Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 5 902

Suzuki Across – Ravi lainahöyhenissä

Suzuki Across – Ravi lainahöyhenissä
 • Suzuki Across
 • Suzuki Across
 • Suzuki Across
 • Suzuki Across
 • Suzuki Across
 • Suzuki Across
 • Suzuki Across
 • Suzuki Across
 • Suzuki Across
 • Suzuki Across
 • Suzuki Across
 • Suzuki Across
 • Suzuki Across
 • Suzuki Across

Suzuki Across on merkin kookkain automalli, joka on paljosta velkaa Toyotan isolle katumaasturille.

Kun Suzuki Acrossia vilkaisee, ei voi olla ajattelematta, että silmien edessä siintää Toyotan uusin versio RAV4:sta. Ajatukset eivät tietenkään ole kovin kaukana, sillä Suzukissa on hämmentävän paljon yhteistä Toyotan kanssa.

Pahat kielet saattaisivatkin laulaa, että Suzuki Across on uudelleen merkitetty Toyota RAV4, mitä se pitkälti onkin. Itse asiassa Suzuki-malleja pusketaan ulos samalta tuotantolinjalta kuin Toyotaa, mutta autoa koristavat Suzukin logot. Eroavaisuuksia on myös keulassa, joka on Suzukissa uljaampi.

Teknisesti Suzuki on siis Toyota, minkä vuoksi se nauttinee etenkin Suomessa suurta suosiota luotettavuutensa ansiosta. Nuo ansiot eivät ole turhia, sillä katsastustilastojen valossa väitteelle löytyy katetta.

Yhteismallista nariseminen on toki tyhmää, sillä Suzukin ja Toyotan yhteistyö ei suinkaan ole tätä nykyä kovin kummallista. Esimerkkejä löytyy viime aikoina useita: Toyota Supra & BMW Z4, Fiat 124 & Mazda MX-5 ja Subaru BRZ & Toyota GT86.

Suzuki Across on kovassa seurassa, sillä sen kanssa ostajista kisaavat mm jo mainittu Toyota RAV4, Honda CR-V, Kia Sportage, Volkswagen Tiguan, Mazda CX-5 ja Ford Kuga.

300 hepoa hybridivoimaa

Suzuki Across – Ravi lainahöyhenissä

Suzukiin on tarjolla vain yksi voimanlähde, joka on 2,5-litraisen bensiinimoottorin ja kahden sähkömoottorin yhdistelmä. Bensiinimoottori tuottaa 184 hevosvoimaa ja 227 Nm. Sähkömoottorien kanssa kokonaisteho nousee hieman yli 300 hevosvoimaan.

Itse asiassa moottorien yhteenlaskettu teho on 400 heppaa, mutta samaan aikaan on käytettävissä 306 hevosvoimaa. Tuolla määrällä Suzuki kimpoaa rivakasti viivalta.

Voimapotentiaalia on reippaasti, mutta tuntuma on hieman outo. ”Kiitos” tästä kuuluu CVT-vaihteistolle, joka on omiaan hukkaamaan voimantunnetta. Kierrokset huutavat tapissa kovissa kiihdytyksissä, mikä on tympeää.

Suzuki on nelivetoinen, mutta vain silloin kun neljälle vetävälle pyörälle on tarvetta. Lähtökohtaisesti veto tuotetaan etupyörille, mutta tarvittaessa takafillareille saadaan jopa 80% voimasta. Rouheampaan maastoon on tarjolla trail-ajotila, joka optimoi vetoa liukkaalle kelille paremmin sopivaksi.

Koska kyseessä on lataushybridi, saadaan kulutus pudotettua mukavan alhaiselle lukemalle. 18,1 kWh ajoakku riittää jopa 75 kilometrin taipaleelle pelkällä sähköllä, minkä WLTP-kulutuslukemaksi muodostuu varsin kohtuullinen 1,0 litraa.

75 kilometrin taival yhdellä latauksella on toki optimaalisissa olosuhteissa mahdollinen, mutta todellisuus on lähempänä 50 kilometriä. Etenkin jos matkaan kuuluu moottori- tai maantieajoa.

 • Suzuki Across – Ravi lainahöyhenissä
 • Suzuki Across – Ravi lainahöyhenissä
 

Ilman lataustakin kulutus on kohtuullinen

Kulutus on luonnollisesti kiinni ennen kaikkea siitä, kuinka ahkerasti Suzukia jaksaa ladata. Jos piuha on kiinni aina kun latauspiste on tarjolla, ei bensa-asemalla tarvitse kovin taajaan vierailla. Tyhjällä ajoakulla kulutus pyörii 6,5 litran tuntumassa, mikä on tämän kokoluokan mörssärille hyvä lukema.

Koska kyseessä on lataushybridi, pikalatausmahdollisuutta ei ole tarjolla. Nopeimmillaan maksimilataus saavutetaan viidessä tunnissa, mikä toki laskee fiilistä suhteessa täyssähköautoihin.

Suzukin ajettavuus on kohdillaan, mutta ohjaustuntuma voisi olla hieman parempi. Tunnokkuutta uupuu hieman, mikä on toki tuttua useimmista Toyota-malleista. Tässä suhteessa Suzukikaan ei tee poikkeusta.

Erityisen ilahduttavaa Acrossissa on se, että hulppeassa autossa on hulppeat sisätilat. Tavaratila nielaisee melkoisen määrän tavaraa, eikä tiloista ole puutetta myöskään ohjaamon puolella. Ajomukavuus on muutenkin kohdallaan ja korkeassa autossa on luonnollisesti hyvä näkyvyys.

Acrossin haasteet ovat luonnollisesti siellä, missä ne ovat emomalli RAV4:n kohdallakin. Yksi niistä on keskikonsolin näyttö, joka ei valitettavasti ole tätä päivää. Epäloogisesti toimivan ja suoraan sanoen ankean näytön saisi korvata pian uudella ja ehommalla.

Tuomas Rajala

Kehuja: hyvät sisätilat, kulutus, ajomukavuus, suorituskyky

Parantamisen varaa: CVT-vaihteisto, ohjaustuntuma, keskikonsolin näyttö

Suzuki Across 2.5 Plug-in Hybrid 4WD CVT GLX:

Moottori:4-sylinterinen, 2487 cm3 bensiinimoottori + 2 sähkömoottoria
Yhteisteho:306 hv (225 kW)
Vääntö:227 Nm @ 3200-3700 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:6,0 s.
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:Automaattivaihteisto
WLTP-kulutus:1,0 l / 100 km
CO2-päästöt:22 g/km
Huiput:180 km/h
Omamassa:1678 kg
Tavaratila: 328 l
Koeajoauton hinta:57 390€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Suzuki Across

     
Read user reviews or write your own »

For sale Suzuki Across cars

test
Suzuki Across2.5, '21, 1 tkm
48 900 € (incl. VAT)
test
Suzuki Across2.5, '21, Undriven
58 281 €
test
Suzuki Across2.5, '21, 2 km
54 985 €
test
Suzuki Across2.5, '21, 3 tkm
55 990 €
test
Suzuki Across2.5, '21, Undriven
54 100 €
test
Suzuki Across2.5, '21
53 900 €
test
Suzuki Across2.5, '21, 2 tkm
54 900 € (incl. VAT)
test
Suzuki Across2.5, '21
54 910 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Suzuki test drives

All test drives »
Suzuki Jimny LCV – Maailman paras paku

Suzuki Jimny LCV – Maailman paras paku

Suzuki Vitara Hybrid – jouhea manuaali

Suzuki Vitara Hybrid – jouhea manuaali

Suzuki Jimny – Söpö, söpömpi, Jimny

Suzuki Jimny – Söpö, söpömpi, Jimny

Suzuki Vitara S – Turbolla tunnelmaan

Suzuki Vitara S – Turbolla tunnelmaan

Suzuki Swift 4X4: Kulti kutistin katumaasturin

Suzuki Swift 4X4: Kulti kutistin katumaasturin