Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Toyota RAV4 Hybrid 4WD – Kaksineuvoinen RAVuri

Toyota RAV4 Hybrid 4WD – Kaksineuvoinen RAVuri
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4

Toyota RAV4 on saanut voimanlähteekseen hybridin. Nelivetoinen RAV4 on varsin järkevä vaihtoehto perinteisen bensiinin rinnalle.

Faceliftin kokenut Toyota RAV4 on nyt ensi kertaa saatavilla myös hybriditekniikalla varustettuna. Hybridiversionkin saa sekä etu- että nelivetoisena, joten eri voimalinja-vaihtoehtoja RAV4:ään on tarjolla moneen makuun.

Toyota RAV4 on suomalaisille tuttu peli jo yli 20 vuoden takaa. Myös hybriditekniikkaa on Toyotalla ollut tarjolla jo lähemmäs 20 vuotta, joten on oikeastaan ihme, että tekniikkaa ei RAV4:ään ole aiemmin saanut. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan ja nyt RAV4:n kokeman kasvojen kohotuksen yhteydessä, hybridiversio on siis saatavilla.

Hybridi, vaan ei plug-in

Toyota RAV4 Hybrid 4WD – Kaksineuvoinen RAVuri

Toyota RAV4 on tyypiltään täyshybridi, mutta pistokelataus mahdollisuutta siinä ei ole. Samaa tekniikkaa käytetään mm. Lexus NX:ssä ja RAV4 on saanut tekniikan sisuksiinsa suurin piirtein sellaisenaan. Polttomoottorina toimii 2.5 litrainen, 150 hevosvoimainen nelisylinterinen bensakone ja sen parina 140 heppainen ja 270 Nm vääntävä sähkömoottori.

Nelivetoversiossa on lisäksi taka-akselilla erillinen, 67 heppainen sähkömoottori, joka vastaa takapyörien vedosta. Yhteistehoa järjestelmä luovuttaa 197 hevosvoimaa ja teho on sama, oli kyseessä sitten etu- tai nelivetoinen versio. Vaihteistona hybridissä on portaaton CVT-automaatti.

Muina moottorivaihtoehtoina mallistosta löytyy 2-litrainen 151-hevosvoimainen bensamoottori ja se on aina nelivetoinen. 143 heppaisen, BMW:n valmistetta olevan dieselmoottori-vaihtoehdon saa taas ainoastaan etuvetoisena. Bensakoneen yhteyteen on saatavilla Multidrive-automaattivaihteisto, mutta dieselin ostaja joutuu tyytymään manuaalilaatikkoon.

Soveltuu vetoautoksi

Huomionarvoista on, että nelivetoisella hybridillä saa vetää 1650 kg:n jarrullista perävaunua, eli se käy hyvin vaikka asuntovaunun vetoon. Sen sijaan etuvetohybridillä vetopaino on vain 800 kiloa, joten kovin järeää vaunua sillä ei hinata. Vetohommia helpottamaan RAV4:ään on saatavilla perävaunun vakautusjärjestelmä (TSC), jolla kärryn liialliset heilahdukset saadaan kuriin.

Hybridijärjestelmän lisäksi RAV4 on saanut päivityksen yhteydessä hieman uutta ilmettä ulkonäköönsä. Perusmuoto on ennallaan ja muutokset ovatkin lähinnä kosmeettisia. Uudistukset kohdistuvat suurimmaksi osaksi keulan muotojen ja takavalojen seudulle.

Keulassa huomio kiinnittyy ensimmäisenä näyttäviin ja näkyviin Bi-LED-ajovaloihin, jotka koeajoautossa olivat Safety Sense- turvallisuuspaketin myötä. Keulan muotoilussa on samanlaista muhkeutta kuin aiemmin uudistuneessa Avensiksessa. Takavaloina toimii nykyaikaiset LED-valot. Näiden myötä sukunäkö on nyt entistä selvempää.

Turvavarusteita kahmalokaupalla

Uudistuksien listalle kuuluu myös turvavarustelu, joka myötäilee niin ikään Avensiksessa esiteltyjä varusteita. Turvallisuuspuolen tärkeimpinä voi mainita Pre Collision Plus-hätäjarrutusjärjestelmän, joka reagoi myös jalankulkijoihin. Aktiivinen kaistavahti, liikennemerkkien tunnistus, adaptiivinen vakionopeussäädin, kaukovaloautomatiikka sekä pysäköintitutkat eteen ja taakse kuuluvat Safety Sense-pakettiin.

