Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Renault Megane E-TECH – F1-radalta perhefarkuksi

Renault Megane E-TECH – F1-radalta perhefarkuksi
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane

Renault Meganen hybridiversio tuo F1-radoilta tuttua tekniikkaa perheauton voimanlähteeseen.

Renault Megane onnistuu asiassa, jossa melko harva automalli tätä nykyä onnistuu. Se nimittäin vaikuttaa suhteellisen tuoreelta kokonaisuudelta, vaikka neljännen sukupolven malli on jo viiden vuoden ikäinen.

Tämä kertoo onnistuneesta muotoilusta ja siitä, että ranskalaisvalmistaja osaa tehdä kasvojenkohotuksen niin kuin pitää. Megane sai toki osakseen miedon faceliftin viime vuonna, mutta nyt markkinoille tuotu hybriditekniikka nostaa Meganen uudelle tasolle.

Paineet Meganen jatkuvalle uudistamiselle ovat toki läsnä, sillä se kilpailee luokassa, jossa ei kannata jäädä tuleen makaamaan. Meganen kanssa samoista ostajista kilpailevat mm. Toyota Corolla, Ford Focus, Seat Leon, Kia Ceed, Opel Astra ja Hyundai i30. Hybriditekniikassa Renault on joukossa vahvoilla.

Suurimmat uudistukset Meganeen on siis tullut moottoriteknologiaan. Merkittävin päivitys on E-TECH -mallissa, joka on ladattava hybridi. Samalla se on kiistatta malliston mielenkiintoisin voimanlähde.

Tätä nykyä lähes jokaisen automallin kohdalla tilanne on se, että mitä enemmän sähköä, sitä enemmän suorituskykyä. Tämä on tilanne myös Renault Meganen kohdalla. Plugariversion yhteisteho on 158 hevosvoimaa. Näistä 91 syntyy polttomoottorilla ja 67 sähkömoottorilla.

Ladattavan hybridin polttomoottori on muusta mallistosta poiketen vapaasti hengittävä. 1,6-litrainen pata olisi yksikseen varsin ponneton tapaus, mutta sähköllä tuettuna suorituskykyä on mukavasti.

Ohituskiihtyvyys yllättää

Renault Megane E-TECH – F1-radalta perhefarkuksi

0–100 km/h hoidellaan 9,8 sekunnissa, mutta lukema ei kerro koko totuutta. Megane tuntuu numeroitaan pirteämmältä ja etenkin 80 km/h – 120 km/h kiihdytys sujuu huomattavasti ripeämmin kuin bensaturbolla. Ohituskiihtyvyys on siis varsin ilahduttavalla tasolla.

WLTP-mittaustavan mukainen kulutuslukema on 5,5–6,2 litraa sadalla, mutta lataus huomioiden kulutus laskee 1,3-1,6 litran lukemaan. Oikeassa elämässä kulutus on helppo painaa ahkeralla latauksella varsin alhaiseksi. Pelkällä sähköllä toimintasäde on 45-65 kilometriä.

Kulutuksen laskeminen vaatii luonnollisesti ahkeraa lataamista, joka tapahtuu joko perinteisestä suko-pistokkeesta (6 tuntia) tai nopeammalla laturilla (3 tuntia). Nopeimmillaan Renault E-tech ottaa sähköä akkuunsa 3,6 kWh nopeudella.

Renaultin hybriditekniikka on toimivaa. Ajotiloja on kolme ja sähköä voi halutessaan säästää e-save –tilassa. e-save on kätevä silloin kun sähkövirta halutaan säästää vaikkapa kaupunkiajoon. Ja vaikka sähköä haluaisikin säästää kaupunkiajoon, ei kulutus nouse liian kovaksi maantielläkään.

Sähkö- ja polttomoottorien yhteistyö on mukavan saumatonta, eikä polttomoottorin käynnistymistä huomaa käytännössä mistään, ellei kaasujalka ojennu voimakkaasti kohti lattia. Kun kierrokset ovat tapissa, alkaa 1,6-litrainen vaparimylly ilmoittaa itsestään. Rauhallisemmassa ajossa sitä ei huomaa.

Liikkeelle aina sähköllä

Meganen liikkeellelähdöt tapahtuvat aina sähköllä ja vaihteiston yhteydessä ei ole lainkaan kytkintä. Monitilavaihteisto on varsin kiinnostava kokonaisuus, sillä polttomoottorille on neljä vaihdetta ja sähkömoottorille kaksi. Näiden lisäksi Rellusta löytyy kaksi vapaata vaihdetta.

