Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 60 984

Chrysler 300C V8 Hemi

Chrysler 300C V8 Hemi
  • Chrysler 300C
  • Chrysler 300C
  • Chrysler 300C
  • Chrysler 300C

Chrysler 300C nauttii maailmalla todellista kulttisuosiota. Jostain kumman syystä business-luokan auto on ajautunut varsinkin kotimaassaan Amerikassa vakavan rakentelun kohteeksi.

300C:hen on saatavilla järkyttävä määrä custom-osaa ja mallin ympärillä pyörivät ihmiset ovat toiminnassaan fanaattisia. Maailmalta löytyy useampiakin foorumeita, joissa malliin hurahtaneet harrastajat kokoontuvat jakamaan kokemuksiaan.

Jotain auton omistajista kertoo myös se, että 300C:n ratissa viihtyvät kuskit moikkailevat toisiaan tien päällä. Prätkäpiireistä tuttu käytös ei ole automaailmassa itsestäänselvyys.

Chryslerin 300C-mallia on tuotu suomeen kolmella eri bensiinimoottorivaihtoehdolla, joista kaksi on V6-versiota ja tehokkain 340 hevosvoimainen V8. Vuonna 2006 markkinoille tuotiin myös dieselkäyttöinen V6.

Nettiauto päätti ottaa tyypit tehokkaimmalla moottoriversiolla varustetulla 300C:llä, joka on myynnissä Auto-Expert Ekroosin liikkeessä Tuusulassa.

Ei rakkautta ensisilmäyksellä

Chrysler 300C V8 Hemi

Ensipuraisu 300C:n ratissa ei ole rakkautta ensisilmäyksellä. Auton ratti on halkaisijaltaan suuri ja ohjaamon tunnelma on muutenkin kuin isoisän tarkoin varjelemassa pyhäautossa. Tunnelman kruunaa viisarimallinen kello, joka henkii arvokasta ja pysähtynyttä tunnelmaa.

Ajatukset vain sunnuntaisin kirkolle ajettavasta autosta haihtuvat kuitenkin 5,7-litraisen Hemi-koneen näyttäessä kyntensä. Isokokoisen V8-koneen äänimaailmaa hyödynnetään heti starttausvaiheessa. Avainta kääntäessä kone murahtaa käyntiin massiivisen jylinän saattelemana.

Chrysler on hyvin ristiriitainen auto. Sen ulkokuori henkii Bentleymaista arvokkuutta ja toiset piirteet taas kielivät muskeliautomaista raivokkuutta. Pienemmillä vanteilla 300C on herrasmiesmäisen tyylikäs ja suuremmilla renkailla varustetut autot henkivät aggressiivista muskelihenkeä.

Kierrosherkkä voimanpesä


Viimeistään ensimmäinen kovempi kiihdytys kertoo mistä Hemi-koneella varustetussa 300C:ssä on kyse. 1800 kiloa painavan auton julman vääntömomentin todella tuntee ratin takana. Tehoa riittää heti tyhjäkäynniltä saakka.

Vaikka alakierroksilla on runsaasti voimaa, on kone yllättäen myös kierrosherkkä. Jalan oikaisu saa lähes kuusilitraisen moottorin rääkäisemään komeasti ja auto poistuu paikalta todella ripeästi. Se tuntuu ison auton ratissa todella miehekkäältä.
  • Chrysler 300C V8 Hemi
  • Chrysler 300C V8 Hemi
 

Talvikelillä luistonestolle on todella käyttöä. Julmasti vääntävä moottori aiheuttaa sen, että takavetoisen auton pito irtoaa herkästi jopa moottoritienopeuksissa. Chrysler on kuitenkin myös sivuluisussa helposti hallittavissa ja automatiikka hillitsee liian kovaksi yltyviä luistoja.

Alusta tarjoaa yllätyksen


Auton yllättävin piirre löytyy alustasta. Painavat jenkkiautot eivät usein juhli hyvillä alustoilla, mutta 300C:n tapauksessa Chrysler on saanut alustasta jämäkän tuntuisen. Se on hivenen mukavuuspainotteinen, mikä sopii tällaiseen autoon erinomaisesti.

