Close
Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun
 • Nissan Qashqai
 • Nissan Qashqai
 • Nissan Qashqai
 • Nissan Qashqai
 • Nissan Qashqai
 • Nissan Qashqai
 • Nissan Qashqai
 • Nissan Qashqai
 • Nissan Qashqai
 • Nissan Qashqai
 • Nissan Qashqai
 • Nissan Qashqai

Suomalaisten suursuosikki Nissan Qashqai sai vuonna 2019 uuden bensamoottorin, joka tuo helpotusta EU:n vaatimaan malliston 95 gramman päästörajaan.

Jos päästörajaan ei yllä vuonna 2020, EU lätkäisee muhkeat sakot. Miten vuonna 2014 markkinoille tullut 2. sukupolven Qashqai pärjää alati kiristyvän kilpailun mankelissa, jonka vauhti vain kiihtyy kilpailijoiden tuodessa haastajia markkinajohtaja Qashqaille oikealta ja vasemmalta?

Nettiauton koeajossa oli hiljattain yksi näistä Qashqain haastajista, uusi Mazda CX-30, joka oli odotetun vahva tuote. Tässä artikkelissa arvio myös vertailuparista Qashqai vs. CX-30. Mutta ensin asiaa uudesta moottorista ja Qashqain vuoden 2020 mallin ominaisuuksista.

Nissan Qashqain koeajovideon voit katsoa Nettiauton YouTubesta tästä linkistä. Mazda CX-30:n koeajovideo löytyy vastaavasti tästä linkistä.

Uusi Qashqai vuonna 2020?

Nettiauto-koeajo-Nissan-Qashqai-DIG-T-160-DCT-Tekna-kuva-Antti-Liinpää-2

Nissan Qashqai on pienemmän perheautoluokan eli C-segmentin katumaasturi, joka tarkoittaa, että tilat vastaavat C-segmentin perusauton Volkswagen Golfin tiloja. Auton korkeus ja aavistus perusviistoperää pidempi takaylitys tuovat tiloihin hieman lisää. Tässä yksi syy Qashqain ja muiden crossovereiden tai katumaastureiden suosioon. Tilat eivät ole suuret, mutta useimpien suomalaisperheiden tapauksessa riittävät. 

Ohjaamossa aistii ja näkee, että aivan uusimman tuotteen kanssa ei nyt olla tekemisissä – tämän toisen sukupolven Qashqai tuli markkinoille jo vuonna 2014. Jos joku minulta kysyy, niin ennustan, että Nissan esittelee seuraavan sukupolven Qashqain kuluvana vuonna 2020 ja uutuuden myynti pääsee kunnolla käyntiin vuonna 2021. Tämä ei ole tieto,vaan valistunut arvio. 

Mielenkiintoista seurata miten käy, mutta arvatenkin myös maahantuonnissa Espoon Keilaniemessä odotetaan tietoa jännityksen vallassa, sillä Nissanin Suomen myynti lepää nykyään hyvin vahvasti Qashqain harteilla. Qashqaita myytiin vuonna 2019 yhteensä 4339 kappaletta ja koko Nissanin merkkimyynti henkilöautoissa oli 5211 kappaletta.

Asialliset tilat perusperheautoiluun

Keskeltä kojelautaa löytyvä nykymittapuulla pienikokoinen kosketusruutu kertoo kaikista selvimmin, että Qashqai on jo hetken aikaa ollut myynnissä. Kokonaisuutena ohjaamo on kuitenkin asiallinen ja tarjoaa isokokoiselle kuskille hyvät sekä mukavat tilat, tosin pitkä kuljettaja kaipaa lisää pituutta istuimeen, kuten useimpiin tämän kokoluokan autoihin. Hallintalaitteiden sijoittelu on mallikelpoista ja ergonomia hyvällä tasolla. 

Pitkän kuljettajan taakse mahtuu toinen pitkä ihminen, mutta ylimääräistä tilaa ei ole. Etuistuimien selkänojissa on takana kovaa muovia, joka ei ole fiksuin ratkaisu pitkäjalkaisia matkustajia ajatellen. Autossa matkustaa mukavasti neljä aikuista tai kaksi aikuista ja kolme lasta. Tavaratila tarjoaa yli 430 litran koon, joka pesee noin 50 litralla perusviistoperän. Tavaratilan lattian alla on lisää säilytystilaa ja tilan voi fiksusti jakaa pohjalevyn puolikkaalla. Laajentaminen käy kätevästi laskemalla takaselkänojat alas.

Uusi bensaturbo Daimlerilta ja Renaultilta

Vaikka uusi bensiinimoottori tuo helpotusta aiemmin esillä olleeseen päästörajaan, ei se ratkaise kaikkea. Uusi 1,3-litrainen nelisylinterinen bensiinimoottori on tarjolla Qashqaihin kahtena tehoversiona. Pienempi on 140 hevosvoimainen ja se on Suomessa tarjolla vain manuaalivaihteisena. 

Koeajoautossa oleva isompi vaihtoehto on 160 hevosvoimaa. Sen yhteyteen saa sekä manuaalivaihteiston että DCT-kaksoiskytkinautomaatin. Uuden bensaturbon päästöt asettuvat välille 156-162 grammaa per kilometri. Uudella bensaturbolla varustetut Qashqaita ovat aina etuvetoisia. Qashqain laajassa dieselmallistossa on tarjolla vaihtoehtoja myös nelivetoista kaipaaville.

Käyttömukavuus korkealla tasolla

Daimlerin ja Renaultin yhteistyömoottori on laajasti käytössä molempien autovalmistajien mallistossa. Nettiauto koeajoi hiljattain uuden Mercedes-Benzin A-sarjan sedanin samalla moottorilla ja kaksoiskytkinautomaatilla. Nyt sama paketti on tarjolla Renaultin allianssikumppani Nissanin mallistossa. Miten se liikuttaa Nissan Qashqaita?

Ykskantaan voi todeta, että uusi bensaturbo ja sen yhteydessä oleva DCT-kaksoiskytkinautomaatti sopii Qashqain nokalle kuin nyrkki silmään. Hiljaisesti käyvä bensaturbo tarjoaa Qashqaille sivistyneen ja voimakkaan kulun. Parasta on moottorin erinomainen vääntövoima, jonka yhteyteen hyvin viritetty kaksoiskytkinautomaatti ottaa mainiosti käyttöön. Lopputuloksena on erinomainen ajomukavauus ja kohtuullinen kulutus. 

Normaalissa ajossa auto kulkee koko ajan hiljaisesti ja kevyesti pintakaasulla, mutta polkimen alla on tarvittaessa mukavasti reserviä. Jouheasti toimiva kaksoiskytkinautomaatti vaihtaa tarvittaessa nopeasti alas, jolloin Qashqai ampaisee maantieajon ohitustilanteeseen pirteästi.

Qashqailla ajaminen kokonaisuutena on helppoa ja mukavaa. Siinä varmasti yksi syy menestykseen. Jos jotain kritisoitavaa hakee niin maantieajossa rengashuminaa alkaa olla jonkin verran.

 • Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun
 • Nettiauto-koeajo-Nissan-Qashqai-DIG-T-160-DCT-Tekna-kuva-Antti-Liinpää-6
 

Nissan Qashqai vs. Mazda CX-30

Lopuksi napakasti vertailua Qashqain ja CX-30:n välillä: Mazda CX-30:n ulkonäkö ja etenkin ohjaamon ilme on modernimpi ja laadukkaampi kuin Nissan Qashqain. Toisaalta Qashqai tarjoaa avarammat tilat ja on kokonaisuutena mukavampi kuin CX-30, mutta Mazdan tunnokkuus ja ajamisen ominaisuudet tarjoavat Qashqaita enemmän nautintoa ajamiseen autoilusta ja ajamisesta tykkäävälle.

Antti Liinpää

Nissan Qashqai DIG-T 160 DCT Tekna

Moottori: 4-sylinterinen, 1,3-litrainen turboahdettu bensiinimoottori
Teho:160 hv @ 5500 rpm
Vääntö:270 Nm @ 1600-3500 rpm
Huiput:198 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:9,9 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:Automaattivaihteisto
EU-kulutus:7-7,2 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt:157-162 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4394 mm/1806 mm/1590 mm
Omamassa:1315-1445 kg
Koeajoauton hinta (alkaen):33 151 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Nissan Qashqai

     
3.9
Read user reviews or write your own »

For sale Nissan Qashqai cars

test
Nissan Qashqai1.3, '23
35 810 € (incl. VAT)
test
Nissan Qashqai1.3, '23
42 100 € (incl. VAT)
test
Nissan Qashqai1.3, '23
41 990 €
test
Nissan Qashqai1.3, '23
41 990 €
test
Nissan Qashqai1.3, '22, Undriven
36 100 € (incl. VAT)
test
Nissan Qashqai1.3, '22
36 743 €
test
Nissan Qashqai1.3, '22, Undriven
38 924 €
test
Nissan Qashqai1.3, '22, Undriven
42 500 € (incl. VAT)

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Nissan test drives

All test drives »
Luokkansa parasta hinta-laatusuhdetta – uunituore Qashqai ei jätä kylmäksi
MAINOS

Luokkansa parasta hinta-laatusuhdetta – uunituore Qashqai ei jätä kylmäksi

Näin turvallisuus parantaa ajettavuutta - uusi Qashqai pärjää premium-merkeille
MAINOS

Näin turvallisuus parantaa ajettavuutta - uusi Qashqai pärjää premium-merkeille

Nissan Qashqai - hyvästä entistä parempi

Nissan Qashqai - hyvästä entistä parempi

Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto

Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto