Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 55 109   0

Tyypit: Mazda MX-5

Tyypit: Mazda MX-5
  • Mazda 5
  • Mazda 5
  • Mazda 5
  • Mazda 5

Tämänkertaiset tyypit otettiin Mazda MX-5:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Lappeenrannassa ( http://www.nettiauto.com/326586 )

TAUSTAA

Mazda lanseerasi huippusuosion saavuttaneen Mazda MX-5:n vuonna 1990. Amerikan markkinoille keksittiin lisänimi Miata. Auton hauskuutta ja ajo-ominaisuuksia suitsutettiin aikansa autolehdissä siihen malliin, että moni varmaan osti suhteellisen edullisen auton (mutta ei Suomessa) heräteostoksena ja pelkkään huvittelukäyttöön.

Vastaavalla konseptilla ei moniakaan autoja tuolloin ollut tarjolla. Äkkiseltään tulee lähinnä mieleen baijerilaisten BMW 3-sarjan cabrio. Siis edullinen, perustekniikalla toteutettu avoauto.

Näillä eväin saavutettiin mittava kaupallinen menestys etenkin amerikan ihmemaassa, jossa oman maan tuotteet olivat Camaro, Mustang GT ja Corvette linjaa. Siis täysin erityyppistä kalustoa.

ENSIVAIKUTELMA MIATASTA

Aika ei ole tehnyt pahaa tälle korimallille, sillä edelleen se näyttää modernilta. Ensimmäinen facelift tehtiin vuonna 1997 ja vasta nyt on tiedossa kolmannen sukupolven MX-5. Muotokieli on vuosien saatossa säilynyt hyvin samanoloisena, joka kertoo että alkuperäiset linjat olivat onnistuneet.

Peruskonstruktio tässä ensimmäisessä versiossa on 1.6-litrainen ruiskunelikko tuplilla nokka-akseleilla, sporttiseen avoautoon suorastaan kuuluva takaveto, sekä 5-vaihteinen manuaali. Myöhemmissä malleissa koneen koko kasvoi 1.8-litraan. Katoksi on tarjottu lisähintaan kovaa kattoa, joka on tehty lasikuidusta.

Kabiini on sopivan urheilullinen ja pyöreät, selkeät mittarit sopivat auton luonteeseen. Keskikonsoli on arkisen muovinen ja sisältää tavanomaiset lämmönsäätimet sekä radionpaikan. Ilmasuuttimet ovat perinteiset pyörylät, jotka saa suljetuksi keskinupista kiertämällä.

Ohjauspyörä on tässä yksilössä Momon valmistama ja juuri oikealla etäisyydellä ja sopivassa kulmassa. Säätöjä ei ole, eikä niitä kaipaakaan.

AJOSSA

Paras osuus tulossa... Lukujen valossa Mazdan tehoreservit eivät ole häävit. Suorituskyky on joka tapauksessa riittävä ja tällä herhiläisellä on todella nautinto päästellä mutkateillä.

Ohjaus on erittäin nopea ja täsmällinen. Ohjaustunto on suorastaan loistava.

Vaihteensiirto on täsmällinen ja lyhytvartisen kepin liikeradat ovat mainiot. Moottori on erittäin kierrosherkkä ja kiihtyy tasaisesti aina kierrosluvunrajoittimelle asti.

Alusta on mukava, mutta jämäkkä. Pakoäänet ovat mukavan matalaa pörinää, ei kuitenkaan liian äänekästä.

Näistä eväistä syntyy sellainen kokonaisuus, että ajaminen MX-5:llä on todella hauskaa! Varsinkin mutkateillä räppäily on kokemus, jonka haluaa kokea aina vain uudestaan. Jos haluaa lipua rauhallisesti ja katsella maisemia, niin sekin onnistuu. Vähiten hauskaa on ajaa pitkiä matkoja suurilla nopeuksilla, sillä silloin tuulensuhina muodostuu rasittavaksi, varsinkin jos pitää rättikattoa kiinni.

Tuulen pyörteily katto auki asennossa ei haittaa, sillä tässä autossa oli takana tuulensuoja, joka estää ilman pyörteilyn kabiinissa tehokkaasti.
  • Tyypit: Mazda MX-5
  • Tyypit: Mazda MX-5
 
TILAT JA VARUSTELU

Leveydeltään ohjaamo on sopiva kahdelle aikuiselle, ainoastaan istuimen pituussäädössä voisi olla vielä joitakin senttejä lisää pelivaraa. Näkyvyys on jopa 184-senttiselle hyvä, sillä Mazdassa istutaan matalla, eikä näinollen tuulilasin kehikko osu näkökenttään.

Pienen moitteen saa sähköikkunoiden katkaisinten sijoittaminen keskikonsoliin. Toisinaan vaihdetta vaihtaessa kyynärpää osuu niihin, ja saa aikaan tahattoman ikkunan avaamisen tai sulkemisen.

Matkatavaratila ei ole pieni, muttei se kovin suurikaan ole. Sellainen kahden golfbagin kokoinen. Ja saahan tähän hankittua kromatun telineen tavaratilan kanteen, jos oikein ahdasta tulee. Etuistuimien takana on hiukan tilaa vaikkapa muutamalle repulle.

Varusteita ei ole paljon, mutta mitään ei oikein osaa kaivata. Lisävarustelistakaan ei ole ollut kovinkaan kaksinen; nahkajakkarat ovat olleet optiona, mutta esimerkiksi automaatilla tätä ensimmäistä versiota ei ole koskaan tarjottu.

Kattomekanismi on hyvin yksinkertainen ja näppärä käyttää: aurinkolippojen takana on kaksi salpaa, jotka avataan. Sen jälkeen avataan vetoketju, ja takalasi lasketaan alas. Sitten katto vaan työnnetään ala-asentoon. Aikaa operaatioon menee tottuneelta alle 30 sekuntia. Sulkeminen on melkeinpä nopeampaa.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 115 hv / 85 kW
Vääntö: 135 Nm
Huippunopeus: 195 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 8,7 sekuntia
Kulutus: 6,1 - 7,8 - 9,6 litraa sadalla

YHTEENVETO

Erittäin hauska tuttavuus! Tässä autossa on hinta / laatusuhde kohdallaan, sillä tarjolla on avoauto, jossa ajo-ominaisuudet ovat mainiot. Eikä auton pitäminen ole kovin kallista (Mazda tekee tunnetusti vähävikaisia autoja) ja kulutuskin on erittäin kohtuullinen. Harvempi hankkii tällaisen pelin talouden ainoaksi autoksi, mutta jokaisellahan on erilaiset käyttötarpeet ajokalustolle.

Lisätiedot Mazdasta Jonilta numerosta 050 490 5490.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Mazda 5

     
3.8
Read user reviews or write your own »

For sale Mazda 5 cars

test
Mazda 51.6, '15, 83 tkm
16 700 €
test
Mazda 51.6, '13, 125 tkm
9 900 €
test
Mazda 52.0, '12, 115 tkm
11 900 €
test
Mazda 52.0, '11, 207 tkm
9 700 €
test
Mazda 52.0, '11, 170 tkm
9 900 €
test
Mazda 51.6, '11, 179 tkm
8 500 €
test
Mazda 52.0, '11, 241 tkm
6 800 €
test
Mazda 52.0, '11, 146 tkm
10 990 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Mazda test drives

All test drives »
Mazda CX-30 - muotovalio hamuaa Qashqain apajille

Mazda CX-30 - muotovalio hamuaa Qashqain apajille

Mazda MX-5 = avoauto + urheiluauto = 30 000 €

Mazda MX-5 = avoauto + urheiluauto = 30 000 €

Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0

Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0

Pärjääkö katumaasturilla maastossa?
MAINOS
Video Icon

Pärjääkö katumaasturilla maastossa?

Mazda CX-3 – Sporttinen kaupunkiratsu

Mazda CX-3 – Sporttinen kaupunkiratsu