Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Suzuki Vitara Hybrid - Suomen halvin nelivetoautomaatti

Suzuki Vitara Hybrid - Suomen halvin nelivetoautomaatti
  • Suzuki Vitara
  • Suzuki Vitara
  • Suzuki Vitara
  • Suzuki Vitara
  • Suzuki Vitara
  • Suzuki Vitara

Suzuki Vitara on suunnattu hintatietoisille autonostajille. Mikää muu uusi automalli ei tarjoa halvempaan hintaan nelivedon ja automaattivaihteiden yhdistelmää.

Kenelle sopii?

Suzuki Vitara Hybrid - Suomen halvin nelivetoautomaatti

Auto sopii nelivetoisuuden etenemiskykyä esimerkiksi mökille pääsyyn arvostavalle, mutta rajallisella budjetilla liikkuvalle. Esimerkiksi vanhemmat ihmiset hyötyvät korkean istuma-asennon lisäksi myös auton perinteisistä hallintalaitteista.

Matkaan mahtuu tarvittaessa neljäkin aikuista, joten kyytiläisten ei tarvitse olla lapsia. Vastaavasti tilaa riittää rutkasti kahdelle hengelle kaikkine matkatavaroineen.

Tutustu myös näihin

Toyota Yaris Cross tarjoaa lähes samaan rahaan liikkeellelähtöjä auttavan nelivedon, mutta se ei samalla tavalla vakauta menoa maantienopeuksissa ja pärjää kovemmassa menossa.

Kunnolla nelivetoinen Subaru XV lienee lähin kilpakumppani. Hinnaston aloittavalla perinteisellä polttomoottorilla se kuluttaa enemmän eikä varustelu yllä samalle tasolle, mutta muuten kyse lienee lähinnä makuasiasta.

Parempia nelivetoautomaatteja on tarjolla, mutta ne maksavat selvästi enemmän. Selvästi edullisemmalla selviää tyytymällä manuaalivaihteistoon nelivetoisen Dacia Dusterin kanssa.

Vannoutunut käyttäjäkunta

Ulkokuoren perusteella sitä ei välttämättä uskoisi, mutta Suzuki Vitara Hybrid esittelee merkille uuden hybridivoimalinjan. Siitäkin huolimatta automaattivaihteiston ja nelivedon yhdistelmä lienee yhä tarinan houkuttelevampi puoli.

Suzuki omaa uskollisen kannattajakuntansa. Kohtuulliseen hintatasoon yhdistyy tietylle porukalle ehdottamana vaatimuksena oleva nelivetoisuus ja luotettava maine. Juuri muuta ei ostopäätökseen välttämättä tarvitakaan.

Mallisto on varsin konservatiivinen eikä suuria uudistuksia tehdä turhan usein. Ignis ja Jimny edustavat varmaankin nuorekkaampaa päätä, kun taas Toyotan malleihin pohjautuvat Across ja Swace tuoreempaa kantaa.

Neljännen sukupolven Vitara esiteltiin lokakuussa 2014 Pariisin autonäyttelyssä. Kahdeksan vuotta myöhemmin sen jo huomaa.

Uusi täyshybridi

Uusi voimalinja on täyshybridi, eli se pyrkii ikään kuin lataamaan pientä akkuaan itse ja siten optimoimaan polttoainetaloudellisuutta. Latausmahdollisuutta ei ole, joten kaikki energia syntyy polttoaineena toimivasta bensiinistä.

Vitaran 1,5-litrainen Dualjet-moottori on yhdistetty vajaan 25 kilowatin tehoiseen sähkömoottorigeneraattoriin. Hybridivoimalinjan yhteydessä on aina 6-pykäläinen automaattivaihteisto.

Vitara Hybrid pystyy liikkumaan pelkällä sähkömoottorilla muutaman kilometrin aina 80 kilometrin tuntinopeuteen asti, jos akun varaus sattuu olemaan täynnä ja autolla käytännössä rullaillaan. Sähkömoottorin 25 kilowatin teho ei riitä kovin pitkälle, joten ollaan oikeastaan varsin lähellä kevythybridin rajoja.

Järjestelmän yhteisteho 85 kilowattia kyllä riittää liikkumiseen, mutta vapaasti hengittävän polttomoottorin ohuen alaväännön johdosta voimaa etsitään korkeammilta kierroksilta. Moottoritienopeuksissa auto hakee, aktiivinen vakionopeudensäädin päälle kytkettynä, ylämäkeen pienempää vaihdetta ja moottorin kierrosluvusta kertova neula pomppaa 4 000 kierrokseen minuutissa.

