Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 47 461   0

Tyypit: BMW 850 CiA 2d

Tyypit: BMW 850 CiA 2d
  • BMW 850
  •  
  •  
  •  

Tämänkertaisen koeajon kohde on BMW 850 CiA 2d, joka on myytävänä Herttoniemen Autokeskuksessa Helsingissä (http://www.nettiauto.com/33511 )

ENSIVAIKUTELMA 850:STÄ

Kun Matti soitti ja pyysi tekemään jutun 850:stä, ajattelin ensin että Volvo. Volvo 850 on auto, jota en ole koskaan ajanut, joten sellaisenkin koeajo kiinnostaa (edelleen). Kun Matti sanoi, että autolla on ajettu vain runsaat 40 tkm, muistin että nyt onkin kyseessä vähän erikoisempi peli, eli BMW 850 i V12 –koneella.

850 näyttää ja tuntuu paljon suuremmalta kuin se on. Harha johtuu varmaan auton leveydestä, joka on kylläkin melkoinen. Peltiä on kuskin näkövinkkelistä katsottuna joka suunnassa ja runsaasti. Kun auto on parkkiruudussa tavallisen farmariauton vieressä, se näyttääkin yhtäkkiä kompaktilta.

Muotoilu on makuasia, mutta mielestäni 850i on ajattoman tyylikäs coupé. Auto on edelleen kohtuullisen harvinainen näky Suomessa ja metallinvihreä väri sopii siihen paremmin kuin hyvin.

AJOSSA

En saanut autoa millään käyntiin ilman pientä neuvoa. Käynnistysnappi on nimittäin rattiakselin alapinnassa. Avainta kiertämällä ei tule muuta kuin virta päälle!

Pienen opettelun jälkeen V12 -moottori hyrähtää käyntiin ja käy hienostuneesti ja lähes äänettömästi. Automaattivaihde D-asentoon ja liikkeelle. Ensimmäinen havainto on, kuinka vaivaton ja helppo ajettava 850 on. Näkyvyys ulos on auton korimalli huomioon ottaen erittäin hyvä. Ajettavuus on korkeaa tasoa ja säädettävä alusta on kaikilla pinnoilla nami-nami!

No, miten se kulkee? Painava ja hyvin äänieristetty auto on siinä mielessä niin erilainen kuin esimerkiksi VR6 Golf, jota ajoin muutama viikko sitten. Autot kulkevat ja kiihtyvät aivan rinta rinnan, mutta 850:sessä vauhti ei tunnu missään.
Veikkaanpa, että suoralla moottoritiellä VR6 jää Bemarille siinä vaiheessa, kun mittarissa on 180 km/h ja enemmän.
850:sen ajo-ominaisuudet sen kuin paranevat, mitä enemmän tulee vauhtia mittariin. Alusta toimii juuri niin kuin pitää; mutta ohjaustunnossa on keskialueella hiukan puutunut kohta.

850 ei ole mikään räppäilyauto. Sen ajo-ominaisuudet ja suorituskyky ovat ”riittävät”. Hienostuneella autolla onkin mielekkäintä kruisailla rauhassa tietäen, että voimaa löytyy tarvittaessa.

TILAT JA VARUSTELU

Auton sisään laskeuduttua tunnelma on hyvin tuttu. Ratti ja monet säätimet ja viikset ovat täsmälleen samanlaiset kuin omissa Bemareissani. Mittaristo ja kojelauta sen sijaan ovat täysin omaa designia. Sähkösäätöinen nahkajakkara on parasta A-luokkaa ja tilaa on edessä mukavasti kaikkiin suuntiin.

Takana sen sijaan on 911–mainen tunnelma. Takapenkit on selvästi mitoitettu esikouluikäisille kaksosille. Nettiauton kuvaaja Sampsa sai kunnian testata takapenkkiä ja hänen kommenttinsa oli, ettei etuistuinten alle mahdu edes Hesaria. Kyllä hän kuitenkin hengissä selvisi testistä, vaikka en minä hänen tukalaa tilannettaan lainkaan kadehtinut.

Takaluukku on pienehkö, mutta kyllä sinne kahden hengen matkavarusteet mahtuvat. Takapenkillä on sitten lisätilaa, mihin säilöä matkan aikana tarvittavat eväät ja pikkunyssykät.

Varustelu on tämän hintaluokan autossa täydellinen – joten ei siitä sen enempää.

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan):

Teho 300 hv
Vääntömomentti 450 Nm
Huippunopeus 250 km/h (rajoitettu)
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,4 sekuntia
Kulutus: 8,6 – 10,3 - 19,8 litraa sadalla

YHTEENVETO

Ennakkoluuloni autosta oli väärä. Luulin että se on jotenkin raaempi ja urheilullisempi kuin se loppujen lopuksi olikaan.
BMW 850 CiA on erittäin hienostunut ja laadukas loistokupée. Auto on edelleen lähes uutta vastaavassa kunnossa ja tekniikassa ei ole mitään huomauttamista. 850 CiA on tulevaisuudessa varmasti autonharrastajien keräilykohde, mutta ennen sitä joku ehtii nauttia tästä yksilöstä koko rahan edestä!

Lisätiedot Bemarista ja kuvat: http://www.nettiauto.com/33511

Voit tiedustella Bemaria suoraan Matilta numerosta 044 5590000. Vaihto ja rahoitus onnistuu!

Nettiauto User Rating for vehicle model : BMW 850

     
3.7
Read user reviews or write your own »

For sale BMW 850 cars

test
BMW 8505.0, '92, 199 tkm
17 900 €
test
BMW 8505.0, '91, 209 tkm
14 999 €
test
BMW 8505.0, '92, 329 tkm
14 999 €
test
BMW 8505.0, '91, 140 tkm
12 500 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More BMW test drives

All test drives »
BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

CAP-Group hankkii autokouluihinsa lähes sata BMW:n 1-sarjalaista

CAP-Group hankkii autokouluihinsa lähes sata BMW:n 1-sarjalaista

BMW Geneven autonäyttelyssä 2020

BMW Geneven autonäyttelyssä 2020