Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 59 214

Mercedes-Benz S500L: Loistoristeilijä kuivalla maalla

Mercedes-Benz S500L: Loistoristeilijä kuivalla maalla
 • Mercedes-Benz S
 • Mercedes-Benz S
 • Mercedes-Benz S
 • Mercedes-Benz S
 • Mercedes-Benz S
 • Mercedes-Benz S
 • Mercedes-Benz S
 • Mercedes-Benz S
 • Mercedes-Benz S
 • Mercedes-Benz S
 • Mercedes-Benz S
 • Mercedes-Benz S

Mersun uusi S-sarjalainen asettaa matkustusmukavuudelle uudet normit.

Mercedes-Benzin S-sarja on koko olemassa olonsa ajan edustanut autoilualan ehdotonta huippua ja kehityksen kärkeä. Se on perinteisesti ollut malli, jonka kautta uudet innovaatiot uitetaan automaailmaan valtavirtaan.

Tällä kertaa S-sarja ei tuo markkinoille airbagin, ABS-jarrujen tai vakionopeudensäätimen kaltaista vallankumouksellista tekniikkaa. Listan kaksi viimeistä tuotiin varustetta tuotiin markkinoille S-sarjan kautta jo niinkin aikaisin kuin vuonna 1978.

Vaikka uusia teknisiä mullistuksia saadaan odottaa vielä hetki, ei se tarkoita sitä etteikö S500 saisi muita vaikuttamaan harrastelijoiden puuhastelulta. Uusi ”ministerimersu” on kärry, jonka ratin takana kuski pääsee maistamaan sitä millaista autoilu voi mukavimmillaan olla. 

Lämminkivihierontaa ajon aikana

Mercedes-Benz S500L kuva sivusta

Koeajoversion varusteluettelo on pitkä, mutta sen laajuuden voi kuitata kertomalla vain sen, että S:n etupenkeistä löytyy mm. lämminkivihieronta. Tarjolla on peräti kuusi erilaista hierontaohjelmaa. 

Hieronta ei luonnollisesti korvaa ammattilaisen suorittamaa lihashuoltoa, vaan sen tarkoituksena on osoittaa, että S:n ratissa kuljettaja on kuningas. Hieronta on enemmänkin kevyttä sivelyä, mutta esimerkiksi lämpöä tuottavat hierontaohjelmat ovat ihan oikeastikin mukavia. 

Kuskin penkki on kaikin puolin kuin taideteos. Sen on valtaistuin, jolta kuivan maan valtamerilaivaa ohjataan myrskyssä ja tyynellä. Asentoa voi muokata loputtomiin ja aktiivinen penkki tukee kuskia sporttisemmassa kyydissä. 

Aktiivisen penkin ajatuksena on tukea kuskia mutkissa painamalla sivutukea käännöstä vastakkaisesta suunnasta. Kun kuski kääntää vasemmalle, tukee penkki oikealta puolelta, eikä ohjastaja tällöin heilu penkissään. 

Takapenkillä ei tarvitse tinkiä tilasta

Sisusta on muutenkin tehty pieteetillä. Penkkien tikkaukset poikkeavat valtavirrasta ja vaalean ja tumman nahan yhdistelmä tuo mieleen Rolls Roycen kaltaiset superkalliit luksusautot. 

S500L:n mukavuus ei onneksi rajoitu vain kuskin penkille, sillä usein tämän kaltaisen auton tärkein ihminen viettää aikaansa pääasiassa takapenkillä. Mercedesin tapauksessa takapenkkiläisen ei tarvitse tinkiä tiloista eikä luksuksesta.

Lang-mallissa sisätilat on pyritty tekemään mahdollisimman hulppeiksi ja tilaviksi, mikä tarkoittaa auton kokoon suhteutettuna melko pientä tavaratilaa. Mukaan tosin mahtuu parin viikon ulkomaanmatkalle tarvittavat tavarat, joten napina sikseen. 

Takajakkarat säätyvät tarvittaessa lähes makuutasoon ja aikaansa voi viettää katselemalla TV:tä kahdesta erillisestä näytöstä. Oma ilmastointi kuuluu luonnollisesti asiaan. 

Jalopuuta ja kaunokirjaimia

Sisusta on täynnä hienoja yksityiskohtia. Ohjaamo vilisee jalopuuta ja kaunokirjaimilla tyyliteltyjä Mercedes-Benz –tekstillä varustettuja laattoja. Jokaisesta yksityiskohdasta käy ilmi, että S-sarja on parasta mitä MB:n tehtaalla on tarjota. 

Vastaavia varusteita ja yksityiskohtia tavataan lähinnä autoissa, joiden hintalaput alkavat puolen miljoonan taalan kohdilta. Eihän S500 sekään ole halvimmasta päästä, mutta lähtöhinta normaalimittaiselle S:lle on vaivaiset 123 000€. 

Toki laajemmin varustellun L-version hinta lähentelee helposti 200 000€;n rajapyykkiä. Kallein versio S 63 AMG kustantaa sen sijaan 265 000€, mutta siihen rahaan suorituskykykin on riittävä, sillä hevosvoimissa mitattuna ruutia on maireat 585 hevosvoimaa. 

 • Mercedes-Benz S500L kuva takaviistosta
 • Mercedes-Benz S500L kuva S500-merkistä
 

Maybach-tunnelmaa

Ulkonäön suhteenkaan ei ole moitittavaa, vaikka herrasmiesmäinen muotoilu jakaa toki mielipiteitä. Uudessa S:ssä on aimo annos Maybach-tunnelmaa ja edellisistä kehitysversioista tunnistettavia piirteitä. 

Koeajoversio on S500L, mikä tarkoittaa 4,6-litraisella V8-koneella varustettua pidempää mallia. Sen vaihteisto on automaatti ja tehoa kahdeksansylinterinen motti tuottaa 455 hevosvoimaa. 

Reippaat 450 kaakkia on kunnioitettava lukema, eikä Mersun ratissa juuri jaksa kaivata AMG-version tuomaa lisäruutia. Suorituskykyä nimittäin riittää iloisesti kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Kookas S500L piirtää vanaa tien pintaan mikäli kuski näin mielii. 

Yli 2000 kiloa painava limppu ponkaisee viivalta isoon ykköseen 4,8 sekunnissa, mutta mikäli tämäkään ei riitä, tekee AMG 63 L saman tasan 4 sekuntiin. Kiihtyvyys herättää kanssa-autoilijoissa kummastusta, sillä kookkaan Mersun ei odottaisi poistuvan paikalta näin rivakasti.

Superauto vai luksuslaiva?

Ajettavuus on parasta mitä automaailmassa on tarjolla. Ohjaustuntuma on erinomainen, vaikka se onkin tehostettu elektroniikalla kevyeksi. S500 on suuntavakaa laite, eikä sitä tarvitse ohjailla turhaan. 

S500L on mielenkiintoinen yhdistelmä mukavakyytistä luksusautoa ja reippaalla suorituskyvyllä varustettua superautoa. Rata-ajoa silmällä pitäen S:n ulkoilutukselle ei ole sen kummempia esteitä, mutta kookas auto ei luonnollisesti ole sieltä ketterimmästä päästä.

Mercedes-Benz S500L:stä on mahdotonta löytää mitään moitteen sijaa, sillä jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu. Sisätilat ovat uskomattoman mukavat, suorituskykyä löytyy eikä ulkonäkökään jätä kylmäksi. 

Uutta S:ää ei voi moittia edes hintansa puolesta, sillä varustelutaso on jo hinnat alkaen –mallissa kohdallaan. Pitkästi yli 100 000€:n auto ei tietenkään ole tavallisen työläisen ulottuvissa, mutta luksusautoluokassa hinta on kohtuullisuuden rajoissa. 

Tuomas Rajala

Kehuja: laatu, yksityiskohdat, ulkonäkö, suorituskyky, varustelu

Parantamisen varaa: -

Moottori:8-sylinterinen, 4663 cm3 bensiinimoottori
Teho:455 hv (335 kW) / 5500 rpm
Vääntö:700 Nm / 1800-3500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:4,8 s.
Huippunopeus:250 km/h (rajoitettu)
Vaihteisto:7-vaihteinen 7G Tronic Plus -automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.):9,6 l / 100 km
CO2 päästöt:225 g/km
Paino:2070 kg
Tavaratila:530 l
Hinta alkaen:170 968€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Mercedes-Benz S

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Mercedes-Benz S -autot

test
Mercedes-Benz S2.9, '21, 8 tkm
199 800 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz S2.9, '21, 9 tkm
159 880 €
test
Mercedes-Benz S2.9, '21, 9 tkm
184 790 €
test
Mercedes-Benz S2.9, '22, 1 tkm
238 800 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz S3.0, '21, 6 tkm
164 900 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz S2.9, '21
212 439 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz S3.0, '21, 19 tkm
139 000 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz S2.9, '21, 21 tkm
179 990 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Mercedes-Benz koeajoja

Kaikki koeajot »
Mercedes-Benz S400D – The Edustusauto

Mercedes-Benz S400D – The Edustusauto

Käytetty sähköauto takuulla: Mercedes-Benz EQC on tilava, tyylikäs ja tehokas
MAINOS
Video Icon

Käytetty sähköauto takuulla: Mercedes-Benz EQC on tilava, tyylikäs ja tehokas

50 000 euron budjetilla luksusta arkiajoon?
MAINOS
Video Icon

50 000 euron budjetilla luksusta arkiajoon?

Kuinka komean käytetyn katumaasturin saa, kun käytössä on reilut 60 000 euroa?
MAINOS
Video Icon

Kuinka komean käytetyn katumaasturin saa, kun käytössä on reilut 60 000 euroa?

Uuden sukupolven Mercedes-Benz C-sarjassa on älyä ja virtaa
MAINOS

Uuden sukupolven Mercedes-Benz C-sarjassa on älyä ja virtaa