattelemaan parisataakiloisen punaniskan paino ja leveys. Kooltaan ne ovatkin lähempänä löhösohvaa kuin henkilöauton penkkejä. Sivuttaistukikin on olematon ja siksi takapuoli liukuu nahkaisilla jakkaroilla mutkissa.

Sisätiloja ei voi väittää kovin kauniisti muotoilluiksi ja tyylikkäiksi, mutta modernisti piirretyt sisätilat eivät edes istuisi kuorma-auton kokoiseen lava-autoon. Sisusta muistuttaakin enemmän Hummerin kuin modernin perheauton hyttiä. 

Hyvien ja kookkaiden sisätilojen lisäksi tilaa löytyy myös lavalta. Tilaa on vaikkapa rakennusyrittäjän tarpeisiin ja tarvittaessa lavan voi peittää kuomulla. ”Takakonttiin” mahtuu helposti pienen yksiön tavarat. 

Kookkaan lavan lisäksi Dodge Ramin vetokyky on massiivinen. Esimerkiksi veneilijät osaavat varmasti arvostaa autoa, jonka kanssa suuremmankaan veneen liikuttelu ei vaadi kovin kummoisia ponnisteluja. 

Entä se kulutus?

Amerikkalaiset autot saavat harvoin kehuja polttoainetaloudestaan, mutta Dodge Ramin kohdalla puheet on pyörrettävä. Se nimittäin tyytyy matka-ajossa kymmenen litran keskikulutukseen, mikä on kuorma-autolle erinomainen lukema. Vähänkään sporttisempien bensa-autojen kulutus painuu helposti samoihin lukemiin. 

Kaupungissa kulutus toki nousee 15 litran pahemmalla puolelle, mikä ei sekään ole kokoon nähden paha lukema. 6,7-litrainen diesel-kone yhdistettynä yli 3500 kilon painoon luulisi hörppäävän huomattavasti enemmän menovettä.

Dodge Ram 2500 on varteenotettava vaihtoehto perheautoksi, mutta aivan varauksetta sitä ei voi suositella perheen ainoaksi käyttöautoksi. Mutta esimerkiksi pienyrittäjälle Ram tarjoaa mahdollisuuden käyttää samaa autoa firman- ja siviiliajojen hoitamiseen.

Suurikokoisen lava-auton suurimmat ongelmat piilevät arkisissa asioissa. Korkeahko kuorma-auto on hankala kumppani parkkihallissa, eikä isoa auto mahdu tavalliseen pesuhalliin. Ja kuskilta vaaditaan luonnollisesti myös C-kortti. 

Tuomas Rajala

Hyvää: väkivahva moottori, hyvät sisätilat, vetokyky, monipuolisuus

Parannettavaa: ajettavuus kovemmissa vauhdeissa, käsiteltävyys ahtaissa tiloissa

Tekniset tiedot:

Hinta:69 900€
Moottori:6687 cm³ 6-sylinterinen dieselrivimoottori
Vääntö:880 Nm / 1500 rpm
Teho:260 kW (350 hv) / 3000 rpm
Vaihteisto:6-portainen automaattivaihteisto
Kiihtyvyys 0-100 km/h:8,1 s
Mitat (p/l/k):5310 / 2017 / 1930 mm
Akseliväli:4300 mm
Vetotapa:Neliveto
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Dodge Ram 2500

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Dodge Ram 2500 -autot

test
Dodge Ram 25005.9, '03, 193 tkm
22 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Dodge Ram 25006.7, '10, 251 tkm
44 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Dodge Ram 25005.9, '03, 235 tkm
22 900 €
test
Dodge Ram 25005.9, '04, 313 tkm
21 500 € (ALV väh.kelp.)
test
Dodge Ram 25006.4, '17, 158 tkm
49 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Dodge Ram 25005.9, '05, 250 tkm
22 800 € (ALV väh.kelp.)
test
Dodge Ram 25006.7, '13, 179 tkm
52 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Dodge Ram 25005.9, '03, 321 tkm
17 990 € (ALV väh.kelp.)
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Dodge koeajoja

Kaikki koeajot »
RAM-mallisto monipuolistuu vauhdilla

RAM-mallisto monipuolistuu vauhdilla

Koeajossa Dodge RAM 1500 LARAMIE BLACK EDITION CREW CAB 5.7

Koeajossa Dodge RAM 1500 LARAMIE BLACK EDITION CREW CAB 5.7

Dodge Journey: Etanolilla kulkeva karpaasi

Dodge Journey: Etanolilla kulkeva karpaasi

Tyypit: Dodge Viper RT/10

Tyypit: Dodge Viper RT/10

Mercedes-Benz E All-Terrain - maastokykyä ja mukavuutta farmarina
MAINOS

Mercedes-Benz E All-Terrain - maastokykyä ja mukavuutta farmarina