Myös ohjaus on suuresta ratista huolimatta kohtalaisen mukava ja tunnokas. Ratti myös säätyy sekä pysty- että syvyyssuunnassa ja jenkkityyliin luonnollisesti sähköllä. Se helpottaa hyvän asennon löytämistä ja tuo mukaan luksusfiilistä, jota muutenkin löytyy autosta runsaasti.

Laatu- ja luksusvaikutelmaa laskevat ohjaamosta löytyvät muoviset puujäljitelmät, joita löytyy ratin lisäksi myös etuovien sisäkahvoista. Ohjaamo on muutenkin karu, mutta toisaalta tyylikäs ja pelkistetty.

Janoinen matkakumppani


300C:n huonoin ominaisuus ei varmasti ole kenellekään yllätys. 5,7-litrainen Hemi ei ole sieltä piheimmästä päästä. Yhdistetyksi kulutukseksi luvataan 13,7 litraa sadalla, mutta totuus on kaukana siitä.

Vähänkään raskaammalla kaasujalalla varustettu kuski saa kulutettua lähemmäs 20 litraa menovettä sadan kilometrin taipaleella. Toisaalta 300C:n kaltaisen auton ostaja tuskin olettaakaan saavansa sitä kaikkein taloudellisinta autoa.

Auto-Expert Ekroosin kauppias muistuttaakin, ettei auto ole sopivin vaihtoehto kuskille, joka ajaa autollaan useita kymmeniä tuhansia kilometrejä vuodessa. Polttoainetta nielevä kärry sopii paremmin kuskille, joka haluaa suurten kilometrilukujen sijaan nauttia niistä vähäisemmistä määristä.

Kilometrit näkyvät lähinnä penkissä


Chrysler on nähnyt maailmaa 177 000 kilometrin verran ja ikää autolla on seitsemän vuotta. Lukemista huolimatta se on siistissä kunnossa. Automaatti pelaa kuten pitää ja hevosvoimat tuntuvat olevan tallella.

Rullatut kilometrit näkyvät lähinnä apukuskin penkin reunassa. Nahkainen istuin on raapiutunut ruvelle edustusvaimon minkkiturkin raapiessa kyydistä noustessa. Vaurio ei kuitenkaan ole paha, eikä penkeistä löydy nahkaistuimille tyypillistä venymistä takapuolen alla.

Chrysler 300C irtoaa Auto-Expert Ekroosin rivistöstä karvan alle 25 000€:n hintaan. Uutena Hemi-koneella varustetun auton lähtöhinta on ollut reippaat 80 000€, joten hintalappi on laskenut sopivalle tasolle.

Uuden pienikokoisen perheauton hinnalla 300C:n ostaja saa itselleen tilavan edustusauton, josta ei kokoa, voimaa, tunnelmaa ja miehekkyyttä uuvu.

Tuomas Rajala
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Chrysler 300C

     
4.2
Read user reviews or write your own »

For sale Chrysler 300C cars

test
Chrysler 300C3.6, '16, 106 tkm
31 900 € (incl. VAT)
test
Chrysler 300C3.0, '09, 334 tkm
9 999 €
test
Chrysler 300C2.7, '07, 180 tkm
6 690 €
test
Chrysler 300C3.0, '10, 245 tkm
8 900 €
test
Chrysler 300C3.6, '13, 55 tkm
24 880 €
test
Chrysler 300C5.7, '10, 130 tkm
19 500 € (incl. VAT)
test
Chrysler 300C3.0, '07, 211 tkm
10 400 €
test
Chrysler 300C3.0, '07, 258 tkm
8 980 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Chrysler test drives

All test drives »
Tyypit: Chrysler Sebring Coupé

Tyypit: Chrysler Sebring Coupé

Tyypit: Chrysler 300M 4d

Tyypit: Chrysler 300M 4d

Tyypit: Chrysler Neon 2.0i 16V LE Automaatti

Tyypit: Chrysler Neon 2.0i 16V LE Automaatti

Koeajo Chrysler PT Cruiser Limited Edition

Koeajo Chrysler PT Cruiser Limited Edition

Nissan Qashqai - hyvästä entistä parempi

Nissan Qashqai - hyvästä entistä parempi