Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Opel Mokka: Crossovereiden uusi haastaja

Opel Mokka: Crossovereiden uusi haastaja
 • Opel Mokka
 • Opel Mokka
 • Opel Mokka
 • Opel Mokka
 • Opel Mokka
 • Opel Mokka
 • Opel Mokka
 • Opel Mokka
 • Opel Mokka
 • Opel Mokka
 • Opel Mokka
 • Opel Mokka

Opel laittaa katumaasturimarkkinat uusiksi kompaktilla Mokka-crossoverillaan. Kamppailuun käydään ennen kaikkea huokealla hinnalla.

Crossoverit ovat takoneet Euroopassa kovia myyntilukuja ja nyt katumaasturimarkkinoille halajaa myös Opel. Mokka on saksalaisvalmistajan kompakti ja edullinen katumaasturi, jolla on edellytykset suorittaa crossover-markkinoilla mittavaa uudelleenjakoa. 

Opel ei ole 90-luvun huonolaatuisten automalliensa jälkeen nauttinut kovin korkeasta laatumielikuvasta, mutta vaikkapa Astran kaltainen laadun heikkous ei enää ole nykytodellisuutta. Sama pätee myös Mokkaan, joka on laadukkaan oloinen kokonaisuus.

Saksalaisvalmistaja on kunnostautunut viime vuosina erityisesti ulkoisen olemuksen saralla ja Mokka on monien muiden mallien ohella muotoilultaan onnistunut. Kylkilinja on korkea ja auton yleisilme on massiivinen, vaikka mitoiltaan se onkin crossovereiden pienimmästä päästä. 

Nelivetoinen katumaasturi 27 000€:lla

Opel Mokka: Crossovereiden uusi haastaja

Mokkan idea piilee valmistajan mukaan myös siinä, että se pyrkii tarjoamaan kilpailijoihin verrattuna huomattavasti paremman varustelutason. Koeajettu nelivetoinen versio onkin kattavasti varusteltu, mikä parantaa laatuvaikutelmaa entisestään. 

Erityisen edullisena Mokka-mallisto näyttäytyy nelivetoisena. Halvimmillaan jokaisesta nurkasta kuopiva Mokka irtoaa hieman yli 27 000€:n hintaan. Tuolloin konepellin alla on 1,4-litrainen bensiiniturbo ja 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. 

Pahimpaan kilpailijaansa – Nissan Qashqaihin – verrattuna se on merkittävästi halvempi. 2-litraisella ja vastaavan tehoisella bensiinikoneella varustettu nelivetoinen Qashqai maksaa edullisimmillaan 33 800€. Eroa kertyy siis reippaat kuusi tuhatta euroa. 

Voiko halpa olla hyvä?

Mokka on siis raakoihin faktoihin perustettuna edullinen, mutta halpa hinta ja hyvä laatu eivät useimmiten kulje käsi kädessä. Mokkan kohdalla ne kulkevat niin lähellä toisiaan kuin nykyautomaailmassa on mahdollista. 

Ulkonäön lisäksi Mokkan sisusta on kunnossa. Se noudattelee GM:n muista autoista tuttua linjaa ja ilme on sopivan moderni. Penkit ovat mukavat ja erityisesti mieltä lämmittää säädettävä reisituki, joka usein puuttuu tämän hintaluokan autoista. 

Sisätilat kätkevät sisäänsä myös runsaasti oivaltavia säilytysratkaisuja. Niiden toteuttamiseen on hyödynnetty paljon ns. hukkatilaa, jota ei useissa muissa malleissa ole hyödynnetty. Esimerkiksi Mokkan etuistuinten alta löytyy kätevä ulos vedettävä säilytyslokero.

Lokeroiden lisäksi takapenkit kaatuvat suhteessa 60/40, jolloin takakontti on helposti laajennettavissa suuremman tilantarpeen vaatiessa. Ratkaisussa ei tietenkään sinänsä ole mitään mullistavaa. 

Mokkalla on selkeästi tavoiteltu nuorta ja aktiivista ostajakuntaa, mikä näkyy mm. lisävarusteena saatavana FlexFix–polkupyörätelineen muodossa. Se on fillariteline, joka on integroituna Mokkan takapuskuriin ja on vedettävissä esiin kuljetusta varten.

Pintakovaa kyytiä

Ohjaustuntuma on kuitenkin asia, joka Mokkan ratissa häiritsee. Ohjaus on turhan herkkä ja tunnottomaksi tehostettu. Se on todella kevyt, mutta keskialue on liian kapea ja pienetkin ohjausliikkeet saavat auton säntäilemään pahasti maantienopeuksissa. 

Alusta vaikuttaa alkuun jämäkältä, mutta paljastuu kovemmassa vauhdissa pintakovaksi, mutta kuitenkin turhan löysäksi. Erityisesti kovemmassa vauhdissa Mokka niiaa töyssyissä ja ohjausliikkeet välittyvät taka-akselille viiveellä. Jälkimmäinen tosin saattaa johtua myös alla olevista kitkarenkaista. Matalampiprofiilisilla kesärenkailla ongelma tuskin on samaa luokkaa.

1,4-litraisesta moottorista saadaan irti ahdettuna 140 hevosvoimaa, mikä riittää viemään autoa normaaliajoa silmällä pitäen riittävästi. Varsinkin kaupunkiolosuhteissa ja taajamassa sen kanssa pärjää erinomaisesti.

Pienehkön ja maltillisella teholla varustetun bensakoneen ponnettomuus ilmenevät maantienopeuksissa ja erityisesti ohituksissa, jotka vaativat Mokkan tapauksessa suunnitelmallisuutta ja korkeaa kierroslukua. Ilmiö on kovin tuttu pienten bensakoneiden maailmasta.

Moottorimallisto on tällä haavaa suppea, sillä valittavana on ainoastaan kolme konevaihtoehtoa. 1,6-litrainen vapaasti hengittävä bensiini, koeajoautossa oleva 1,4-litrainen bensaturbo ja 1,7-litrainen diesel. 

 • Opel Mokka: Crossovereiden uusi haastaja
 • Opel Mokka: Crossovereiden uusi haastaja
 

Qashqain valta-asema uhattuna

Koeajoversio on varustettu kattavalla varustepaketilla, joten autosta löytyy vakionopeudensäätimen lisäksi mm. kaistavahti ja törmäyshälytin. Ne ovat varusteita, joista ei Mokkan kohdalla joudu maksamaan omaisuuksia. 

Kokonaisuutena Opel Mokka on vakava haastaja kovasti kilpailtuun katumaasturiluokkaan ja erityisesti hintahaitarin alapäähän. Vaikka Mokka häviääkin kalliimmille crossovereille monessa, on se erittäin hyvä vaihtoehto suomalaisten suosimalle Nissan Qashqaille. 

Nissanin suositun crossoverin rinnalla Mokka on kieltämättä erinomainen esitys. Se lienee yksi syy sille, että Mokan tilauslistat pursuilevat maahantuojan mukaan täysinä. Eikä ihme, sillä varsinkin nelivetoisena se on hinta-laatu –suhteeltaan esimerkiksi Qashqaita huomattavasti parempi. 

Tuomas Rajala

Kehuja: hinta-laatu –suhde, muotoilu, laatuvaikutelma, säilytystilat

Parantamisen varaa: alusta maantienopeuksissa, ohjaustuntuma

Tekniset tiedot:

Hinta alkaen:27 397,72€
Moottori:4-sylinterinen, 1364 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho:140 hv (103 kW) / 4900-6000 rpm
Vääntö:200 Nm / 1850-4900 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:9,9 s.
Huippunopeus:190 km/h
Vaihteisto:6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd.):6,4 l / 100 km
CO2 päästöt:149 g/km
Mitat (pit./lev./kork.):4278mm/1777mm/1658mm
Paino:1447 kg
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Opel Mokka

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Opel Mokka -autot

test
Opel Mokka1.2, '22, Ajamaton
27 250 €
test
Opel Mokka1.2, '22, Ajamaton
34 163 €
test
Opel Mokka1.2, '22, Ajamaton
29 658 €
test
Opel Mokka1.2, '22, Ajamaton
32 632 € (sis. ALV)
test
Opel Mokka1.2, '22, Ajamaton
29 600 €
test
Opel Mokka1.2, '22, 1 tkm
29 658 €
test
Opel Mokka1.2, '22, 6 tkm
24 900 €
test
Opel Mokka1.2, '22, Ajamaton
35 061 € (sis. ALV)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Opel koeajoja

Kaikki koeajot »
Opel Mokka X - Rennon tyylikäs katumaasturi

Opel Mokka X - Rennon tyylikäs katumaasturi

Opel Corsa-e - Sähköinen kaupunkiauto

Opel Corsa-e - Sähköinen kaupunkiauto

Opel Astra Wagon - perusauto bulkkia paremmalla ajomukavuudella

Opel Astra Wagon - perusauto bulkkia paremmalla ajomukavuudella

Opel Corsa – Sydämeltään ranskalainen

Opel Corsa – Sydämeltään ranskalainen

LänsiAuto ja Opel lainaavat 100 ajoneuvoa julkisen terveydenhuollon ammattihenkilöiden käyttöön

LänsiAuto ja Opel lainaavat 100 ajoneuvoa julkisen terveydenhuollon ammattihenkilöiden käyttöön