Koeajettu auto oli varustettu Premium-varustepaketilla joten mukana oli lähes kaikki kilkkeet mitä saatavilla on. 360 astetta näyttävä panoraamakamerajärjestelmä osoittautui yhdeksi hyödyllisimmistä. Systeemi aktivoituu ryömintänopeuksissa ja kamerat muodostavat 7” näytölle yhtenäisen kuvan auton ympäriltä. Tämän lisäksi jaetulle näytölle ohjataan kuvaa joko etu- tai takakamerasta, riippuen kumpaan suuntaan liikutaan.

Loivaa uudistusta myös ohjaamossa

Ohjaamonäkymät ovat päivittyneet uuden mittariston ja hieman erilaisten materiaalien muodossa. Vauraan varustetason myötä koeajetussa autossa oli nahkasisustus, joka loi rahtusen ylellisyyttä tunnelmaan. Mittariston keskellä on TFT-värinäyttö, josta ajoneuvotiedot ja muu tarvittava käy ilmi.

Näytöstä voi seurata mm. energian kulkua ja moottoreiden yhteistyötä. Kierroslukumittarin paikalla on taloudellisuusmittari, joka kertoo, milloin kaasupoljinta painetaan liian syvälle sekä opastaa ekologisempaan ajoon.

Hybridin käynnistäminen ei vaadi sen erityisempiä toimenpiteitä. Napista virta päälle, vaihde silmään ja liikkeelle. Moottori käynnistyy hetken päästä itsekseen ja osallistuu talkoisiin. Pakkasaamuina polttomoottori lämmittää kabiinin melko nopeasti, joten eroa bensakäyttöiseen ei tälläkään saralla huomaa.

Kiekuu kierroksilla

Rauhallisesti ajaessa moottorin ääntä ei ohjaamoon juurikaan kuulu ja rengasmelukin pysyy melko hyvin aisoissa. Kaasun pohjaan painaminen aiheuttaa moottorin mylväisyn, kun portaaton vaihteisto hakee pienimmän välityksen ja koneen kierrokset karkaavat suurimman tehon alueelle.

Yläkierroksilla moottorin ääni kuuluu ohjaamoon selvästi. Vähänkin vauhdikkaammin ajaessa ja varsinkin Sport-moodia käytettäessä moottorin mylvintä on käytännössä aina läsnä. Sport-asetus tuo tiukemman kaasunvasteen lisäksi kireyttä myös ohjaukseen.

Kiihtyvyys on hyvin kuminauhamaista ja taajamanopeuksissa jopa ripeää. RAV4:n luvataan kiihtyvän sataseen 8.3 sekunnissa, mikä on kova arvo isolle katumaasturille. Kovemmissa vauhdeissa kiihtyvyys on selvästi maltillisempaa, kuin lähes 200 hevosvoiman teho antaisi ymmärtää.

Käytännön ajossa voimaa on kuitenkin tarjolla täysin riittävästi ja ajaminen on vaivatonta. Kolmesta ajomoodista keskimmäinen, Eco-asetus, pyrkii nimensä mukaan toimimaan mahdollisimman taloudellisesti käyttäen polttomoottoria vain tarpeen mukaan.

Sähköllä maksimissaan pari kilometriä

EV-moodissa auto liikkuu pelkästään sähkön voimin, mutta käytännössä energiaa piisaa parhaimmillaankin vain parin kilometrin matkalle. Pelkällä sähköllä ajo edellyttää erittäin kevyttä kaasujalkaa, sujuvaa liikennettä, maksimissaan 40km/h vauhtia sekä hyvää ennakointia. Jos kaasua painaa vähänkään liian ripeästi tai syvälle, EV-moodi ohitetaan välittömästi ja bensamoottori käynnistyy rinnalle.

Vaikka pelkkää sähköä ei pitkäksi aikaa riitäkään, on RAV4 silti taloudellisimmillaan kaupungissa tai taajamassa, jossa hybridijärjestelmä pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Kaupunkiajossa auton kulutus oli kuuden litran tuntumassa, kun taas maantie ja moottoritiepainotteinen ajo haukkasi noin 8 litraa ja paikoin ylikin.

Kovemmassa vauhdissa sähkömoottorin hyödyt jäävät melko pieniksi ja suurin bensan säästö tapahtuu kaupunkiliikenteessä. Valmistaja ilmoittaa RAV4:n keskikulutukseksi 5.1 litraa, ja siihen voi jopa yltää otollisissa kaupunkiolosuhteissa.

 • Toyota RAV4 Hybrid 4WD – Kaksineuvoinen RAVuri
 • Toyota RAV4 Hybrid 4WD – Kaksineuvoinen RAVuri
 

Ei varsinaisesti maasturi

Korkeammasta maantiekulutuksesta huolimatta RAV4:llä pärjää myös isommilla teillä. Ajettavuus on melko leppoisaa ja alusta toimii pientä pintakovuutta lukuun ottamatta ongelmitta ja tarkoituksen mukaisesti. Ohjaustuntuma jää hieman etäiseksi, mutta on kokonaisuutena riittävä tällaiseen autoon.

Nelivedosta huolimatta, RAV4 on nimensä mukaisesti kaupunkimaasturi eikä juuri enempää. Maltillinen, n. 17 sentin maavara huolehtii siitä, ettei Toyotalla mökkitietä kummempaan maastoon kannata ajaa. Mitään lukkoja akseleilla ei ole, vaan pidonhallinta hoidetaan sähköisesti. Liukkaalla pinnalla etupyörät ehtivät sutaista selvästi ennen kuin takapää ehtii mukaan, mutta kun veto on saatu päälle, eteneminen on tukevan tuntuista.

Taksiluokan tilat

Tilojensa puolesta RAV4 kuuluu avaraan A-ryhmään. Takana istuu isotkin matkustajat sovussa ja tilaa riittää joka suuntaan. Vailla kardaanitunnelia oleva tasainen lattia avittaa keskellä istuvaa viihtymään. Takapenkin selkänojan kaltevuus on säädettävissä kahdessa osassa, joten kaksi henkeä matkustaa siellä herroiksi. Tavaratilaa hybridissä on ilahduttavat 501 litraa, lattian alla olevista akustoista huolimatta.

Toyota tähtää RAV4 hybridillä vakaasti myös yritysautomarkkinoille. Hybridin päästöt jäävät juuri alle 120g/km, mikä on monessakin yrityksessä ainakin jonkin asteinen rajapyykki. Hybridimalliston hinnat alkavat etuvetoisen Active-mallin 40 633 eurosta ja päättyvät nyt koeajetun, Premium-varusteisen nelivedon 52 228 euroon.

Yli 50 000 euron hintaluokassa, eri vaihtoehtoja on jo aika lailla tarjolla ja mukaan mahtuu myös useita premium-merkkejä. Kuitenkin jos autolla liikkuminen tapahtuu pääsääntöisesti kaupunkimaisemissa ja vihreät arvot ovat sydäntä lähellä, kannattaa tämä hybridi ehdottomasti ottaa harkintaan.

Sami Puskala

Kehuja: Kaupunkikulutus, tilat, turvavarusteet,

Parantamisen varaa: Maantiekulutus, kierroksilla äänekäs moottori

Toyota RAV4 Hybrid 4WD:

Moottori:Nelisylinterinen, 2494 cm3 bensiinimoottori
Teho:197 hv (96 KW) / 5700 rpm
Vääntö:206 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,3 s
Huiput:180 km/h
Vaihteisto:Portaaton e-CVT-automaattivaihteisto
Vetotapa:Neliveto
Kulutus ( yhd.): 5.1 l / 100km
CO2 päästöt:118 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4605mm/1845mm/1675mm
Akseliväli: 2660mm
Omapaino:1710 kg
Hinta alkaen:40633€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Toyota RAV4

     
3.9
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Toyota RAV4 -autot

test
Toyota RAV42.5, '22, 100 km
59 700 € (sis. ALV)
test
Toyota RAV42.5, '22, 50 km
59 480 € (sis. ALV)
test
Toyota RAV42.5, '22, 3 tkm
54 980 €
test
Toyota RAV42.5, '22, 9 tkm
62 890 €
test
Toyota RAV42.5, '22, 1 tkm
60 900 € (sis. ALV)
test
Toyota RAV42.5, '22, 1 tkm
46 800 € (sis. ALV)
test
Toyota RAV42.5, '22, 8 tkm
58 900 € (sis. ALV)
test
Toyota RAV42.5, '22, 8 tkm
63 800 € (sis. ALV)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Toyota koeajoja

Kaikki koeajot »
Toyota RAV4 2,5 Hybrid – nuorekkaampi ote autoiluun

Toyota RAV4 2,5 Hybrid – nuorekkaampi ote autoiluun

Toyota RAV4: Pioneerin paluu

Toyota RAV4: Pioneerin paluu

Toyota Hilux – Työn raskaan raataja

Toyota Hilux – Työn raskaan raataja

Säännöllisellä merkkihuollolla maksuton turva jopa 10-vuotiaalle autolle
MAINOS

Säännöllisellä merkkihuollolla maksuton turva jopa 10-vuotiaalle autolle

Toyota Land Cruiser – Väkivahva klassikko

Toyota Land Cruiser – Väkivahva klassikko