Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Tesla Model X – Suurperheen sähkötykki

Tesla Model X – Suurperheen sähkötykki
 • Tesla Model X
 • Tesla Model X
 • Tesla Model X
 • Tesla Model X
 • Tesla Model X
 • Tesla Model X
 • Tesla Model X
 • Tesla Model X
 • Tesla Model X
 • Tesla Model X
 • Tesla Model X
 • Tesla Model X

Tesla kutsuu Model X:ää maastoajoneuvoksi. Sen maastokelpoisuus on vähän niin ja näin, mutta tila-autona Model X on vertaansa vailla.

Kun amerikkalainen Tesla alkoi valmistamaan autoja vuonna 2008, kukaan tuskin osasi aavistaa millaisen vallankumouksen se on suunnitellut tehdä automallistollaan. Vallankumous on Teslan kohdalla sähköinen.

Model X on Teslan kolmas virallinen automalli. Se on malliston kookkain ja jakaa hyvin pitkälti voimalinjansa ja alustansa sedan-malli Model S:n kanssa. Model X on aina nelivetoinen ja versioita on tällä hetkellä 75 kWh ja 100 kWh. Koeajettu versio on Model X 90D.

Model X:n ärein tehoversio on P100D, joka kiihtyy Ludicrous-päivityksellä sataseen 3,1 sekunnissa. Lukema on härski, varsinkin kun ottaa huomioon, että kyseessä on 6-7 -paikkainen perheen tila-auto.

Tesla on perheautona erinomainen, sillä sen sisuksiin mahtuu penkkijärjestelmästä riippuen joko kuusi tai seitsemän henkilöä. Kuusipaikkaisena se on varsin käytännöllinen, sillä keskimmäisen rivin tyhjä paikka helpottaa taaimmaisille penkeille liikkumista huomattavasti. Arkea helpottavat myös lokinsiipiovet, joiden ansiosta kyytiin nouseminen on mukavaa. Ovi ei ole koskaan tiellä.

Model X:ssä on tilantuntua korkealle nostetun katon ansiosta. Yleisilme on moderni ja kaikki toimii luonnollisesti sähköllä. Penkkejä voi liikutella pitkittäissuunnassa joko itse tai keskikonsolin näytöstä. Sitä kautta voi muutenkin hallita kaikkea mitä Tesla pitää sisällään.

Karmean kokoinen kosketusnäyttö

Tesla Model X – Suurperheen sähkötykki

Keskikonsolin näyttö on todella järeän kokoinen ja toimii luonnollisesti kosketuksella. Sitä kautta hallitaan siis kaikkea mitä kuvitella saattaa: jousitusta, ohjaustuntumaa, musiikkisoitinta, radiota, penkkejä, ilmastointia, latausta ja lukuisia asetuksia.

Monitoiminen näyttö on sekä kirous että siunaus. Välillä valikoiden selaaminen ärsyttää, sillä ajoittain olisi helpompi vain napauttaa perinteistä nappulaa. Mutta sellaisia Teslassa ei juuri ole.

Ohjaustuntuma on hyvä, mutta kovemmissa vauhdeissa ja tuulisella säällä Teslan koko ja korkeus näyttävät olemassaolonsa. Voimakkaat käännökset kertautuvat kovassa vauhdissa ja kori tuntuu antavan periksi.

90D-version toimintasäde lähentelee 500 kilometriä, mikä on sähkömaailmassa huippuluokkaa. Kaupungissa toimintasäde on niin pitkä, että sitä ei juuri tarvitse ajatella. Pidemmillä matkoilla se tekee tepposia mikäli ajoaan ei suunnittele latauksia varten. Mutta vika ei ole autossa, vaan latausverkoston puutteellisuudessa.

Model X 90D on erinomainen sähköauto, jonka jälkeen perinteisen bensiiniautot tuntuvat kovin antiikkisilta kapineilta. Ajokokemuksena se on jotain mitä on hankala selittää, se täytyy kokea itse.

Katso tarkempi arvio artikkelin yläpuolella olevasta videosta.

Tuomas Rajala

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Tesla Model X 90D:

Moottori:Kaksi akseleiden päälle sijoitettua kolmivaiheista sähkömoottoria
Teho:503 hv
Vääntö:649 Nm
Vetotapa:Neliveto
Huiput:250 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 5 s.
Vaihteisto: Kiinteä välityssuhde
Toimintamatka: 475 km
Mitat (pit/lev/kork): 5034mm/2070mm/1625mm
CO2 päästöt: 0g / km
Tavaratila: 736-2180 l
Paino: 2273 kg
Hinta alkaen:118 000€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Tesla Model X

     
4.6
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Tesla Model X -autot

test
Tesla Model X, '20, 42 tkm
117 999 €
test
Tesla Model X, '20, 82 tkm
99 000 €
test
Tesla Model X, '20, 63 tkm
114 800 €
test
Tesla Model X, '20, 39 tkm
104 990 €
test
Tesla Model X, '20, 79 tkm
92 700 €
test
Tesla Model X, '20, 52 tkm
99 900 €
test
Tesla Model X, '20, 50 tkm
97 490 €
test
Tesla Model X, '20, 66 tkm
94 900 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Tesla koeajoja

Kaikki koeajot »
Tesla Model 3 Standard Range Plus - Energiatehokkuutta suorituskyvyllä

Tesla Model 3 Standard Range Plus - Energiatehokkuutta suorituskyvyllä

Tesla Model Y – Puuttuva palanen

Tesla Model Y – Puuttuva palanen

Tesla Model 3 – Hypen arvoinen?

Tesla Model 3 – Hypen arvoinen?

Tesla Model S P85D – Tulevaisuus on täällä

Tesla Model S P85D – Tulevaisuus on täällä

Tesla Model S – Enemmän kuin pelkkä auto

Tesla Model S – Enemmän kuin pelkkä auto