Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 60 406   0

Tyypit: Jaguar XJ8

Tyypit: Jaguar XJ8
  • Jaguar XJ8
  • Jaguar XJ8
  • Jaguar XJ8
  • Jaguar XJ8

Tämänkertaiset tyypit otettiin Jaguar XJ8:lla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä ( http://www.nettiauto.com/238835 )

TAUSTAA

Jaguar on vähän sellainen jokapojan unelma, josta jokaisella on mielipide, mutta harvat ovat sellaista kokeilleet. Kiinnostavuudeltaan se on huippuluokkaa, onhan Jagge yksi niistä klassikoista, joka on onnistunut säilyttämään oman tyylinsä omistusmuutoksista huolimatta. Ford -yhtymähän osti heikossa taloudellisessa kunnossa olleen brittiyhtiön joitakin vuosia sitten.

Nyt Jaguar on erittäin hyvässä vedossa ja mallisto on houkutteleva. Hinnat alkaen malli X-typeen pääsee käsiksi liki 40.000 eurolla!

ENSIVAIKUTELMA JAGUARISTA

XJ8 on järkälemäisen suuri auto. Nyt puhutaan kokoluokasta, jota edustavat Lincoln Town Car tai Buick Park Avenue.

Jo 1960 luvun lopulla esitellyn XJ6:n perusmuotoilujipot ovat selvästi havaittavissa, vaikka XJ-sarja on sittemmin uusiutunut lukuisia kertoja. Katon takaosan muoto, etumaski ja tuplat pyöreät ajovalot sekä takaluukun viistot sivusaumat ovat kaikki tuttuja jo alkuperäisestä XJ:stä.

Sisusta on laatuvaikutelmansa osalta vakuuttava. Vaalean nahan ja tumman jalopuun yhdistelmä on kerrassaan silmiä hivelevä. Mittaristo on aika tavanomainen pienine analogisine näyttöineen, mutta keskikonsolin nappula-arsenaali kerää tyylipisteet. Ergonomiassa on onnistuttu, sillä vieraskin kuljettaja löytää kaiken tarvitsemansa ilman hapuilua.

AJOSSA

Jaguarin vaihdekaavio on hevosenkengän muotoinen, mikä sinänsä ei aiheuta hämminkiä, koska niitä käsin käytettäviä vaihteita ei juurikaan automaattivaihteisessa tule käytettyä. Se tärkein eli P on ylhäällä, sitten tulee N ja alhaalla on D.

Koeajon päällimmäiset tuntemukset olivat erittäin positiiviset. Miten hiljainen auto! Tuuli ei suhise, korista ei kuulu mitään ääntä, ja rengasmelukin on saatu lähes kokonaan häivytettyä.

Toinen yllättävä seikka on Jaggen ärhäkkä suorituskyky ja käytännön ketteryys. Vaikka V8 kone ei pidä juurikaan mitään meteliä itsestään, se kylläkin liikuttaa tätä 1615 kilon omapainon omaavaa autoa kiitettävän ripeästi. Ohjaus on edustusluokan limusiiniin yllättävän tunnokas ja nopea.

Alusta on mukavuuspainotteinen, mutta urheilullinen räppäily mutkaisella tiellä onnistuu myös ja on suorastaan nautinnollista.

Puuduttavassa mutta nopeassa moottoritieajossa tulee ilmi yllättävä seikka: Jagge muuttuu *ilmalaivaksi* eli tuntuma tiehen katoaa vauhdin kasvaessa. Tunne on vähän samanlainen kuin menneen ajan amerikkalaisissa autoissa, joissa auton sivuttainen heijaaminen muutti liian suurella nopeudella ajamisen epämiellyttäväksi. En kuitenkaan väitä, että Jagge heijailisi, mutta sivuttaistuntuman puutteellisuus pitää kuljettajan tarkkana. Kaipasin kovasti säädettävää alustaa, jolla asian olisi saanut pois päiväjärjestyksestä. Syynä voi myös olla korkeaprofiiliset kitkarenkaat.
  • Tyypit: Jaguar XJ8
  • Tyypit: Jaguar XJ8
 
TILAT JA VARUSTELU

Sähköisesti säädettävän istuimen sekä ohjauspyörän ansiosta istuma-asennon saa mieleiseksi helposti. Istuma-asento ja eritoten penkki ovat onnistuneet. Hallintalaitteiden sijoittelu ja logiikka on kohdallaan - kertaakaan ei tarvinnut pohtia, että mitäköhän tuokin merkki tarkoittaa tai mitenköhän löydän sen ja sen toiminnon.

Takapenkki on muotoiltu kahdelle ja siellä viihtyy varmasti pitkiäkin rupeamia. Jalkatilaa on riittämiin ja penkki on kunnollisesti muotoiltu.

Tavaratila on pituussuunnassa suuri, mutta korkeutta on nykyautoon yllättävän vähän.

Hifilaitteet ovat huippuluokkaa. Harvemmin voi auton vakiovehkeillä kuunnella radiota niin lujaa äänen särisemättä tai puuroutumatta.

Nykyautossa on usein *kaikki varusteet*, mutta mikään varuste ei ole ainutlaatuinen. Mainitaan kuitenkin muutama:
-luistoneston voi kytkeä pois napinpainalluksella
-vaihdelaatikon saa vaihtamaan sporttisemmin kytkemällä S-nappulan pohjaan
-takamatkustajille on omat suuttimet ja säätimet ilmastointilaitteelle
-avaimen kaukosäätimessä on erillinen painonappi takaluukun avaamiseksi

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 258 hv / 190 kW
Vääntö: 335 Nm
Huippunopeus: 242 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 7,6 sekuntia
Kulutus: 7,7 - 10,7 - 15,9 litraa sadalla

YHTEENVETO

Koeajon jälkeen minulta kysyttiin että ostaisinko itselleni? Täytyy sanoa, että jos rahaa olisi, niin mikä ettei. Ajettavuus on kohdallaan, meno on suorastaan kiihkeää. Korin hiljaisuus ja soittopelien laatu ovat laatutekijöitä, joita ainakin minä osaan arvostaa. Jaggessa on luonnetta ja sillä on erittäin hyvä statusarvo.

Lisätiedot tästä autosta: http://www.nettiauto.com/238835

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Jaguar XJ8

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Jaguar XJ8 -autot

test
Jaguar XJ83.2, '98, 88 tkm
7 900 €
test
Jaguar XJ84.2, '08, 167 tkm
19 670 €
test
Jaguar XJ83.6, '04, 184 tkm
13 890 €
test
Jaguar XJ84.2, '05, 172 tkm
17 900 €
test
Jaguar XJ84.2, '05, 120 tkm
19 900 €
test
Jaguar XJ84.2, '06, 121 tkm
19 900 €
test
Jaguar XJ83.6, '05, 21 tkm
28 500 €
test
Jaguar XJ84.2, '06, 106 tkm
15 000 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Jaguar koeajoja

Kaikki koeajot »
Jaguar i-Pace – Brittiläinen sähköjänis

Jaguar i-Pace – Brittiläinen sähköjänis

”History Will Prove Me Right” - Henry Ruggierin romuromanttinen autokokoelma

”History Will Prove Me Right” - Henry Ruggierin romuromanttinen autokokoelma

Jaguar XE – Koko kansan kissapeto

Jaguar XE – Koko kansan kissapeto

Jaguar F-TYPE: Tehon suloinen sinfonia

Jaguar F-TYPE: Tehon suloinen sinfonia

Jaguar XF Sportbrake: Jalopuun paluu

Jaguar XF Sportbrake: Jalopuun paluu