Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 26 372   4

Koeajo Chrysler PT Cruiser Limited Edition

Koeajo Chrysler PT Cruiser Limited Edition
  • Chrysler PT Cruiser
  •  
  •  
  •  

Tämän viikon koeajettava on Chrysler PT Cruiser 2.0 Automaatti Limited Edition, joka on myynnissä AutoAreenassa Helsingissä (http://www.autoareena.com)

ENSIVAIKUTELMA

VAUDE! Muotoilu on toki makuasia, mutta PT Cruiser ei jätä ketään kylmäksi. Auton erikoisiin muotoihin on jo niin tottunut, ettei kukaan erityisesti kiinnittänyt huomiota, kun ajelin sillä ympäriinsä. Toista oli, kun kurvailin 528i:llä viikko sitten.
Odotukset PT Cruiserista olivat alimitoitetut auton todelliseen luonteeseen ja ennen kaikkea laatuvaikutelmaan nähden. Auto on kaikkialta loistavasti viimeistelty ja kaiken kruunaa nahkasisustus ja nahkaratti. Ajoasento on heti hyvä ilman mitään hakemista. Ohjauspyörässä on toki korkeudensäätö, samoin kuin penkissäkin (sähkökäyttöinen). Kun autossa on vielä keskikyynärnoja, automaattivaihteet ja huippuluokan poppikoneet CD:llä, on leppoisaan kruisailuun todella mukavat puitteet.

AJOSSA

NAM! Jotenkin näitä automaattivaihteisia autoja on siunaantunut näihin Nettiauton koeajoihin. Tämän yksilön automaatti ei mitenkään muistuta olemassaolostaan. Se on täysin vaivaton, niin kuin kuuluukin. On se vaan niin kätevää, kun ei tarvitse käsin hämmentää. Miksiköhän niin harva valitsee automaatin, kun se on niin kerrassaan hyvä keksintö?
PT Cruiserissa yhden asian huomaa aika pian ajoon lähdön jälkeen: auton käyntiääni on jollain lailla karkea. Muistuttaa etäisesti dieseliä. Lyhyen lenkin jälkeen siihen tottui, eikä ääni missään nimessä ole häiritsevä, erilainen vain. Luulen, että se on tehtaalla suunniteltu; ääni tulee todennäköisesti valitusta pakosarjasta ja pakoputkesta. Ei varsinaisesti moottorista, siis.
PT Cruiserin alusta on aivan loistava. Se on täysin äänetön, minkäänlaista alustan kolinaa, nitinää tai klonksumista ei kuulu vaikka ajaa reippaasti hidastetöyssyjen yli. Kaarreajossa se on jämäkkä, joustot ovat lyhyen napakat, mutta eivät kovat. Alla oli 205-55-16 renkaat ja niiden ääni pysyi kohtalaisen hyvin auton ulkopuolella.
Mikään raketti ei PT Cruiser automaatilla varustettuna ole. Käytännön ajoon ja kiihdytyksiin sillä pärjää aivan loistavasti. Auton olemus on muutenkin sellainen, ettei tee mielikään repiä, vaan ajella rennosti vaan, musiikkia kuunnellen..

VARUSTELUA

OHO! Limited Edition on PT Cruiserin huippumalli ja sisältää monia luxusvarusteita. Tässä niistä muutama, mitä ei jutussa aiemmin ole mainittu: manuaali-ilmastointi (automaattista ei saatavilla), nahkainen tilttiratti (jossa vakionopeudensäädin pyörii ratin mukana!), poiskytkettävä luistonesto, sähköikkunat ja –peilit, kaukosäätöinen keskuslukitus ja käynnistyksenesto, ulkolämpötilan näyttö ja kompassi, tummennetut lasit takana, 4 x airbag, kattokiskot, 16” kromialuvanteet, virran ulostuloja eri käyttötarkoituksiin, turvavyönkiristimet jne.

Lisäksi maininnan ansaitsee penkkien lukuisat sijoitteluvaihtoehdot, jotka tekevät PT Cruiseristä erittäin muuntelukelpoisen. Tavaratila on yllättävän suuri jo vakioasennossaan. Lisätilaa löytyy kun järjestelee takapenkkiä eri asentoon.

Tekniset tiedot (Autotalli.com:in mukaan)

Teho 141 hv
Vääntö 188 Nm
Huippunopeus 166 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 12,9 sekuntia
Kulutus: 7,9 9,8 13,1 litraa sadalla

YHTEENVETO

SÄÄLI! Sääli minua, jolla ei ole nyt mahdollisuutta hankkia tällaista. Se onnellinen, joka tämän yksilön hankkii, saa aivan uudenveroisessa kunnossa olevan, huippumukavan auton luxusvarustein. Eniten tässä autossa säväytti ajo-ominaisuudet ja tapa, jolla vaihteisto-moottori-ohjaus on käytännössä toteutettu. PT Cruiserilla on todella ilo ajaa sekä kaupungissa että maantiellä. Auto on hiljainen ja erittäin laadukkaasti toteutettu.

Tämä koeajettu vuosimallin 2001 yksilö (käyttöönotettu vuonna 2000), jolla on mittarissa 36.000 km, on myytävänä hintaan 29.600 euroa. Lisätiedot Chrysleristä ja kuvat löytyvät tästä: http://www.nettiauto.com/18756 . Vaihto kallimpaan tai halvempaan sekä rahoitus järjestyy. Soita rohkeasti Gösta Kalénille! AutoAreenan puhelinnumero on 09 34650000.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Chrysler PT Cruiser

     
3.9
Read user reviews or write your own »

For sale Chrysler PT Cruiser cars

test
Chrysler PT Cruiser2.1, '03, 165 tkm
2 100 €
test
Chrysler PT Cruiser2.0, '03, 283 tkm
1 900 €
test
Chrysler PT Cruiser2.4, '06, 277 tkm
2 000 €
test
Chrysler PT Cruiser2.4, '09, 107 tkm
8 400 €
test
Chrysler PT Cruiser2.1, '04, 418 tkm
1 200 €
test
Chrysler PT Cruiser2.0, '02, 224 tkm
1 490 €
test
Chrysler PT Cruiser2.1, '04, 397 tkm
1 100 €
test
Chrysler PT Cruiser2.0, '02, 333 tkm
950 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Chrysler test drives

All test drives »
Chrysler 300C V8 Hemi

Chrysler 300C V8 Hemi

Tyypit: Chrysler Sebring Coupé

Tyypit: Chrysler Sebring Coupé

Tyypit: Chrysler 300M 4d

Tyypit: Chrysler 300M 4d

Tyypit: Chrysler Neon 2.0i 16V LE Automaatti

Tyypit: Chrysler Neon 2.0i 16V LE Automaatti

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi