Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 98 222

Tyypit: Ferrari 360 Spider F1

Tyypit: Ferrari 360 Spider F1
  • Ferrari 360
  • Ferrari 360
  • Ferrari 360
  • Ferrari 360

Tämänkertaiset tyypit otettiin Ferrari 360 Spider F1:llä, joka on vuokrattavissa erikoisautovuokraamo Rentalilta.

TAUSTAA

Vuonna 2002 perustettu erikoisautovuokraamo Rental toimii Helsingissä, Tampereella ja Raisiossa.

Liittymällä Club-R:n jäseneksi, pääset klubitapahtumiin ja saat lisäksi vuokrata erikoiskalustoa klubihintaan.

Tarjolla on mm. Hummer H2, Maserati GT3200, Smart Coupé cabrio, Jaguar XJ8, Camaro Z28, Mersun SLK, CLK sekä E500.

Näiden lisäksi tarjolla on laaja valikoima moottoripyöriä, matkailuautoja sekä moottorikelkkoja.

Lisätietoja Club-R:stä sivuilta http://www.rental.fi tai puhelimitse 045 634 5742.

ENSIVAIKUTELMA FERRARISTA

Kun auto maksaa uutena 300.200 euroa, siinä on oltava jotain erikoista. Koeajon jälkeen ei ole epäilystäkään siitä, mikä se on…

Keltainen, leveä ja matala Ferrari on näky, joka ei jätä ketään kylmäksi. Koeajolenkillä Kehä 1:sellä vieressä ajavan jakeluauton kuljettaja kaivoi kameran esiin ja yritti napata kuvan liikkeellä olevasta autosta. Liikennevaloissa tuli juteltua useamman naapuriautoilijan kanssa. Ja kun jouduin arkiaskareita asioidessani pysäköimään auton muutaman kerran, niin johan tuli iso lauma hetkessä auton luo. Luulipa joku sitä kilpailijafirman tuotteeksi eli Lamboksi…

AJOSSA

Sisätilat ovat yllättävän tavanomaiset, eikä auton hinta näy ainakaan käytetyissä materiaaleissa taikka viimeistelyn laadussa.

Sen verran erikoinen paketti Ferrari on, että ajamista varten tarvitaan viiden minuutin käyttöopastus. Käynnistäminen vaatii omat rituaalinsa, elikkä ajonestolaite pois päältä, jalka jarrulle ja vaihde vapaalle. Vasta sitten hörähtää vapaasti hengittävä veekasi käyntiin.

Siinä se sitten hörhöttää, tuo legendaarinen, taivaaseen asti ylistetty kone. Jos olisin vähemmän paatunut autotoimittaja, kylmät väreet varmaankin nousisivat pintaan. Nyt ainoa reaktio koneen mylvintään on pieni, lähes huomaamaton hymy suunpielissä.

Vaihteita käytetään ratin molemmin puolin sijaitsevista isoista ”läpysköistä”. F1 on manuaalivaihteinen, mutta siinä on automaattinen kytkin. Oikeasta painikkeesta vaihdetaan isommalle vaihteelle ja vasemmasta pienemmälle. Kytkintä säästääkseen, vapaalle on syytä vaihtaa aina kun pysähtyy. Se tapahtuu molemmista painikkeista yhtä aikaa vetämällä.
  • Tyypit: Ferrari 360 Spider F1
  • Tyypit: Ferrari 360 Spider F1
 
Liikkeellelähtö ei ole kovinkaan hienostunutta, koska kone on puhdas kierroskone. Tyhjäkäynnin tuntumassa tulee hetken hengenahdistus, ennen kuin kone saa tarpeeksi ilmaa ja kakkua (bensiiniä).

Suorituskyky on mykistävä. Kone odottaa nöyrästi kuljettajan käskyä. Reaktio kaasun painallukseen on välitön ja räjähtävä voima linkoaa auton raa’an ärjynnän saattelemana satojen metrien päähän.

Paikaltaan kiihdytys moottoritien ramppiin on järisyttävä kokemus. Auto ei sudi, mutta etenee rivakasti. Manuaalinen vaihteenvaihto onnistuu silmänräpäyksessä ja äkkiä taulussa on lukema, jolla pääsisi heti poliisin sakkotilastojen rankinglistalla korkealle. Onneksi höllään kaasua ajoissa ja kun tutkailen taustapeiliin, perässätulijat ovat lähes kilometrin päässä.

