Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 36 702   0

Tyypit: MG MGF Roadster

Tyypit: MG MGF Roadster
  • MG MGF
  • MG MGF
  • MG MGF
  • MG MGF

Tämänkertaiset tyypit otettiin MG MGF:stä, joka on myytävänä Auto Ostos Oy:ssä Lahdessa (http://www.nettiauto.com/113169 )

TAUSTAA

MG on legendaarinen brittisportti, joita ei ole virallisten maahantuojien toimesta tuotu Suomeen aikoihin. Muistatko MGB:n?

Uustuonnin avauduttua pari vuotta sitten, jotkin kauppiaat ovat erikoistuneet erikoisempiin autoihin rikastuttaakseen Suomen autokantaa. Auto Ostos Oy on yksi näistä uraa uurtavista liikkeistä ja he ovat nimenomaan erikoistuneet sportteihin ja avoautoihin. Liikkeen uudet kotisivut löytyvät osoitteesta www.autoostos.com.

ENSIVAIKUTELMA MGF:stä

Fiilikset autoon kuin autoon ovat pitkälti kiinni muotoilusta. MGF on sekoitus Mazda MX-5:ttä ja Toyota MR2:sta. MGF on kuitenkin täysin oma persoonansa. Takavalot voisivat olla hieman omaperäisemmät, nyt tuntuu kuin ne olisi repäisty suoraan jostain Mitsubishi Colt 3d:stä… (ei millään pahalla). Kromatut tuplaputket parantavat takaosaston ulkonäköä huomattavasti.

Sisusta on tiivistunnelmainen, koska keskikonsoli jakaa etupenkkiläiset omiin poteroihinsa. Penkit ovat tukevasti topattua kangasta; harvinaista kyllä ne eivät ole erityisen sporttisiksi muotoillut.

MG-Roverin yhteistyö näkyy joissakin Hondamaisissa sisustuselementeissä, mikä ei sinänsä ole mikään huono asia. Kaikkien hallintalaitteiden käyttö on nimittäin yksinkertaista ja tarkoituksenmukaista.

Erityistä ilonaihetta aiheuttaa MGF:n kiinteään kulmaan tehtaalla asennettu ohjauspyörä, joka on vakiokokoisenakin mukavan pienikehäinen ja paksu. Valkopohjaiset selkeälukuiset mittarit luovat oman säväyksen muutenkin tyylikkäästi muotoiltuun sisustaan. Ohjaamossa viihtyy pitempikin henkilö, eikä katto päälläkään olo tunnu ahtaalta.

Mainittakoon, että tässä autossa ei ole takapenkkejä lainkaan. Takapenkin paikalla on nimittäin auton sydän.

AJOSSA

Moottori on yllätys - yllätys ohjaamon takana ja MGF on takavetoinen rassi. Koneen käyntiääni on lievästi äänekäs olematta mitenkään häiritsevä. Kokonaisuudessaan MGF:stä huokuu pyrkimys miellyttää keskiluokkaista englantilaista pariskuntaa. Auto on suunniteltu sekä herralle että rouvalle, ärsyttämättä kumpaakaan. Herralle on tehty nautinnolliset ajo-ominaisuudet ja rouvalle makea ulkonäkö. Tämä on varmasti kaupallisesti fiksu veto, sillä näin saadaan myynti sujumaan tuplasti paremmin.

Ensimmäinen havainto liikenteessä on koneen muikea vääntö. Kierrosherkkä 120 -heppainen 1.8 –litrainen kone kuljettaa arviolta 1100 kiloista pulkkaa varsin mukavasti. MGF ei ole mikään räppäilyauto, vaan se on parhaimmillaan alle 80 km/h nopeuksissa, jolloin kuljettaja voi katsella rauhassa ”maisemia”.

Suuremmissa nopeuksissa nimittäin katon ja tuulilasin yläreunan tiiviste pitää jos minkälaista vihellystä. Toinen havaittava piirre on taka-akseliston levoton käyttäytyminen. Kaistanvaihdossa peräpää on kuin pallon päällä hetken aikaa ennen kuin sivuttainen liike loppuu. Tämä lienee tarkasti suunniteltu ominaisuus, joita erityisesti jotkut ranskalaismerkit harrastivat muinoin. No, kaikkeen tottuu, kun kilometrejä kertyy…

Kokonaiskuva MGF:stä jäi erittäin positiiviseksi. Auto on selkeästi aktiivisen ajajan auto. Lukuisat brittiläiset testiraportit ylistävät autoa, eikä se ole ihme, kun heillä on niin vähän omaa autotuotantoa jota kehua. Ainahan sitä vedetään vähän kotiinpäin…
  • Tyypit: MG MGF Roadster
  • Tyypit: MG MGF Roadster
 

TILAT JA VARUSTELU

Tilaa on edessä kivasti. 184 -senttisen penkki on taka-asennossa niin kaukana, ettei polkimiin kunnolla ylety. Mustan katon aistii, mutta näkyvyys ainakin tuulilasista on erittäin hyvä.

Tavaratilatilanne on vaatimaton, kuten kaikissa pikku avoissa. Moottorin takana on pikku potero, johon mahtuu herran ja rouvan golfbagit. Etutavaratila on matala, ja lisäksi siellä on auton akku, varapyörä ja jäähdyttimen kenno. Putkikasseja sopii muutama, jos kovat esineet jättää pois. Matkustamon penkkien takana on noin attaseasalkun kokoinen tila, jos sitäkään.

Varusteita on tavanomaisesti: abs –jarrut, 2 x airbag, 2 x sähkölasit, keskuslukitus kaukosäädöllä, 15” tyylikkäät alumiinivanteet, manuaalikäyttöinen katto ym.

Katto toimii manuaalisesti mutta se on harvinaisen helppokäyttöinen: pari salpaa auki ja katto taakse. Samat salvat kiinni ja se on siinä. Ei mitään peitteitä tms. muuta sähellystä.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 120 hv / 88 kW
Vääntö: ei tiedossa
Huippunopeus: ei tiedossa
Kiihtyvyys 0-100 km/h: ei tiedossa
Kulutus: ei tiedossa

YHTEENVETO

Ehdottoman pirteä kokonaisuus, johon kannattaa tutustua, jos on avoautoa hankkimassa. Ulkonäkö on erittäin onnistunut ja auton harvinaisuus huomioon ottaen, katseita riittää. Ajo-ominaisuudet ovat Suomen nopeuksilla miellyttävät, lukuun ottamatta pientä takapään levottomuutta. Sitä ei tosin autoja tuntematon kuljettaja edes huomaa. Auton kunto on täysi 10. Ostaisin tyttärelleni, paitsi että hän on vasta 3 v.

Tiedustelut MGF:stä Auto Ostos Oy:ltä numerosta 040 9001550.

Nettiauto User Rating for vehicle model : MG MGF

     
4.1
Read user reviews or write your own »

For sale MG MGF cars

test
MG MGF1.8, '96, 138 tkm
5 900 €
test
MG MGF1.8, '96, 102 tkm
5 500 €
test
MG MGF1.8, '98, 138 tkm
6 500 €
test
MG MGF1.8, '01, 103 tkm
5 500 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More MG test drives

All test drives »
Tyypit: MG ZT-T

Tyypit: MG ZT-T

Tyypit: Mercedes Benz CE 3.4 AMG

Tyypit: Mercedes Benz CE 3.4 AMG

Skoda Octavia - takaisin ykköseksi?

Skoda Octavia - takaisin ykköseksi?

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Työhön ja vapaa-aikaan – Mitsubishi L200 Double Cab kaksipaikkaisena työvälineversiona

Työhön ja vapaa-aikaan – Mitsubishi L200 Double Cab kaksipaikkaisena työvälineversiona