Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Toyota RAV4: Pioneerin paluu

Toyota RAV4: Pioneerin paluu
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4

Toyotan RAV4:ää voidaan sanoa maailman ensimmäiseksi katumaasturimalliksi. Vuonna 1994 se loi luokan, joka on tänä päivänä yksi suosituimmista autosegmenteistä.

RAV4:stä on menossa kolmas kehitysversio ja uusin malli tekee selkeän pesäeron edeltäjäänsä erityisesti sisä- ja ulkomittojen suhteen. Pituutta Toyota on venähtänyt 20 senttiä ja leveyttäkin on siunaantunut mukavasti lisää. 

Myös akseliväliä on kasvatettu 10 sentillä, mikä rauhoittaa käytöstä erityisesti kovemmissa nopeuksissa. Kasvaneiden mittojen lisäksi ulkomuoto on kokenut melkoisen uudistuksen ja RAV4 onkin aiempaa massiivisemman oloinen. 

Paisunut koko on tehnyt hyvää myös sisätiloille, sillä takapenkkiläisille on tullut runsaasti lisää jalkatilaa. Nyt takapenkille mahtuu heittämällä kolme raavasta miestä, mikä on keskikokoisten katumaasturien luokassa poikkeuksellista. 

Takapenkit lepoasentoon

Toyota RAV4 kuva takaviistosta

Takapenkkiläisten olosta voi tehdä tarpeen mukaan todella mukavaa, sillä penkkien selkänojat saa laskettua lepäävämpään asentoon. Tämä syö hieman takakontin tilaa, mutta uutuusmallin lisäsenttien ansiosta mukava kyyti takapenkillä ei automaattisesti tarkoita pientä takakonttia. 

Kontin lastauskorkeus on sopivan matala ja tilaa on runsaasti. Koeajomalli on varustettu integroidulla tavaraverkolla, jonka avulla tavaroiden lentäminen sisätiloihin estetään onnettomuustilanteessa tai pomppivassa kyydissä. 

Takaluukku toimii sähköllä, mikä on tämän hintaluokan katumaastureissa silkkaa luksusta. Se saattaa tuntua vähäpätöiseltä asialta, mutta helpottaa arkea huomattavasti. Takakontin avaaminen käsipelillä viiden kauppakassin kanssa on nimittäin yllättävän hankalaa. 

Mikä on ajettavuuden laita?

Suurimmat kysymysmerkit ja kehityksen paikat läpi koko Toyota-malliston ovat olleet ajettavuus ja ohjaustuntuma. Ne kun ovat olleet pahasti alakynnessä vaikkapa eurooppalaisiin autovalmistajiin verrattuna. 

Japanilaisvalmistaja on saanut nuhteita heikosta ajettavuudestaan lähes jokaisen mallinsa kohdalla ja valitettavan usein niihin on ollut myös aihetta. Uusi RAV4 korjaa tilannetta, sillä kasvaneiden mittojen myötä myös ajettavuus on parantunut huomattavasti. 

Ohjaustuntuma on parantunut ison harppauksen ja tuntuma tiehen on hyvä. Ohjaus on riittävän hyvin tehostettu, mutta tunnokas. Sen kanssa on varmasti jumpattu suunnittelu- ja testaustiimissä ahkerasti, sillä ero aiempaan on huomattava. 

Ei vastaavaa kyytiä kuin Lexuksella

Toyotan kehno ohjaustuntuma ja keskitasoinen ajettavuus ovat kummastuttaneet jo vuosikausia, sillä maailman suurimpiin autovalmistajiin kuuluvan konsernin tuotteiden luulisi olevan myös niitä parhaita ajettavia.

Päätuote Toyotan kohdalla niin ei kuitenkaan ole ollut, toisin kuin vaikkapa Lexuksen kohdalla. Saman konsernin  Premium-merkki Lexus on tehnyt aina ajettavuudeltaan ja viimeistelyltään erinomaisia tuotteita. Saman tunnelma soisi periytyvän myös Toyota-leiriin.

Nelivetoisen ja 2-litraisella bensakoneella varustetun koeajoauton suorituskyky jää valitettavan vaisuksi. Tehoa se tarjoaa 150 hevosvoimaa, mutta se saavutetaan vasta 6000 kierroksen kohdalla. Vääntöä kaksilitrainen kehittää 195 Nm, mikä ei sekään huimaa päätä.

Lisävoima tarpeen ohituksissa

Satasen vauhtiin pääsemiseen RAV4:llä kestää 10,7 sekuntia, mikä on nykyautoja vertailtaessa laiska tulos. Erityisesti ohitustilanteissa voimaa jää kaipaamaan lisää, sillä kaupunkiajosta RAV4 selviytyy moitteetta. 

Lisää voimantunnetta ja vääntöä kaipaavan kannattaakin harkita moottorivaihtoehdoksi 2,2-litraista diesel-versiota. Sen lukemat ovat 150 hv ja 340 Nm, jotka tekevät kulkupuolesta bensiiniversiota parempaa. 

Koeajoautossa on portaaton Multidrive S-automaattivaihteisto, joka on kieltämättä onnistunut. Tunnelma ei juuri häviä markkinoilla oleville kaksoiskytkinvaihteistolle. Se on myös omiaan tekemään vaisuhkosta moottorista entistä lauhkeamman, koska voima välittyy pyörille huomaamattomasti ja nykimättä.

Nelivedon toiminta pääsee parempaan puntariin talviolosuhteissa, mutta kesäaikanakaan sen toiminnassa ei ole moitteen sijaa. Teknisesti Toyota on aina tehnyt huipputuotteita, eikä RAV4 suinkaan ole poikkeus.  

 • Toyota RAV4 kuva sivusta
 • Toyota RAV4 kuva ohjaamosta
 

Alusta vakuuttaa

Alusta on muiden katumaasturien tavoin jämäkkä ja merkin muihin autoihin verrattuna itse asiassa erinomaisen tuntuinen. Siinä on sopivaa jämeryyttä, jota sopisi toivoa myös monelta muulta Toyota-mallilta. 

Koeajoversion pyöräkoko on suuri, joten rengasmelua syntyy väkisinkin. Renkaiden ääni kantautuukin ohjaamoon selkeästi, mikä erottaa sen Premium-luokan katumaastureista. Mutta toisaalta niin tekee hintakin. RAV4 ei suinkaan kilpaile kalliimpien saksalaismerkkien, vaan keskihintaisten katumaasturien sarjassa. 

Renkaat alkavat ulvoa jo taajamavauhdeissa, mutta kovemmat vauhdit eivät juuri nosta äänitasoa. Rengasmelun lisäksi sisätiloihin ei juuri tunkeudu muuta ääntä, sillä moottori on saatu eristettyä hyvin pitkälle kuulumattomiin. 

Moottori ei siis herätä suuria intohimoja, mutta muotoilu on sen sijaan onnistunut. RAV4 on sekä mitoiltaan että ulkonäöltään edeltäjämallia massiivisempi ja modernimpi. Keulan muotoilu on aggressiivista, kuten katumaasturiluokassa on nykyisellään tapana. 

Takaosan muotoilu jakaa mielipiteitä. Takavalot on nostettu korkealle ja puskurin ja valojen välillä on useamman kymmenen sentin tyhjä tila. Se näyttää tietyllä tapaa kummalliselta, mutta toisaalta tuo autolle persoonallista ilmettä. 

Tyylitellympi sisusta

Myös sisätilat on vedetty uusiksi ja Toyota on tehnyt kovasti töitä tuodakseen sisustansa kilpailijoiden tasolle. Sinisellä tehostevärillä reunustetun mittariston ilme on moderni ja tyylikäs. Ohjaamo on muutenkin toimiva ja entistä tyylitellympi kokonaisuus. 

Hinnaltaan RAV4 sijoittuu keskikastiin, sillä etuvetoisena ja manuaalivaihteisena hinnat alkavat 35 000€:sta. Edullisin neliveto jää puolestaan juuri ja juuri alle 40 000€:n. Automaattiversiona hinta kipuaa väkisin korkeammaksi.  

Kokonaisuudessa RAV4 on onnistunut mallipäivitys. Teknisesti vakuuttava ja muodollisesti pätevä auto saanee ainakin Toyotan uskolliset kannattajat autokaupoille, mutta uudistuneen katumaasturin uskoisi kiehtovan myös muiden merkkien kannattajia.

Tuomas Rajala

Kehuja: muotoilu, tilat ja muunneltavuus, ohjaustuntuma, automaattivaihteisto

Parantamisen varaa: rengasmelu, suorituskyky

Tekniset tiedot:

Hinta alk.:35 274,09€
Moottori:4-sylinterinen, 1987 cm3 bensiinimoottori
Teho:150 hv (111 kW) / 6200 rpm
Vääntö:195 Nm / 4000 rpm
Kiihtyvyys 0-100km/h:10,7 s.
Huippunopeus:185 km/h
Vaihteisto:Portaaton Multidrive S -automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.):7,2 l / 100 km
CO2 päästöt:166 g/km
Mitat (pit. /lev. /kork.):4570mm / 1845mm / 1705mm
Paino:1520 kg
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Toyota RAV4

     
3.9
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Toyota RAV4 -autot

test
Toyota RAV42.5, '22, 100 km
59 700 € (sis. ALV)
test
Toyota RAV42.5, '22, 50 km
59 480 € (sis. ALV)
test
Toyota RAV42.5, '22, 3 tkm
54 980 €
test
Toyota RAV42.5, '22, 9 tkm
62 890 €
test
Toyota RAV42.5, '22, 1 tkm
60 900 € (sis. ALV)
test
Toyota RAV42.5, '22, 1 tkm
46 800 € (sis. ALV)
test
Toyota RAV42.5, '22, 8 tkm
58 900 € (sis. ALV)
test
Toyota RAV42.5, '22, 8 tkm
63 800 € (sis. ALV)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Toyota koeajoja

Kaikki koeajot »
Toyota RAV4 2,5 Hybrid – nuorekkaampi ote autoiluun

Toyota RAV4 2,5 Hybrid – nuorekkaampi ote autoiluun

Toyota RAV4 Hybrid 4WD – Kaksineuvoinen RAVuri

Toyota RAV4 Hybrid 4WD – Kaksineuvoinen RAVuri

Toyota Hilux – Työn raskaan raataja

Toyota Hilux – Työn raskaan raataja

Säännöllisellä merkkihuollolla maksuton turva jopa 10-vuotiaalle autolle
MAINOS

Säännöllisellä merkkihuollolla maksuton turva jopa 10-vuotiaalle autolle

Toyota Land Cruiser – Väkivahva klassikko

Toyota Land Cruiser – Väkivahva klassikko