Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 69 218   1

Tyypit: BMW Z3 M Roadster

Tyypit: BMW Z3 M Roadster
  • BMW Z3
  • BMW Z3
  • BMW Z3
  • BMW Z3

Tämänkertaiset tyypit otettiin BMW Z3 M Roadsteristä, joka on myytävänä Tampereen AutoCenterissä Tampereella http://www.nettiauto.com/153673

TAUSTAA

Z3 esiteltiin 1996 kahdella eri moottorilla: 1.8 -litraisella nelosella sekä 2.8 -litraisella kuutosella. Peruskone on pikku hiljaa kasvanut 1.9 –litraisesta 2 –litraiseksi.

Malliston huipulle esiteltiin M-sarjalainen vuonna 1997. Z3:sia on kahta korimallia, Roadster eli avoauto ja Coupé eli kovakattoinen versio. Coupé varsinkin on aika erikoisen näköinen muotoilultaan.

Kuriositeettina mainittakoon, että Z3:set kootaan aina Amerikan ihmemaassa.

ENSIVAIKUTELMA ZETASTA

Matala hopeinen avoauto. Sisään saa todellakin ahtautua, koska autossa istutaan matalalla. Yllätyksekseni havaitsin, että sähkösäätöisen penkin säätövara on 184 -senttiselle köriläälle nafti. 3-4 senttiä saisi olla pelivaraa lisää. Pääntila on sopiva, eikä ikkunan yläkarmi ole suoraan näkökentässä.
Kyynärpää ottaa sopivasti keskikonsoliin ja vaihdekepin nuppi on sentilleen oikeassa paikassa. Silmien eteen avautuva ohjaamo on kaksivärisine nahkoineen tyylikäs ja ergonomialtaan paras mitä rahalla saa.

Erityisesti keskikonsolin pyöreät mittarit tuovat oman nostalgisen säväyksensä.

AJOSSA

Kone käyntiin! Tupla-tuplaputkistosta lähtee miehekkäät hörinät lähes tyhjäkäynniltä alkaen. 3.2 -litraisen vapaasti hengittävän kuutosen jatkeena on 5-lovinen manuaali. Kone on samaa tekoa kuin M3:sessa esiteltiin vuonna 1996.
M3:ssa oli kuusilovinen SMG laatikko.

Kytkinpoljin on huomattavan raskas. Vaihteensiirto on tavallista Bemaria täsmällisempi, mutta ei lähelläkään SMG:tä.

Näkyvyyttä lukuun ottamatta ajaminen on vaivatonta. Alusta on toki pomppukova, mutta kaikkeen tottuu. Pers’tuntumalta voisi luulla ajavansa 2.5 –litraista vempainta. Vaikutelma muuttuu, kun koneen kierrokset ovat 5000 rpm kohdalla. Silloin kone kiertää herkästi ja voimantunne on vahvasti läsnä.

Onneksi moottoritien ramppiin tullessa kukaan ei ole edessä ja saan tehtyä muutaman täysrykäisyn ykkös-, kakkos- ja kolmosvaihteilla. Mannaa! Kylä lähtee!

Ottaen huomioon, että auto on takavetoinen ja tehoa 321 hv, niin takapään olisi saanut kaasulla aika herkästi irtoamaan. Sellainen nyt vaan ei sovi kadulle, joten jätän kokeilematta. Vieraalla autolla pelleillessä on aina riskinä, että ns. mopo karkaa käsistä.
  • Tyypit: BMW Z3 M Roadster
  • Tyypit: BMW Z3 M Roadster
 
Alusta on selvästi nopeaan ajoon suunniteltu. Käytös on todella mallikasta kaikilla nopeuksilla. Auto ei vaeltele urissa, eikä kallistele tai nuoku, vaan etenee tasaisen eleettömästi sinne minne kuljettaja haluaa.

Nupulakivillä Tampereen keskustassa auto tuntuu pomppivan, sillä iskunvaimentimissa on joustovaraa nihkeästi. Avoautoksi kori on todella jämäkkä, eikä minkäänlaisia jälkitärähtelyjä esiinny.

Ohjaus on nopea ja tarkka eikä ohjausvasteestakaan tule pöytäkirjaan huomautusta. Melua on kohtalaisesti mutta ei liikaa. Avoautolla kun ollaan liikkeellä, niin ympäröivät äänet kantautuvat sisään vaikka katto on kiinni. Esimerkiksi liikennevaloissa takana olevan Sprinterin koneen raksutus kuuluu sisään. Ensi reaktio on etsiä äänen lähdettä omasta autosta, ennen kuin älyää mistä on kyse.

Ajossa suurin melunlähde on tuulen viima ja renkaiden ujellus. Kierroksilla koneen raaka murina peittää nämäkin alleen.

Pakoäänet ovat todella muhkeat, kun ajaa isolla vaihteella hiljaa. Vääntöä on kuin isossa kylässä, eikä kone ole moksiskaan mateluvauhdista.

TILAT JA VARUSTELU

Roadster on kaksipaikkainen, eikä etupenkkien takana ole säilytystilaa juurikaan A4 paperiliuskaa suuremmille esineille. Penkki ottaa nimittäin kiinni takaseinään ja yrittää jopa työntyä siitä läpi.

Tavaratilaan menee silmämääräisesti arvioiden kaksi golflaukkua ja muutama nyssykkä.

Konetilaan kurkkaaminen on harras ja ikimuistoinen tapahtuma. Autokuumeen kourissa painivalle saattaa tulla muutama rytmihäiriö kun näkee mitä sisällä piilotellaan.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 321 hv / 236 kW
Vääntö: 350 Nm
Huippunopeus: 250 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 5,4 sekuntia
Kulutus: 7,9 – 11,1 – 16,6 litraa sadalla

YHTEENVETO

Aika macho paketti! Ei voi muuta sanoa…

Tiedustelut Z3:sta numerosta 03 266 3212.
Vaihto / rahoitus, käsiraha alk. 5900 €.

Nettiauto User Rating for vehicle model : BMW Z3

     
4.2
Read user reviews or write your own »

For sale BMW Z3 cars

test
BMW Z31.9, '01, 203 tkm
8 990 €
test
BMW Z31.9, '99, 125 tkm
7 850 €
test
BMW Z32.8, '00, 127 tkm
12 900 €
test
BMW Z32.0, '00, 143 tkm
7 990 €
test
BMW Z31.8, '98, 206 tkm
6 800 €
test
BMW Z34.0, '00
28 000 €
test
BMW Z32.8, '99, 215 tkm
15 800 €
test
BMW Z32.8, '99, 55 tkm
2 500 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More BMW test drives

All test drives »
BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

CAP-Group hankkii autokouluihinsa lähes sata BMW:n 1-sarjalaista

CAP-Group hankkii autokouluihinsa lähes sata BMW:n 1-sarjalaista

BMW Geneven autonäyttelyssä 2020

BMW Geneven autonäyttelyssä 2020