Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 49 551

Tyypit: Ford Mondeo ST200 STW

Tyypit: Ford Mondeo ST200 STW
  • Ford Mondeo
  •  
  •  
  •  

UUSINTAPAINOS: MATTI SAI TOISEN SAMANLAISEN AUTON MYYNTIIN!!

Tämänkertaisen koeajon kohde on Ford Mondeo ST200 STW, joka on myytävänä Herttoniemen Autokeskuksessa Helsingin Herttoniemessä (http://www.nettiauto.com/57466 )

ENSIVAIKUTELMA ST200:STA

Auto on kovin tuttu, koska olin mukana ostamassa sitä Saksasta helmikuussa. En tosin ajanut sitä, mutta kyydissä olen istunut sekä katsellut sen perävaloja noin 1200 kilometrin matkan Münchenistä Travemündeen.
Suomeen tulon jälkeen auto on puunattu, katsastettu ja tullattu. Vasta viime viikolla autoon ruuvattiin suomalaiset rekisterikilvet.

Mondeo on viettänyt lapsuutensa saksalaisena työsuhdeautona, ja huoltokirja löytyy. Ja sitten se vakiokysymys: onkohan mittaria ruuvattu? Takuulla ei, koska liisingyhtiö pitää tarkkaa kirjaa taseessaan olevista autoista ja vuokraehtoihin kuuluu auton säännöllinen huollattaminen. Lisäksi auto tarkastetaan perusteellisesti palautushetkellä.

Auto on ikäänsä (3+ vuotta) nähden uutta vastaavassa kunnossa sekä ulkoisesti että teknisesti.
Perus-Mondeoon verrattuna ST200:ssa on seuraavat erot: 17 tuuman aluvanteet, alkuperäinen lasinen kattoluukku, urheilullinen etumaski, Recaron puolinahkaiset sporttipenkit, tuplaputket (harmillisesti piilossa) sekä takaspoileri.

Vähemmän näkyviä varusteita ovat 205 hevosvoiman V6 moottori, automaatti-ilmastointi, ajotietokone, parkkitutka, CD-boxi sekä muuta mukavaa lisävarustetta. Omasta harhaluulostani poiketen auto on ”vain” 5-vaihteinen.

AJOSSA

Mondeo on rauhallisessa ajossa äärimmäisen helppo ajettava. Hallintalaitteet ovat siellä missä pitääkin; ohjaus on herkkä, ja tuntuma tiehen on loistava. En ole tätä yksilöä uudempia Fordeja ajanut, mutta olen lukenut että niissäkin on erittäin hyvät ajo-ominaisuudet. Asia on helppo uskoa.

ST200 on alustaltaan kovahko, ja matalaprofiilirenkaat vielä lisäävät kovuuden tunnetta. Silti uraisella asvaltilla ajelu ei mitenkään rasita, koska jousitus on pintakovuudestaan huolimatta viritetty mukavaksi. Auto vetelee jonkin verran urissa, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Nopeassa ajossa auto kulkee kuin kiskoilla ja pito mutkissa on hämmästyttävä (kesärenkaat alla).

Melultaan auto on tavanomainen, mutta ei niin hiljainen kuin Mersut tai Bemarit. Äänen lähteet ovat renkaat sekä tuulen suhina. Moottorin ääni on pienoinen pettymys, kyllä kuutonen saisi murista enemmän!

Suorituskyvyltään vapaasti hengittävä V6 ei ole mitenkään tyrmäävä, mutta pontevan väännön johdosta kierrosrajoitin tulee vastaan yllättävän äkkiä. Kakkosella saavutetaan mittarin mukaan noin 105 kilometrin vauhti, kolmosella 155, jne.

Jarrut toimivat erittäin hienostuneesti – kun survoo jarrun pohjaan, tuntuu kuin maisema pysähtyisi. ABS -jarrujen rytinä ei tunnu jarrupolkimeen.

TILAT JA VARUSTELU

ST200 on auto, jolla koko perheen voi pakata autoon kaikkine varusteineen. Mukulat pysyvät viileinä automaatti-ilmastoinnin vuoksi ja isännällä (tai emännällä) on lystiä ratin takana.

Varusteita riittää, kuten aiemmin on mainittu. Autossa on edellisten lisäksi 4 x sähköikkunat, poiskytkettävä luistonesto, hands free -puhelinvalmius, radion säätimet satelliittiviiksessä, siniset mittaripohjat ym. ym.

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan)

Teho 205 hv
Vääntömomentti 235 Nm
Huippunopeus 227 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,9 sekuntia
Kulutus: 7,1 – 9,8 - 14,4 litraa sadalla

YHTEENVETO

Järkiauto! Mondeo ST200 sopii ihmiselle, joka tarvitsee kuljetuskykyisen auton, jolla voi itse välillä nautiskella matka-ajossa. Varusteiltaan auto ei jätä toivomisen varaa.

Kaiken kaikkiaan ST200 on erittäin myönteinen tuttavuus, joka pitää itse kokea!

Lisätiedot Mondeosta ja kuvat: http://www.nettiauto.com/57466

Kysy koeajoa, vaihtoa tai rahoitusta Mondeoon suoraan Matilta numerosta 044 559 0000.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Ford Mondeo

     
4.0
Read user reviews or write your own »

For sale Ford Mondeo cars

test
Ford Mondeo2.0, '21, 22 tkm
34 800 €
test
Ford Mondeo2.0, '21, 1 tkm
40 250 €
test
Ford Mondeo2.0, '21, Undriven
40 455 € (incl. VAT)
test
Ford Mondeo2.0, '21, Undriven
39 400 €
test
Ford Mondeo2.0, '21, 11 tkm
34 400 €
test
Ford Mondeo2.0, '21, 7 tkm
39 900 €
test
Ford Mondeo2.0, '21, 12 km
45 787 € (incl. VAT)
test
Ford Mondeo2.0, '21, 400 km
39 400 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Ford test drives

All test drives »
Ford Mondeo Hybrid – Lempeää hybridikyytiä

Ford Mondeo Hybrid – Lempeää hybridikyytiä

Ford Mondeo Vignale – Parkkipaikan laatutaso ylös

Ford Mondeo Vignale – Parkkipaikan laatutaso ylös

Ford Mondeo – Tyylipuhdas edustuslimppu

Ford Mondeo – Tyylipuhdas edustuslimppu

Tyypit: Ford Mondeo ST220

Tyypit: Ford Mondeo ST220

Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille

Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille