Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Volvo XC40 T5 TwE - kahden moottorin voimin

Volvo XC40 T5 TwE - kahden moottorin voimin
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40

Volvo XC40 T5 TwE eli Twin Engine on ladattava hybridi Volvon malliston pienimmästä katumaasturista. Volvo XC40 T5 TwE on aina etuvetoinen.

Volvo sähköistää mallistoaan vauhdilla. Kiinalaisomistajan ohjauksessa suomalaisille rakas ruotsalaismerkki on löytänyt aivan uuden vaihteen niin myynnissä kuin sähköistymisessä. Moni suomalainen on kokenut molemmat, sillä uuden Volvon myynti on ollut jo vuosia suorastaan erinomaista ja Volvon T8-malli eli ladattava hybridi on ollut erittäin suosittu vaihtoehto Volvon nykymalliston autoissa.

Volvon isommat mallit S60, V60, XC60, S90, V90 ja XC90, jotka perustuvat SPA-perusrakenteelle, ovat saaneet toisen ladattavan hybridin mallistoonsa. Samaan tekniikkaan perustuvat T6-tuottaa 250-kilowatin (340 hv) yhteisteho, kun tutumpi T8-versio tuottaa yhteistehoa 50 hevosvoimaa enemmän eli 288-kilowattia (390 hv).

Samalla Volvon malliston pienimpään vaihtoehtoon XC40:een, joka perustuuu CMA-perusrakenteelle, tuli vaihtoehdoksi ladattava hybridi.

Volvon Recharhe tarkoittaa ladattava hybridiä ja sähköautoa

Nettiauto koeajo Volvo XC40 T5 TwE Twin Engine kuva Antti Liinpää

Tämä nyt koeajossa oleva Volvo XC40 T5 Twin Engine sai kylkeensä saman Recharge-termin, joka on näkyvästi esillä Volvo XC40:n täyssähköversiossa. Volvo XC40 Recharge P8:n myynti on ollut käynnissä vuoden 2020 alusta, mutta ensimmäiset asiakkaat saavat autonsa vasta vuoden jälkipuoliskolla. Odotukset tätä sähköautoa kohtaan ovat kovat niin autosta kiinnostuneiden, valmistajan kuin jälleenmyyjien joukoissa.

Volvo XC40 T5 Twin Enginen polttomoottorina toimii T3-mallista tuttu kolmesylinterinen 180-hevosvoimainen (132 kW) bensiiniturbomoottori. Vaihteistona toimii Volvon omistajayhtiön Geelyn ja Volvon yhteistyönä valmistama kaksoiskytkinautomaatti, jonka viereen on sijoitettu 60 kW (82 hv) sähkömoottori. Ajoakuston energiasisältö on 10,7 kWh, jonka turvin XC40 TwE luvataan kulkevan maksimissaan 49 kilometrin matkan. Kesäkelissä pääsin sähköllä 45 kilometriä, mutta lukema riippuu täysin sähköpolkimen asennosta eli kuinka paljon polkee tai on polkematta.

Sisätiloista ei tarvitse tinkiä

Akusto on sijoitettu auton keskelle ns. kardaanitunneliin, joka tarkoittaa, että tilat ovat samanlaiset kuin pelkästään bensalla kulkevassa XC40:ssä. Mistään ei tarvitse tinkiä hybridijärjestelmän takia, joka on erinomainen asia.

Volvo XC40 on yllättävän kookas auto. Moni ajattelee, että XC40 on pieni, koska se on Volvon nykymalliston pienin vaihtoehto. Se on harhaa, XC40 soveltuu erinomaisesti perheautoksi. Sisällä tilat ovat väljät neljälle isokokoisella aikuiselle tai kahdelle aikuiselle ja kolmelle lapselle. Tavaratila on asiallisen kokoinen ja tässä ladattavassa hybridissä on kätevä tila latausjohdoille pohjalevyn alla lokerossa. Laajennettuna tavaratila tarjoaa tilaa isommille kuljetustarpeille, toki auton maltillinen kokonaismitta 4,43 metriä asettaa ovat rajoituksensa kookkaille ja pitkille esineille.

Kuskin paikalla on niin ikää hyvät tilat ja erityiskiitoksen voi antaa koeajoauton Business Inscription -varustelulle, jossa on vakiona erinomainen ja erillisen reisutuen pituussäädön omaava komfort-istuin. Kojelauta on olemukseltaan hieman erilainen kuin eri perusrakenteen isosiskoissa, mutta elementit ovat samat.

Keskeltä kojelautaa löytyy kosketusruutu, jonka kautta hoidetaan auton toimintaan ja asetuksiin liittyvät asiat. Ruutu on tyylikäs ja se toimii hyvin. Sen käyttäminen on loogista ja helppoa. Samaa voi sanoa kuskin edestä löytyvästä digitaalisesta mittaristosta, jota nykytyylistä poiketen ei voi muokata kovin runsaasti. Tässä taitaa jo näkyä, että tekniikka on esitelty jo vuonna 2014 Volvo XC90:ssä. Sen suunnittelu on toki tapahtunut paljon aiemmin ja maailma sekä autot ovat muuttuneet runsaasti reilussa kuudessa vuodessa.