Edellä mainittujen vaihteiden yhdistelmiä on kokonaisuudessaan 15 ja moottorit pystyvät toimimaan joko sarja- tai rinnakkaishybridinä. Kokoonpano on monimutkainen, mutta lopputulos kuskin paikalta katsottuna yksinkertainen ja toimiva. Parhaimmillaan tekniset innovaatiot ovat juuri tällaisia.

Megane on varsin tyylikäs paketti niin ulkoa kuin sisältä. Keulassa ovat Renaultin tavaramerkkinä toimivat C-kirjaimen muotoiset LED-valot ja takana LED-valot ovat lähes koko peräosan levyiset. Erityisesti farkkuversiona Megane on tyylikäs kokonaisuus, vaikka ikä alkaa jo näkyä mallin piirteissä.

Sisätilassa huomion kiinnittää ensimmäiseksi kookas keskikonsolin näyttö, jonka kautta ohjaillaan mm. hybridijärjestelmää, äänentoistoa ja asetuksia. Myös mittaristo on digitaalinen ja siihen voi heijastella haluamansa informaation. Liitettävyys on hyvä, sillä Renaultista löytyy sekä Android- että Apple-tuki.

 • Renault Megane E-TECH – F1-radalta perhefarkuksi
 • Renault Megane E-TECH – F1-radalta perhefarkuksi
 

Hyvä ajettava

Farkkumallisen Meganen tavaratila on parhaimmillaan bensiinimallissa, joka imaisee sisäänsä 521 litraa. Hybridimallissa tuosta lukemasta joudutaan tinkimään melko paljon, sillä tilavuus on 447 litraa. Onneksi tavaratila on kuitenkin käyttökelpoisen kokoinen, eikä perheen viikonloppureissulla synny ongelmaa tilanahtauden kanssa.

Meganen ajotuntuma ja yleinen laatuvaikutelma on parantunut vuosien varrella huimasti. Renaultin keskiluokan automalli on mukava ajaa sekä kaupungissa että pidemmällä siivulla. Ajoasennosta saa mukavan rennon ja tilaa on riittävästi perhekäytössä. Penkit tarjoavat riittävän sivuttaistuen.

Alusta noudattelee nykytrendejä ja Meganesta on tehty alustansa puolesta urheilullisen oloinen. Jousitus on hieman pintakova, mutta se ei onneksi häiritse liikaa. Alustan kolinaa ei ainakaan kesäkelillä ilmene.

Meganen E-TECH yllättää positiivisesti. Sen tekniset innovaatiot ovat vakuuttavia ja toimivia. Voimalinja on saumaton bensiinin ja sähkön yhdistelmä, ja ahkerasti lataamalla perheauton saa kulkemaan hävyttömän pienellä bensiinimäärällä.

Tuomas Rajala

Kehuja: voimanlinja ja tekniikka, viihtyisät sisätilat, mukava ulkonäkö

Parantamisen varaa: jo viisi vuotta vanha malli

Renault Megane E-TECH:

Moottori:4-sylinterinen, 1598 cm3 bensiinimoottori + 2 sähkömoottoria
Yhteisteho:158 hv (116 kW)
Vääntö:205 Nm @ 200-1677 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:9,8 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:Automaattivaihteisto
WLTP-kulutus:1,3-1,6 l / 100 km
CO2-päästöt:28-37 g/km
Huiput:178 km/h
Omamassa:1678 kg
Tavaratila: 328 l
Koeajoauton hinta:35 712€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Renault Megane

     
3.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Renault Megane -autot

test
Renault Megane, '22, Ajamaton
50 680 €
test
Renault Megane, '22, 5 tkm
49 900 €
test
Renault Megane, '22, 3 tkm
53 890 € (sis. ALV)
test
Renault Megane, '22, 5 tkm
56 800 €
test
Renault Megane, '22, Ajamaton
58 440 €
test
Renault Megane, '22, Ajamaton
49 390 €
test
Renault Megane, '22, Ajamaton
49 900 € (sis. ALV)
test
Renault Megane, '22, 7 tkm
49 950 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Renault koeajoja

Kaikki koeajot »
Renault Megane E-Tech - tyyliä, tunnelmaa ja hintaa

Renault Megane E-Tech - tyyliä, tunnelmaa ja hintaa

Renault Megane Sport Tourer – Dynaaminen farkkupeppu

Renault Megane Sport Tourer – Dynaaminen farkkupeppu

Renault Megane: Eleganttia peruskauraa

Renault Megane: Eleganttia peruskauraa

Renault Arkana – Muotovalio–SUV

Renault Arkana – Muotovalio–SUV

Renault Clio E-TECH Hybrid – Pihistelevä puolihybridi

Renault Clio E-TECH Hybrid – Pihistelevä puolihybridi