Ikä tuntuu voimansiirrossa. Vaihteiston vaihdot huomaa erityisesti kovimmissa kiihdytyksissä hetkellisenä vedon katkeamisena ja toisinaan tapahtuu pientä arpomista. Nykytekniikalla pystyttäisiin parempaankin.

Vanha perusrakenne ja konservatiivisuus näkyy positiivisesti maltillisessa rengaskoossa (215/55R17), joka tarkoittaa renkaasta löytyvän vielä sivuseinämää. Jousitus ei tietenkään yllä kaksi kertaa kalliimpien autojen hienostuneisuuteen, mutta ei sitä silti tarvitse moittia. Kevyt ohjaus soveltuu kaupunkipyörittelyyn.

  • Suzuki Vitara Hybrid - Suomen halvin nelivetoautomaatti
  • Suzuki Vitara Hybrid - Suomen halvin nelivetoautomaatti
 

Koeajoyksilömme on nelivetoinen ja tässä tapauksessa noin 2 000 euron lisähinnan sijoittaminen on suositeltavaa. Noin 30 000 euron hintaisten etuvetoisten autojen kilpailu on julma ja siinä Vitara Hybrid jäisi auttamatta jalkoihin – Suzukin vahvuus on nelivedoissa.

Kevät oli ehtinyt jo siinä määrin pitkälle, että tällä kertaa nelivetojärjestelmän etuja ei päästy hyödyntämään. Uskallamme kuitenkin aiempien kokemusten perusteella raportoida sen toimivan.

Nelivetoisuudesta, ja runsaasta moottoritieajosta kesänopeuksin, huolimatta koeajon keskikulutus jäi 6,2 litraan 100 kilometriä kohden. Alhaisemmissa nopeuksissa on mahdollista päästä jopa vitosella alkaviin lukemiin.

Lue koko koeajoraportti ja katso auton saamat tähtimäärät Iltalehdestä.

Suzuki Vitara 1,5 Hybrid 4WD GL+ 6AGS-aut

Hinta euroina:31 391 (koeajoauto varusteineen 32 563)
Takuu v/km: 3/100 000
Sylinteritilavuus cm3: 1462
Polttomoottorin teho kW/hv/rpm: 75/102/6000
Polttomoottorin vääntö Nm/rpm: 138/4400
Sähkömoottorin teho kW::24,6
Hybridijärjestelmän yhteisteho kW/hv: 85/116
Kiihtyvyys 0-100 km/h/s: 13,5
Huippunopeus km/h: 180
Koeajokulutus l/100 km: 6,2
EU-kulutus l/100 km: 5,8
CO2 g/km: 133
Pituus/leveys/korkeus mm: 4175/1775/1610
Akseliväli mm: 2500
Paino kg: 1338
Vetopaino jarruin/jarruilla kg: 400/1200
Tavaratila l: 289-1046
Henri - Posa
Henri Posa on Iltalehden autotoimittaja, joka on aiemmin kirjoittanut muun muassa Auto Bild Suomen ja Moottorin sivuille. Harjoittelukokemusta ehti kertyä ennen toimittajan töitä autonvalmistajan tuotekehityksestä, rengastestauksesta ja liikenneviranomaisen tyyppihyväksyntäyksiköstä. Ajoneuvotekniikkaa opiskelleelle diplomi-insinöörille autot ovat nykyään harrastus, intohimo ja ammatti.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Suzuki Vitara

     
3.5
Read user reviews or write your own »

For sale Suzuki Vitara cars

test
Suzuki Vitara1.4, '22, 7 tkm
29 900 €
test
Suzuki Vitara1.5, '22
35 500 €
test
Suzuki Vitara1.5, '22, 2 tkm
32 900 € (incl. VAT)
test
Suzuki Vitara1.5, '22, Undriven
31 910 € (incl. VAT)
test
Suzuki Vitara1.5, '22
31 900 €
test
Suzuki Vitara1.5, '22, 6 tkm
33 900 €
test
Suzuki Vitara1.4, '22, 7 tkm
30 900 €
test
Suzuki Vitara1.5, '22, Undriven
33 900 € (incl. VAT)

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Suzuki test drives

All test drives »
Suzuki Vitara Hybrid – jouhea manuaali

Suzuki Vitara Hybrid – jouhea manuaali

Suzuki Vitara S – Turbolla tunnelmaan

Suzuki Vitara S – Turbolla tunnelmaan

Suzuki Jimny LCV – Maailman paras paku

Suzuki Jimny LCV – Maailman paras paku

Suzuki Across – Ravi lainahöyhenissä

Suzuki Across – Ravi lainahöyhenissä

Suzuki Jimny – Söpö, söpömpi, Jimny

Suzuki Jimny – Söpö, söpömpi, Jimny