Ferraria on helppo käsitellä.
Keskimoottoriseksi autoksi ohjaus on yllättävän tarkka; aavistuksen verran kulmikkuutta löytyy leveiden renkaiden takia. Keula ei tunnu lainkaan kevyeltä.

Vaihteisto toimii ”Smart” –maisesti. Ylöspäin vaihtaminen on nopeaa, paitsi silloin kun kierroksia on vähän. Alaspäin vaihdettaessa tietotekniikka arpoo sopivan hetken, jolloin kierrokset ovat sopivalla tasolla ja vasta sitten vaihto onnistuu.

Alusta on mallillaan, koska ”ajopäiväkirjaan” ei tule siitä mitään merkintää.

Hidastetöyssyissä koko kori vavahtelee, mutta ei mitenkään levottomasti. Arvatenkin Brembon valmistamat jarrut toimivat ajamillani nopeuksilla vaikeuksitta.

TILAT JA VARUSTELU

Ohjaamon tilat ovat tyköistuvat. Nahkaiset penkit säätyvät sähköllä. Näkyvyys on taustapeiliä lukuun ottamatta joka suuntaan mainio. Asiaa parantavat oivalliset taustapeilit. Sivuikkunat kannattaa nostaa ylös moottoritienopeuksissa.

Täysautomaattinen ilmastointi sekoaa hiukan, kun kuuma aurinko porottaa otsalohkoon ja viileä ilmavirta pyörii ohjaamossa. Tulos on se, että suuttimista puhaltaa sekä kylmää että kuumaa.

Beckerin valmistamat hifit on hyvin naamioitu, mutta täsmälleen samanlainen vempain oli myös aiemmin ajetussa Porsche Boxsterissa. Moottorin uljaan karjunnan ja ilmavirran meuhkan vuoksi radio on paras pitää suljettuna. Bulevardi kruisailussa hyvälaatuinen soitin on tarpeellinen.

Sähköistä kattoa en kerinnyt kokeilemaan, mutta parissakymmenessä sekunnissa sen pitäisi sulkeutua ja avautua.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 400 hv / 295 kW
Vääntö: 370 Nm
Huippunopeus: 295 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 4,6 sekuntia
Kulutus: ei ilmoitettu

YHTEENVETO

Nyt ymmärrän Tifosoja aivan eri tavalla kuin ennen Ferrarin koeajoa. Nettiauton kaikki koeajoraportit olen itse kokenut ja kirjoittanut, ja tämä auto menee kirkkaasti kärkeen ajokokemuksena. Jokaiselle ei Ferrari sovi, mutta autoihin perehtyneet varmasti ymmärtävät hyvän päälle.

Tämä kokemus on onneksi jokaisen itse koettavissa, sillä Rentalilta auton saa vuokraksi. Suosittelen!

Tiedustelut Ferrarin vuokraamisesta sekä Rentalin toiminnasta numerosta 045 6345742.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Ferrari 360

     
4.1
Read user reviews or write your own »

For sale Ferrari 360 cars

test
Ferrari 3603.6, '04, 31 tkm
199 900 €
test
Ferrari 3603.6, '01, 65 tkm
88 800 €
test
Ferrari 3603.6, '99, 84 tkm
89 900 €
test
Ferrari 3603.6, '00, 81 tkm
94 800 €
test
Ferrari 3603.6, '00, 67 tkm
86 800 €
test
Ferrari 3603.6, '99, 40 tkm
95 900 €
test
Ferrari 3603.6, '00, 35 tkm
91 500 €
test
Ferrari 3603.6, '02, 115 tkm
89 900 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Ferrari test drives

All test drives »
Ferrari Roma – Kauneuden paluu

Ferrari Roma – Kauneuden paluu

Sivistyneen raaka: Ferrari 458 Italia

Sivistyneen raaka: Ferrari 458 Italia

Volkswagen Tiguan PHEV - suosikkikatumaasturi ladattavana hybridinä

Volkswagen Tiguan PHEV - suosikkikatumaasturi ladattavana hybridinä

Seat Arona - Pieni mutta tilava crossover

Seat Arona - Pieni mutta tilava crossover

Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä

Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä