Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Suzuki Jimny LCV – Maailman paras paku

Suzuki Jimny LCV – Maailman paras paku
 • Suzuki Jimny
 • Suzuki Jimny
 • Suzuki Jimny
 • Suzuki Jimny
 • Suzuki Jimny
 • Suzuki Jimny
 • Suzuki Jimny
 • Suzuki Jimny
 • Suzuki Jimny
 • Suzuki Jimny
 • Suzuki Jimny
 • Suzuki Jimny

Suzuki Jimny LCV tuo pakettiautomarkkinoille tuotteen, jolle ei löydy kilpailijaa. Tosin siitä uupuu kuljetuskapasiteetti.

Suzuki Jimnyn uusin tuotantoversio tuotiin markkinoille vuonna 2018, mutta pian malli vedettiin pois myynnistä. Kärry ei nimittäin täyttänyt EU:n päästövaatimuksia. Sääli, sillä Jimny oli kiistatta yksi hauskimmista automalleista pitkään aikaan.

Päästöasiaan löydettiin uusi ratkaisu ja tätä nykyä Jimnyn saa hankittua itselleen pakettiautoversiona lisänimellä LCV. Tämä huvittavuus johtuu siitä, että EU sallii kyllä markkinoille tuotavan runsaampipäästöisiä ajoneuvoja silloin, kun kyseessä on pakettiauto.

Jimny LCV on siis kaksipaikkainen pakettiauto, jonka kuljetuskapasiteetti on melkoisesti pienempi kuin suurimmassa osassa muita pakettiautoja. Vai miltä kuulostaa pakettiauto, jonka tavaratilasta löytyy sijaa 863 litran kuljettamiseen. Luku ei ole kovin olennaisesti suurempi kuin markkinoiden kookkaimmissa farmareissa.

Kovin iso ikävä takapenkkiä ei tule, sillä toinen penkkirivi oli aiemminkin melko tilapäiseen kuljetukseen soveltuva. Neljän aikuisen kanssa autossa tuli aiemmin niin ahdasta, että kenelläkään ei ollut kivaa.

Varsin maltillisesta kuljetuskapasiteetista huolimatta Jimny LCV on kiistatta hauskin pakettiauto, jonka Suomen markkinoilla voi ostaa. Se on nimittäin järisyttävän maastokelpoinen auto kaikilla mittareilla mitattuna.

Menee sinne mihin muilla ei ole asiaa

Suzuki Jimny LCV – Maailman paras paku

Suzukin pikkumaasturi on niin maastokykyinen ja ketterä, että sen avaamille reiteille ei taida olla yhdelläkään toisella vakiokuntoisella rekisteröidyllä henkilö- tai pakettiautolla asiaa. LCV:llä ajaminen saa kuskin ja kyytiläisen nauramaan, koska autolla voi ajaa melkeinpä missä ja mistä tahansa.

Jos verrokiksi otetaan vaikka side-by-side -mönkkäri, niin Suzuki kiipeää kyllä samoista paikoista perässä. Se on katuautolle erikoinen tilanne, sillä useimmiten mökkitietä rajumpi maastoajo kannattaa unohtaa suosiolla.

Maastokelpoisuudesta on kiittäminen lyhyttä akseliväliä, hyvää maavaraa, pienehköä massaa, tukevaa jousitusta ja toki oikeaa nelivetoa. Veto on kytkettävissä joko kahdelle tai neljälle pyörälle ja mukana on toki alennusvaihteisto.

Lyhyen mittansa ja akselivälinsä ansiosta Jimny LCV kääntyy todella pienessä tilassa ja ohjaus vaatii pientä totuttelua. Parkkeeratessa huomaa usein, että auto kääntyy aivan liian helposti ja pienessä tilassa.

Suzukin reippaat päästöt johtuvat hyvin perinteisestä moottoriteknologiasta, joka perustuu 1,5-litraiseen vapaasti hengittävään bensiinimoottoriin. Mylly tuottaa 105 hevosvoimaa ja 130 Nm, jotka jaksavat viedä autoa maastossa hienosti, mutta maantiellä kyyti ei ole sieltä ripeimmästä päästä.

Jimny LCV:n kohdalla on turha pohtia kiihtyvyyslukemia, sillä tieto siitä, että sataseen kiihdytellään jossain vaiheessa riittää kyllä. Suzukin huippunopeus on 145 km/h ja tällaisella kokoonpanolla se riittää oikein mainiosti. Kaikki yli 100 km/h on liioittelua.

Vaihteistona toimii 5-lovinen manuaaliaski, joka on ainoa vaihtoehto. Automaattia ei ole saatavilla, eikä sellaiselle kyllä oikein löydy mitään perusteitakaan.

 • Suzuki Jimny LCV – Maailman paras paku
 • Suzuki Jimny LCV – Maailman paras paku
 

Epämukava kuin mikä

Ajokokemuksena Jimny LCV ei ole pitkälle kuskille sieltä kaikkein optimaalisimmasta päästä. Kuskille on tilaa  rajallisesti ja hytissä istutaan polvet suussa ja pakettiautomaisen ”mukavasti”. Tilaa ei siis ole ja penkin säädöt taaksepäin loppuvat siihen, mistä ne normaalissa autossa alkavat.

Kuskin näkökulmasta mukavuus ei ole ollut insinöörien kohdalla ensimmäinen pohdinnan alla oleva asia, mutta mitäpä tuosta. Eihän Jimnyllä ajella hiihtolomareissulle ja takaisin yhdellä istumalla.

Jimny LCV:n tavaratila on hämmentävän pieni siihen nähden, että kyseessä on kaksipaikkainen paku. Mutta toki tilaa on mahdotonta loihtia lisää, kun kori on niin piskuinen. Takatilaan mahtuvat kauppaostokset, mutta ei esimerkiksi jälkikasvun fillari.

Suzuki Jimnyn viehätys perustuu siihen, ettei se yritäkään olla ultramoderni ja sovinnainen automalli, vaan rehti maastoauto. Siihen ei tee mieli hankkia hienoja alumiinivalsseja, vaan peltivanteet ajavat asiansa hyvin.

Vaikka ajoergonomia vaikuttaa humalassa suunnitellulta ja moottoriteknologia tuntuu Ladalta, on Suzuki vastustamattoman huikea ajokokemus. Yksi tällainen pitäisi löytyä jokaisen autotallista.

Tuomas Rajala

Kehuja: oikea maastoauto, karskin kaunis ulkonäkö, ketteryys maastossa ja kaupungissa

Parantamisen varaa: ajoergonomia, pakettiauto ilman pakun tiloja

Suzuki Jimny LCV:

Moottori:1462 cm3 bensiinimoottori
Teho:102 hv (75 kW) @ 6000 rpm
Vääntö:130 @ 4000 rpm
Huiput:145 km/h
Vaihteisto:5-vaihteinen manuaalivaihteisto
EU-kulutus:7,7 l / 100 km
CO2 päästöt:173 g / km
Mitat (pit/lev/kork):3480mm/1645mm/1720mm
Tavaratila:863 litraa
Omamassa:1090 kg
Hinta:24 990€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Suzuki Jimny

     
3.6
Read user reviews or write your own »

For sale Suzuki Jimny cars

test
Suzuki Jimny1.5, '20, 2 tkm
45 800 €
test
Suzuki Jimny1.5, '21, 1 tkm
30 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Suzuki Jimny1.5, '21, 500 km
28 990 € (ALV väh.kelp.)
test
Suzuki Jimny1.5, '20, 29 tkm
29 900 €
test
Suzuki Jimny1.5, '21, 1 tkm
30 900 €
test
Suzuki Jimny1.5, '18, 47 tkm
26 480 €
test
Suzuki Jimny1.5, '22
29 590 €
test
Suzuki Jimny1.5, '22, Undriven
29 590 € (ALV väh.kelp.)
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Suzuki test drives

All test drives »
Suzuki Jimny – Söpö, söpömpi, Jimny

Suzuki Jimny – Söpö, söpömpi, Jimny

Suzuki Across – Ravi lainahöyhenissä

Suzuki Across – Ravi lainahöyhenissä

Suzuki Vitara Hybrid – jouhea manuaali

Suzuki Vitara Hybrid – jouhea manuaali

Suzuki Vitara S – Turbolla tunnelmaan

Suzuki Vitara S – Turbolla tunnelmaan

Suzuki Swift 4X4: Kulti kutistin katumaasturin

Suzuki Swift 4X4: Kulti kutistin katumaasturin