Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 11 298

Hyundai Kona electric – sähköinen nykyisyys 400 km toimintamatkalla

Hyundai Kona electric – sähköinen nykyisyys 400 km toimintamatkalla
 • Hyundai Kona
 • Hyundai Kona
 • Hyundai Kona
 • Hyundai Kona
 • Hyundai Kona
 • Hyundai Kona
 • Hyundai Kona
 • Hyundai Kona
 • Hyundai Kona
 • Hyundai Kona
 • Hyundai Kona
 • Hyundai Kona

Sähköauto Hyundai Kona electric lyö pöytään luvut, jotka saavat monen polttomoottoriuskovaisen pään kääntymään, jos löytyy rohkeutta kokeilla autoa.

Toisaalta tämäkin tuote kertoo, että sähköautouskovaisten pitää vielä kaikesta kouhkauksesta ja hypetyksestä huolimatta malttaa hetki ennen kuin maailmanvalloitus tai Suomen autoilijoiden hurmaus alkaa toden teolla.

Tällä hetkellä automaailman ja voisi samaan hengenvetoon kirjoittaa Suomen henkilöautoilun konseptit ovat todella sekaisin. Syynä on ristiriitaiset tiedot julkisuudessa ja voimakkaat tunneperäiset mielipiteet, jotka sekoittavat pakkaa.

Yksi asia on kuitenkin varmaa. Sähköautot tai tarkemmin sähkömoottorilla kulkevat autot ovat autoilun tulevaisuus halusit sitä tai et. Toinen varma asia on, että nykyisellä politiikalla Suomessa usean eri tahon ja työryhmän esittämät luvut, kuten se, että Suomessa on vuonna 2030 liikenteessä 800 000 sähköautoa, ovat täysin utopistisia. Jotta 11 vuodessa tapahtuisi noin iso muutos, todella monen asian pitäisi toimia täysin eri tavalla kuin nyt, ja nopeasti. Muutos esitettyihin lukuihin ei ehkä ole mahdotonta, mutta vaikeaa se on, ainakin näin nopealla aikataululla.

Hyundai Kona Electric on malliesimerkki hauskasta sähköautoilusta

Hyundai Kona electric – sähköinen nykyisyys 400 km toimintamatkalla

Hyundain uusi täyssähköauto Kona electric on malliesimerkki siitä, miksi sähköautoilu on monella tapaa hauskempaa ja fiksumpaa kuin polttomoottoriautoilu. Nämä seikat jäävät usein sivuseikkaan, kun pöydälle lyödään elinkaaripäästöt ja vahvojen tunteiden sekoittamat argumentit oman asian paremmuudesta ja toisen huonoudesta.

Hauskuus Hyundai Kona electricin tai minkä tahansa hyvin rakennetun sähköauton ohjauksissa muodostuu monesta seikasta.

Ensinnäkin sähköautolla ajaessa kaikki moottorin tarjoama vääntövoima ja teho ovat salamana kuljettajan käytössä. Tähän ei pääse yksikään Kona electriciin verrattavissa oleva polttomoottoriauto. Kuskin painaessa sähköpolkimen pohjaan auto kiihtyy välittömästi ja tässä tapauksessa erittäin nopeasti. Erityisesti ohituskiihtyvyys on rajua luokkaa. Talvikelissä etuvetoisen sähkö-Konan pidon puute häiritsee paikaltaan ampaisuja, joiden luvataan hoituvan kiitettävässä 7,6 sekunnissa. Siis kun pitoa löytyy.

Hyundain lupaamat 204 hevosvoimaa ja 395 newtonmetriä ovat aina täysimääräisesti ja välittömästi kuskin käytössä. Ei alaspäinvaihtoja, ei kierroksien nousuja, ei viiveitä.

Toinen hauskuuden takaaja on ajettavuus, joka on luonnostaan sähköautoissa erinomaisella tasolla, koska akusto ja sähkömoottori ovat alhaalla. Tämä takaa matalan painopisteen ja sitä kautta tasapainoisen ajettavuuden. Pieni särö ajettavuuteen tulee sähköautojen painosta, joka on myös Kona electricin kohdalla merkittävä. Auton oma massa on 1684-1743 kiloa riippuen varustuksesta. Toinen särö tulee hieman epämääräisestä ohjaustuntumasta. Onneksi auto kuitenkin kulkee maantieajossa kaitsematta suoraan, joka lisää rutkasti matka-ajon mukavuutta.

Hiljaisuus yllättää

Kolmas hauskuuttaa tai oikeammin laatua arkiajamiseen tuova seikka on hiljaisuus. Mikään polttomoottorilla kulkeva auto ei pääse sähköautojen hiljaisuuteen, vaikka kuinka asiaa kääntelisi. Polttomoottorin ääni varsinkin täyskaasukiihdytyksissä kuuluu aina sisätiloihin. Kona electricin ääni on vaimeaa vinkunaa ja rengashuminaa, joka 100 kilometrin tuntinopeuksissa alkaa Suomen oloissa olla tuntuvaa, kuten useimmissa muissa niin sanotuissa perusautoissa.

Neljäs Kona electricin hauskuu löytyy yllätys yllätys toimintamatkasta. Auton 64 kWh akustolla toimintamatka on jopa 449 kilometriä. Kesällä autolla ajaa kevyesti vajaan 400 kilometrin siivuja. Talvella yli 300 kilometrin kantama on todellisuutta. Tämä takaa erityisesti taajama-ajossa rennon ajokokemuksen ilman tuskanhikeä sähkön loppumisesta tai reittisuunnitelmasta. 50 kW:n pikalatausasemalla auton akuston saa 80% täyteen noin 75 minuutissa. Suomessa vielä harvinaisella 100 kW:n pikalatausasemalla akuston saa 80% täyteen noin 54 minuutissa.

 • Hyundai Kona electric – sähköinen nykyisyys 400 km toimintamatkalla
 • Hyundai Kona electric – sähköinen nykyisyys 400 km toimintamatkalla
 

Pieni katumaasturi asiallisilla tiloilla

Autona Kona electric on asiallinen alemman keskiluokan katumaasturi, josta ei ole riisuttu ominaisuuksia sähkökäytön takia. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi tavaratila ei ole pienempi kuin polttomoottori-Konassa, mutta isoksi sitä ei silti voi kehua. Takana viihtyvät lapset, aikuisille erityisesti pituussuuntainen tila on ahdas. Ohjaamossa on asiallinen tunnelma, ajoasento on hyvä, nappularivistöt siistit ja auto on laadukkaasti rakennetun oloinen.

Tämänkin sähköauton haaste on suurtuotannon etujen puute, joka korjaantuu, kun sähköautojen tarjonta ja myynti kasvavat. Kun suurtuotannon edut puuttuvat, voimaa ja tehoa lukuunottamatta hyvin tavalliselta tuntuva ja näyttävä auto maksaa varusteineen noin 50 000 euroa, joka on vain absoluuttisesti aivan liikaa.

Katso videolta Hyundai Kona electricin plussat ja miinukset.

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Hyundai Kona electric 64 kWh 204 hv Style

Moottori: Sähkömoottori, 64 kWh litium-ioni-polymeeriakku (Li-Ion Po) - akun lämmityksellä
Teho:150 kW (204 hv)
Vääntö:395 Nm
Huiput:167 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:0-100 km/h: 7,6 s.
Vetotapa:etuveto
Vaihteisto:automaatti, yksinopeuksinen alennusvaihde
EU-kulutus:0 litraa (WLTP)
CO2-päästöt:0 g/km (WLTP)
Mitat (pit/lev/kork):4180mm/1800mm/1570mm
Omamassa:1685-1743 kg
Koeajoauton hinta (alkaen):46 990 € (koeajoauton lisävarusteet: Dark Knight tai Phantom Black tai Chalk White katto 595,00 €, Leather Pack (KONA electric) 1334,00 €, Metalli- tai helmiäisväri 503,00 €)
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Hyundai Kona

     
4.5
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Hyundai Kona -autot

test
Hyundai Kona1.6, '21, Ajamaton
34 990 €
test
Hyundai Kona, '21, 6 tkm
36 640 € (sis. ALV)
test
Hyundai Kona1.6, '21
30 490 €
test
Hyundai Kona1.6, '21, Ajamaton
35 040 € (sis. ALV)
test
Hyundai Kona, '21, 2 tkm
43 200 €
test
Hyundai Kona1.0, '21, 1 tkm
25 200 €
test
Hyundai Kona, '21, 2 tkm
46 900 €
test
Hyundai Kona, '21, 5 tkm
32 850 € (sis. ALV)
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Hyundai koeajoja

Kaikki koeajot »
Hyundai Kona Electric – Sähköä katumaasturiin

Hyundai Kona Electric – Sähköä katumaasturiin

Hyundai Kona – Pirtsakka pikkuvesseli

Hyundai Kona – Pirtsakka pikkuvesseli

Hyundai i30 – Puhutteleva perusauto

Hyundai i30 – Puhutteleva perusauto

Hyundai i20 - pieni suuri auto

Hyundai i20 - pieni suuri auto

Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin

Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin