Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Mercedes-Benz GLA 250 – Luksusluokan katumaasturi

Mercedes-Benz GLA 250 – Luksusluokan katumaasturi
 • Mercedes-Benz GLA
 • Mercedes-Benz GLA
 • Mercedes-Benz GLA
 • Mercedes-Benz GLA
 • Mercedes-Benz GLA
 • Mercedes-Benz GLA
 • Mercedes-Benz GLA
 • Mercedes-Benz GLA
 • Mercedes-Benz GLA
 • Mercedes-Benz GLA
 • Mercedes-Benz GLA
 • Mercedes-Benz GLA

Mersun uutuusmalli GLA on osoitus siitä, että automaailmassa on jatkuvasti pysyttävä ajan hermolla ja laajennettava tarjontaa.

GLA on epätyypillinen Mercedes-Benz, mikä osoittaa sen että saksalaisvalmistaja pystyy tarvittaessa laittamaan konservatiivisuutensa sivuun ja tekemään trendien aallonharjalla ratsastavia automalleja.

Mercedes-Benz GLA on kompakti luksus-crossover, joka kolkuttelee lähinnä BMW X1:n ja Audi Q3:n markkinoita. Samaa kakkua on toki jakamassa iso läjä edullisempiakin katumaastureita, mutta edellä mainittu kolmikko edustaa luokan luksus-laitaa.

Saatavilla myös AMG-versio

MB_GLA_keula_kuva

Autosta on suomen tuontiohjelmassa tarjolla kolme bensiiniversiota ja kaksi dieseliä. Pienempi bensakone on 1,6-litrainen ja suurempi 2-litrainen. Suuremmasta padasta kutitellaan lievemmällä tehoversiolla 211 hevosvoimaa ja 350 Nm.

Järein bensaversio kantaa nimeä GLA 45 AMG, joka täydentää Mercedesin AMG-mallistoa entisestään. Nelivetoinen sportti raivoaa 360 hevosvoiman edestä ja vääntöäkin piisaa mukavat 450 Nm. Suorituskykyä löytyy ja mm. 0-100 km/h taittuu 4,8 sekunnissa.

AMG-version kokoonpano on hyvin pitkälti sama kuin A 45 AMG-versiossa, mutta GLA:n tapauksessa reteä suorituskyky on ahdettu crossoverin kuoriin.

Dieselversiot ovat puolestaan 2,1-litraisia ja tehoa löytyy versiosta riippuen joko 136 hevosvoimaa tai voimannälkäiselle 170 hevosvoimaa. Vääntömomentti vaihtelee 300-350 Nm:n välillä.

Yksi kilpailluimmista luokista

Kompaktien crossoverien luokka on tällä hetkellä varmasti yksi kilpailluimmista segmenteistä. Lähes jokaiselta autovalmistajalta löytyy vaihtoehto mukamaastokelpoiseksi kaupunkiautoksi ja mallit muistuttavat suuresti toisiaan.

Crossover tarkoittaa nykypäivänä aggressiivisesti muotoiltua, näennäisesti maasturihenkistä kaupunkiauto, jota tarjoillaan joko etu- tai nelivetoisena. Nokalta löytyy laimeasti viritetty moottori ja paketti on pultattu kovahkolle alustalle.

Mercedes uppoaa kuvaukseen muuten, mutta sen voimanlähteeksi on tarjolla myös hieman suorituskykyisempiä voimanlähteitä. Koeajoautona toiminut GLA 250 on suorituskykyisimmästä päästä, sillä kaksilitraisesta moottorista irtoaa 211 hevosvoimaa.

Konepellin alta löytyy siis nelisylinterinen turboahdettu bensiinimoottori, jonka 211 hevosvoimaa saavat kiihdytettyä Mercedesin nollasta sataan hieman päälle seitsemässä sekunnissa, mikä on monien valmistajien GT-mallien luokkaa.

Rivakkuus on ilahduttava, sillä useimmiten crossover-luokassa saadaan tyytyä juuri ja juuri kymmenen sekunnin alitukseen. Se on omiaan tekemään katumaastureista valitettavan tylsiä ja arkisia kulkupelejä. GLA kuitenkin repäisee iloisesti kovemmassa kiihdytyksessä.

Kaikki pyörät hoitavat vetovastuuta

Nelivetoversiossa voima välitetään tiehen 7-portaisen automaattivaihteiston kautta ja sen tuntuma on ehdotonta huippua. Loota vaihtaa nopeasti ja hyödyntää koneen vääntöpotentiaalin ilahduttavan hyvin.

Kakkosvaihdetta sovitellaan GLA:n tupaan jopa 15 km/h:n vauhdissa. Nykypäivän moderneissa automaateissa törmää usein tilanteeseen, jossa eletroniikka laskee koneen kierrokset liian alhaalle, mutta Mercedesin kohdalla tätä ongelmaa ei esiinny.

Vaikka tehoa GLA:ssa piisaa, on ilahduttava huomata, että kulutuksen suhteen Mercedes-Benz on tehnyt miehen työn. Valmistajan ilmoituksen mukaan yhdistety kulutus jää 6,6 litraan sadalla ja oikeassa maailmassakin se jää hieman reippaaseen seitsemään litraan.

Alustaltaan Mercedesin katumaasturi on mukava, mutta sopivan jämäkkä. Tuntuma vastaa A-sarjaa, mikä on luonnollinen ratkaisu katumaasturipiirejä ajatellen. Alustan mukavuus on kuitenkin yksi piirre, jonka ansiosta se eroaa halvemmista kilpakumppaneistaan.

Komea kuin mikä

Ulkonäkönsä puolesta GLA edustaa crossover-luokan parhaimmistoa ja sen kupeisiin on onnistuttu tuomaan Mercedes-Benzin normaalilinjasta poikkeavaa kapinallisuutta.

Kylkilinja on nykysuuntauksen mukaan korkea, pyöräkotelot kookkaat ja A-sarjasta lainaava takaosa luo aggressiivisen vaikutelman. GLA:n maski nousee pystysuoraan kohti konepeltiä, mikä tekee keulasta ei-Mersumaisen.

Kokonaisuus on kruunattu led-valoilla ja 18-tuumaisilla vanteilla, jotka on sijoitettu niin ulos kuin mahdollista. Vaikka GLA:n muotoilu on kulmikasta ja rouheaa, on ilmanvastuskerroin luokkansa pienin.

Erinomaisen ilmanvastuskertoimen loihtiminen ei ole Mercedes-Benzille vierasta, sillä

viime vuonna julkistettu CLA on markkinoiden aerodynaamisin tuotantoauto. Nyt samaa ajatusmallia on hyödynnetty myös katumaasturin uumassa.

 • MB_GLA_sivusta_kuva
 • MB_GLA_takaviisto_kuva
 

Perustuu A-sarjaan

Sisusta puolestaan on perinteisempää Mercedes-Benziä ja hytti on hyvin tutun oloinen A-sarjaa ajaneille. Se onkin luonnollista, sillä CLA:n tavoin GLA perustuu A-sarjan pohjalle.

Sisaruus näkyy mm. hallintalaitteissa, ilmanohjaimissa ja penkeissä. Jakkaroiden muotoilu poikkeaa valtavirrasta ja ne ovatkin mukava tuulahdus luksusta. Kainkaisinakin ne kelivät laadusta ja persoonasta.

Sisätiloiltaan GLA ei ole mikään tilaihme, mutta toisaalta tilanne ei ole yhtään parempi muidenkaan kompaktien katumaastureiden kohdalla. Jos takapenkille mielii saavansa hyvin jalkatilaa, on edessä istuttava hyvin tiiviisti.

Ei sieltä halvimmasta päästä

Tavaratilallakaan ei juhlita, sillä normaalitilassa vetoisuus on 421 litraa. Kontin pohja on korkealla, joten tilaa ei korkeussuunnassa ole kovin ruhtinaallisesti. Parhaimmillaan tilan saa muunneltua vetämään 1235 litraa.

Jos on tunnnelma luksusta, on sitä myös hinta. Kompaktien crossovereiden hinnat pyörivät normaalisti 20 000€-30 000€:n välimaastossa, mutta Mercedesin lähtöhinta on lähes 40 000€:n paikkeilla.

Koeajoversio eli GLA 250 4Maticin hinta pomppaakin jo yli 50 000€:n. Silloin kokoonpano on tosin nelivetoinen, automaattivaihteinen ja mukavasti varusteltu. Siitäkin huolimatta hinta on luokka huomioiden melkoisen kova.

Tuomas Rajala

Kehuja: rohkea muotoilu, varustelu, ajo-ominaisuudet, vaihteisto, suorituskyky

Parantamisen varaa: korkea hinta

Mercedes-Benz GLA 250 4Matic A:

Moottori:4-sylinterinen, 1991 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho:211 hv (155 kW) / 5500 rpm
Vääntö:350 Nm / 1200-4000 rpm
Kiihtyvyys: 0-100 km/h:7,1 s
Huippunopeus:230 km/h
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto: 7-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd):6,6 l / 100 km
CO2 päästöt:154 g/km
Mitat (pit./lev./kork.):4417mm/1804mm/1494mm
Paino:1505 kg
Hinta:50 862€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Mercedes-Benz GLA

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Mercedes-Benz GLA -autot

test
Mercedes-Benz GLA1.3, '22, 1 tkm
53 800 €
test
Mercedes-Benz GLA1.3, '22
50 482 €
test
Mercedes-Benz GLA1.3, '22, 6 tkm
56 900 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz GLA1.3, '22, 2 tkm
54 900 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz GLA1.3, '21, 26 tkm
42 800 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz GLA1.3, '21, 9 tkm
55 500 €
test
Mercedes-Benz GLA1.3, '21, 29 tkm
51 900 €
test
Mercedes-Benz GLA1.3, '21, 15 tkm
55 500 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Mercedes-Benz koeajoja

Kaikki koeajot »
Mercedes-Benz GLA – Tyylillä mökkiteille

Mercedes-Benz GLA – Tyylillä mökkiteille

Uusi Mercedes-Benz GLA: selvää kasvua sisätiloissa ja monikäyttöisyydessä

Uusi Mercedes-Benz GLA: selvää kasvua sisätiloissa ja monikäyttöisyydessä

Osaatko sähköautoilun aakkoset? Mercedes-Benz kokosi kattavan paketin perustiedoista
MAINOS

Osaatko sähköautoilun aakkoset? Mercedes-Benz kokosi kattavan paketin perustiedoista

Sähköinen Mercedes-EQ EQE - tulevaisuuden tekniikan ja perinteikkään mukavuuden liitto
MAINOS

Sähköinen Mercedes-EQ EQE - tulevaisuuden tekniikan ja perinteikkään mukavuuden liitto

Mercedes-Benz E All-Terrain - maastokykyä ja mukavuutta farmarina
MAINOS

Mercedes-Benz E All-Terrain - maastokykyä ja mukavuutta farmarina