Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 4 632  

Uusi Mercedes-Benz GLA: selvää kasvua sisätiloissa ja monikäyttöisyydessä

Uusi Mercedes-Benz GLA: selvää kasvua sisätiloissa ja monikäyttöisyydessä
  • Mercedes-Benz GLA
  • Mercedes-Benz GLA

Offroad-perimästä kertovat pysty keula, lyhyet koriylitykset sekä lokasuojalevikkeistä ikään kuin auton koko alaosan ympäri jatkuvat muoviverhoukset.

4Matic-malleihin kuuluu vakiovarusteena Offroad-tekniikkapaketti. Se tuo mukanaan yhden ajo-ohjelman lisää ja alamäkiavustimen, Offroad-animaation medianäyttöön sekä Multibeam LED -ajovalojen yhteydessä erityisen maastovalotoiminnon.

Turvallisuudessa uusi GLA ottaa askelen eteenpäin myös kuljettajaa tukevien ajoavustinjärjestelmien saralla. Ajoavustinpaketin laajennettuja toimintoja ovat esimerkiksi aktiivisen jarrutusavustimen kääntymistoiminto, hälytysajoneuvoille vapaan ajoväylän järjestävä toiminto, poistumisvaroitustoiminto polkupyörän tai auton lähestyessä omaa pysäköityä autoa sekä varoitus, joka annetaan järjestelmän tunnistaessa ihmisiä suojatiellä. GLA voi reagoida, vaikka kuljettaja ei sitä tekisikään. Aktiivinen jarrutusavustin voi monissa tilanteissa estää törmäyksen itsenäisen jarrutuksen avulla tai ainakin vähentää törmäyksen voimakkuutta.

Itsevarma ja dynaaminen: ulkopuolen design

Uusi Mercedes-Benz GLA: selvää kasvua sisätiloissa ja monikäyttöisyydessä

GLA:n mittasuhteet ovat kaikkinensa voimakkaat, mitä korostavat lyhyet koriylitykset edessä ja takana. Keula muuttuu A-pilarin kohdalla sulavasti kompaktin näköiseksi matkustamo-osaksi. Auton itsevarmaa ilmettä korostavat konepellin kohoumat ja jopa 20 tuumaan yltävät vanteet, jotka on sijoitettu näyttävästi aivan korin ulkopinnan tasalle. GLA:n ilmanvastusarvo cw alkaa lukemasta 0,28, joka on SUV-autolle erinomainen arvo.

Selkeä muotoilu, pelkistetyt linjat ja korostetut pinnat ilmentävät auton modernia otetta. GLA:n muotoilulle ominaista on korin voimakas hartialinja ja sivulasien coupémainen linja. Voimakas hartialinja hallitsee auton kylkiä ja näkymää autoa takaa katsottaessa. Ovet ulottuvat kynnyspalkkien päälle. Tämä lisää autoon menon mukavuutta, pitää oviaukot ja vaatteet puhtaampina sekä parantaa lisäksi törmäyssuojaa sivutörmäystilanteessa.

Takavalot ovat kaksiosaiset, ja heijastimet on sijoitettu takapuskuriin alas. Näin tavaratilan aukosta on saatu leveämpi, joten sen kuormaaminen onnistuu helpommin.

Moderni ja laadukas: sisätila

Kojelauta muodostuu yhdestä peruskokonaisuudesta, joka on jaettu optisesti kuljettajan ja etumatkustajan alueisiin. Kuljettajan puolella on vapaana seisova näyttöyksikkö, joka on saatavana kolmena eri versiona: näyttöyksikkö, jossa on kaksi 7 tuuman näyttöä, tai näyttöyksikkö, jossa on yksi 7 tuuman ja yksi 10,25 tuuman näyttö sekä Widescreen Cockpit -versio, jossa on kaksi 10,25-tuumaista näyttöä. Etumatkustajan puolella on kojelaudan alueet jakava somisteosa.

Selvää kasvua sisämitoissa ja monikäyttöisyydessä

Uusi GLA on sisältä tilavampi, vaikka se on ulkoa hiukan lyhempi kuin edeltäjänsä. Tilan kasvu näkyy selvimmin takajalkatilassa ja tavaratilassa.

Etuistuimilla istutaan korkeammalla ja selkä suoremmassa kuin edeltäjämallissa, mikä on tyypillinen istuma-asento SUV-autoissa. Niinpä kuljettaja ja etumatkustaja istuvat 140 mm korkeammalla kuin A-sarjan autossa ja 50 mm korkeammalla kuin B-sarjan autossa. Edeltäjään verrattuna näkyvyys autosta on parantunut joka puolelle – etenkin kattopilareiden poikkileikkausten optimoinnin ansiosta. Kattopilarit peittävät näkyvyyttä aiempaa vähemmän.

Lisää pitoa tarvittaessa: 4Matic-neliveto

GLA:han saa myös jatkuvalla 4Matic-nelivedolla varustettuna. Kuljettaja voi vaikuttaa urheilullisen 4Matic-nelivedon toimintaluonteeseen Dynamic Select -katkaisimella. Nelivedon ohjaukseen on käytettävissä kolme erilaista säätökäyrästöä. Kaikissa tiloissa järjestelmä reagoi kuhunkin ajotilanteeseen kuitenkin joustavasti. Normaalin ajon perustana on ajo-ohjelma Eco/Comfort, jossa voima jakautuu suhteessa 80:20 etupyörille ja takapyörille. Sport-ajo-ohjelmassa voima jakautuu suhteessa 70:30. Offroad-tilassa puolestaan nelivetokytkin toimii pitkittäislukkona, ja voima jaetaan tasan 50:50 etu- ja takapyörille.

Voimakkaat ja samalla taloudelliset moottorit

Uuteen GLA:han on tarjolla nelisylinteriset bensiini- ja dieselmoottorit, jotka uudistettiin täysin uusien kompaktiluokan mallisarjojen lanseerauksen myötä. Edeltävän sukupolven moottoreihin verrattuna uusien moottoreiden ominaistehoja on kasvatettu selvästi, silti niiden tehotaloudellisuus on parempi ja päästöt alhaisemmat.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Mercedes-Benz GLA

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Mercedes-Benz GLA -autot

test
Mercedes-Benz GLA2.0, '21
52 436 €
test
Mercedes-Benz GLA2.0, '21, Ajamaton
53 967 €
test
Mercedes-Benz GLA2.0, '21, Ajamaton
54 159 €
test
Mercedes-Benz GLA2.0, '20
55 940 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz GLA2.0, '20
55 585 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz GLA2.0, '20, 2 tkm
54 800 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz GLA2.0, '21, 1 tkm
52 900 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz GLA2.0, '21, 6 tkm
57 900 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Mercedes-Benz GLA – Tyylillä mökkiteille

Mercedes-Benz GLA – Tyylillä mökkiteille

Mercedes-Benz GLA 250 – Luksusluokan katumaasturi

Mercedes-Benz GLA 250 – Luksusluokan katumaasturi

Mercedes-Benz GLB – Hulppeasti tilaa katumaasturiin

Mercedes-Benz GLB – Hulppeasti tilaa katumaasturiin

Uusi Mercedes-Benz GLC Coupé toteuttaa ajajan toiveet

Uusi Mercedes-Benz GLC Coupé toteuttaa ajajan toiveet

Mercedes-Benz A250e – Viriili plugarihybridi

Mercedes-Benz A250e – Viriili plugarihybridi