Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Toyota Hilux – Työn raskaan raataja

Toyota Hilux – Työn raskaan raataja
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux

Toyota Hilux on järeä työkalu, ja tätä nykyä myös yllättävän mukava käyttöauto.

Toyota Hilux tunnetaan maailmalla tuhoutumattomana autona. Aikanaan eräs brittiläinen auto-ohjelma koetti tuhota lava-autoa siinä kuitenkaan onnistumatta. Se on maine, jota ei voi rahalla hankkia.

Hilux on monissa liemissä keitetty avolava. Ensimmäiset mallit tuotiin markkinoille vuonna 1968 ja parhaillaan on menossa kahdeksas sukupolvi. Tätä nykyä autoa saa parilla moottorivaihtoehdolla, joista molemmat ovat turbodieseleitä.

Lava-auton keulalla majailee versiosta riippuen joko 2,4-litrainen ja 150-hevosvoimainen tai 2,8-litrainen ja 204-hevosvoimainen voimanlähde. Vaihteistovaihtoehdot ovat molemmat kuusilovisia ja saatavilla on manuaali tai automaatti. Toyota Hilux on aina nelivetoinen, oli moottorina sitten kumpi tahansa versio.

Koeajettu versio edustaa malliston kalleinta laitaa: isommalla moottorilla ja automaattiaskilla. 204-heppainen mylly vääntää 500 Nm:n edestä ja tuntuma on mukavan jykevä.

Ei niin kovin hienostunut

Toyota Hilux – Työn raskaan raataja

Automaattivaihteisto jää kauas hienostuneista kaksoiskytkinautomaateista ja kuusipykäläinen laatikko henkii mennyttä tunnelmaa. Toisaalta hienostuneen moderni vaihteisto tuntuisi sepelimyllyn lailla laulavan dieselin kaverina vieraalta.

Jos voimalinja on epähienostunut, samaa voi sanoa ajotuntumasta, joka hyvin jämerä ja tukeva. Taka-akseli on jäykkä ja fiilis on kuin kuorma-autossa. Toki myös hyvällä tavalla, sillä onhan kyseessä työkone.

Hiluxin ehdottomia vahvuuksia on myös se, että puolentoista tonnin kärrylastia ei huomaa aisan päässä lainkaan. Saa perässä toki vetää myös 3500 kiloa jarrullisella kärryllä.

Yleisesti ajettavuus on kohdallaan, sillä vaikka Hilux toki onkin raaka työväline, ei hytissä ole pakettiautomainen fiilis. Penkit ovat mukavat ja ajoasennon saa hierottua mukavan ergonomiseksi.

Oikea neliveto

Vetotapa on kytkettävissä nelikoksi tai takavetoiseksi. Takapotkuisena auto kääntyy kaupunkiolosuhteissakin helposti, mutta nelivetona Hilux puskee kuin vikuroiva pässi.

Neliveto on kuitenkin asia, jolla Toyota erottuu monesta muusta. Kyseessä ei ole lelumainen trendineliveto, vaan ihka oikea nelikko. Talvikelillä Hilux etenee kuin juna, eikä puolimetrinen lumipeite aiheuta mitään toimenpiteitä. Maavaraa on 310 mm, eli riittävästi.

Hiluxista on tarjolla pari koriversiota. Extra cab on kaksipaikkainen ja double cabilla mukaan mahtuu viisi henkeä. Toki double cabin saa myös kaksipaikkaisena, jolloin verotus on huomattavasti suotuisampi.

Toyotan lava-auton hinnat alkaen malli maksaa alle 40 000 euroa, mutta tuplahytillä ja isommalla moottorilla hinta nousee reippaasti. Koeajoversion hinta on yli 70 000 euroa.

 • Toyota Hilux – Työn raskaan raataja
 • Toyota Hilux – Työn raskaan raataja
 

Lavakate hankintalistalle

Lava-auto on monella tapaa näppärä laite, mutta ilman lavakuomua ei kovinkaan monikäyttöinen peli. Tavaratilaa lava lukuun ottamatta ei ole käytännössä ollenkaan. Siksi kate kannattaa ehdottomasti laittaa hankintalistalle.

Jotain selittämätöntä tenhoa Toyota Hiluxin kaltaisessa autossa on. Lava-auto, jossa on vanhan liiton voimalinja, tuntuu sähköautoja pursuavassa uutuusmalien valikoimassa peliltä, joka ei ihan istu joukkoon.

Totuus lienee kuitenkin se, että piakkoin myös Toyota joutunee laittamaan Hiluxin voimalinjaan sähköä. Autonvalmistus menee vääjäämättä vähäpäästöisempään suuntaan ja sitä taustaa vasten 10 litraa satasella dieseliä kuluttava järkäle tuskin tulee pysymään tällaisenaan enää pitkään. Nyt siitä kannattaa nauttia.

Tuomas Rajala

Kehuja: väkivahva moottori, tukeva ajettavuus, vetokyky

Parantamisen varaa: neliveto päällä kankea käsiteltävä

Toyota Hilux:

Moottori:4-sylinterinen, 2755 cm3 dieselmoottori
Teho:204 hv (150 kW) @ 3400 rpm
Vääntö:500 Nm @ 1600-2800 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 11,1 s.
Huiput:175 km/h
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:6-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:9,3 l / 100 km
CO2-päästöt: 245 g /km
Mitat (pit/lev/kork): 5325mm/1885mm/1815mm
Koeajoauton hinta: 70 801€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Toyota Hilux

     
3.8
Read user reviews or write your own »

For sale Toyota Hilux cars

test
Toyota Hilux2.8, '22, 4 tkm
66 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Hilux2.8, '22, 1 tkm
55 990 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Hilux2.8, '22, 1 tkm
69 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Hilux2.8, '22, 5 tkm
58 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Hilux2.8, '22, Undriven
66 106 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Hilux2.8, '22, Undriven
59 271 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Hilux2.8, '22, 300 km
66 700 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Hilux2.4, '22, 3 tkm
47 980 € (ALV väh.kelp.)

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Toyota test drives

All test drives »
Toyota Hilux -Kestosuosikin uusin painos

Toyota Hilux -Kestosuosikin uusin painos

Toyota Hilux nyt myös TruckMasters OX -kevytkuorma-autona

Toyota Hilux nyt myös TruckMasters OX -kevytkuorma-autona

Säännöllisellä merkkihuollolla maksuton turva jopa 10-vuotiaalle autolle
MAINOS

Säännöllisellä merkkihuollolla maksuton turva jopa 10-vuotiaalle autolle

Toyota Land Cruiser – Väkivahva klassikko

Toyota Land Cruiser – Väkivahva klassikko

Toyota Yaris GR – Räävittömän hauska ratakirppu

Toyota Yaris GR – Räävittömän hauska ratakirppu