60 kW sähkömoottori liikuttaa hyvin painavaa autoa

Ajossa XC40 T5 Twin Engine toimii hyvin. Kohtuullisen pieni sähkömoottori liikuttaa noin 1800 kiloa painavaa autoa kevyen oloisesti. Se kertoo hyvin sähkömoottorien kyvykkyydestä. Täyskaasukiihdytyksessä polttomoottori herää henkiin ja tarjoaa kaikki 262-hevosvoimaa kuskin käyttöön, silloin liikkuminen on mukavan rivakkaa.

Auto toimii normaalin hybridiauton tavoin, kun ajoakuston sähkö loppuu, sillä energiaa otetaan talteen sekä polkimelle tehdyistä jarrutuksista että moottorin jarrutuksista. Aivan yhtä etevä järjestelmä ei ole kuin kahdella sähkömoottorilla varustetut hybridit, joissa energiaa saadaan talteen vielä paremmin, mutta silti XC40:llä on mahdollista päästä mukavan maltillisiin kulutuslukemiin ns. itselataavana hybridinä. Ahkeralla pistokkeesta lataamisella voi lukemat olla oikeasti lähellä WLTP-mittaustulosta eli 2,4 litraa per sata kilometriä.

 • Nettiauto koeajo Volvo XC40 T5 TwE Twin Engine kuva Antti Liinpää
 • Nettiauto koeajo Volvo XC40 T5 TwE Twin Engine kuva Antti Liinpää
 

Kolmessa tunnissa 49 kilometriä toimintamatkaa sähköllä

Virtaa akustoon saadaan ns. yhdellä vaiheella, joka tarkoittaa, että lataaminen kestää type 2 -latauspisteellä (16 A) noin kolme tuntia. Hitaammasta kahdeksan ampeerin pistokkeesta lataamalla Volvon ajoakuston saa täyteen noin viidessä tunnissa.

Volvo uusi ladattava hybridi XC40 T5 Twin Engine tarjoaa paljon autoa: Plussaa ovat erinomainen istuin, mukava sekä vakaa ajettavuus, pieni kulutus ja yllättävän isot tilat. Miinuksena mainittakoon, että laatuauton tunnelmaan tekee pienen särön hybridijärjestelmän nykäykset, kun järjestelmä vaihtaa sähkön loppuessa bensakäytölle. Pikku juttu, mutta kertoo osaltaan, että XC40:n järjestelmä on hieman yksinkertaisempaa, eikä ole kaikista elegantein tunnelmaltaan. Se ei silti vaikuta auton haluttavuuteen, joka on tällä kokemuksella korkea.

Antti Liinpää

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

XC40 T5 TwE Business Inscription automaatti

Moottorit: Ladattava hybridi; 3-sylinterinen, 1,5-litrainen turboahdettu bensamoottori (132 kW) + 60 kW sähkömoottori
Teho yhteensä:262 hv
Vääntö yhteensä:425 Nm
Huiput:180 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:7,3 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:7-vaihteinen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto
EU-kulutus:2,4 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt:49 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4425 mm/1863mm/1652 mm
Omamassa:1812 kg
Koeajoauton hinta (alkaen):51 960 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volvo XC40

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volvo XC40 -autot

test
Volvo XC40, '23, Ajamaton
59 900 € (sis. ALV)
test
Volvo XC40, '23, Ajamaton
61 900 € (sis. ALV)
test
Volvo XC40, '23, Ajamaton
61 900 € (sis. ALV)
test
Volvo XC40, '23, Ajamaton
61 900 € (sis. ALV)
test
Volvo XC40, '23, Ajamaton
61 900 € (sis. ALV)
test
Volvo XC40, '23, Ajamaton
62 100 € (sis. ALV)
test
Volvo XC40, '23, Ajamaton
64 650 € (sis. ALV)
test
Volvo XC40, '23, Ajamaton
64 850 € (sis. ALV)
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Volvo koeajoja

Kaikki koeajot »
Volvo XC40 Recharge AWD - Volvon ensimmäinen sähköauto

Volvo XC40 Recharge AWD - Volvon ensimmäinen sähköauto

Volvo XC40 Recharge P8 AWD -täyssähköauto on herättänyt suurta kiinnostusta

Volvo XC40 Recharge P8 AWD -täyssähköauto on herättänyt suurta kiinnostusta

Volvo XC40 – Volvon uusin täysosuma

Volvo XC40 – Volvon uusin täysosuma

Volvo V60 B3 DCT - Riittääkö B3 eli 163 hevosvoimaa farmari-Volvoon?

Volvo V60 B3 DCT - Riittääkö B3 eli 163 hevosvoimaa farmari-Volvoon?

Volvojen kokonaispäästöt vertailussa: miten XC40 pärjää sähköisille malleille?
MAINOS

Volvojen kokonaispäästöt vertailussa: miten XC40 pärjää sähköisille malleille?