Close
Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Tyypit: Toyota Avensis D4D STW

Tyypit: Toyota Avensis D4D STW
  • Toyota Avensis
  • Toyota Avensis
  • Toyota Avensis
  • Toyota Avensis

Tämänkertaiset tyypit otettiin Toyota Avensiksella, joka on myytävänä Autovalkamassa Espoossa http://www.nettiauto.com/979725

Taustaa


Toyota Avensis on merkin isomman keskikokoluokan auto, Carinan seuraaja. Ensimmäsen polven Avensis esiteltiin loppuvuonna 1998. Tämä nykyinen malli tuli markkinoille vuonna 2003. Autosta on olemassa porrasperäinen versio sekä farmari. Tila-auto Avensis Verso ratsastaa samalla nimellä, mutta koriltaan se on täysin erilainen.

Ensivaikutelma


Muotoiluseikat ovat makuasioita, mutta mielestäni nyky-Avensis on tyylikäs ja hillitty kokonaisuus. Olemuksessa on arvokkuutta Audin tai Mersun tapaan. Sisusta on tarkoituksenmukainen, oranssi hohkaava mittaristo poikkeaa edukseen – lukemat ovat selkeät ja helppolukuiset. Ohjaamossa viihtyy. Keskikonsolissa on kiiltävää pintaa ja selkeälukuiset laitteet. Ylhäältä alaspäin: ajotietokoneen näyttö, radiokasetti / cd-soitin, automaattinen ilmastointilaite. Kirjasinkoko voisi soittimissa ja muissa digimittareissa olla aavistuksen suurempi.

Ajossa


Ensituntemukset ovat tärkein osa uuteen autoon tutustumista. Avensis tuntuu heti alkuun käteenkäyvältä, hiljaiselta ja laadukkaalta tuotteelta. Istuimet ovat kookkaat, sopivista paikoista vartaloa tukevat ja pintamateriaaliltaan miellyttävät. Keskikyynärnoja kruunaa leppoisan istuma-asennon.

D4D –tunnus kertoo, että autossa on 2-litrainen turbodieselmoottori. Mikään raketti tämä 115 -hevosvoimainen versio ei ole, mutta käytännön ajossa se osoittautuu erittäin miellyttäväksi tuttavuudeksi. Viisivaihteista manuaalilaatikkoa ei tarvitse kovin usein hämmentää, sillä vääntöä riittää aina pieniltä kierroksilta alkaen. Tehonpuutteen havaitsee oikeastaan vain silloin, kun lähtee täyskaasulla kiihdyttämään – kierrokset tuntuvat loppuvan kesken.

Jarrut ovat erittäin herkkätoimiset ja vaativat siten alkuun totuttelua. Tässä autossa on hätäjarrutehostin ja ajonvakautusjärjestelmä vakiona.

Ohjausvaste on napakka, mutta nastarenkaista johtuen tuntuma tiehen on etäinen. Tuntuu typerältä ajella nastarenkailla paljaalla asvaltilla suojakelillä, mutta niin se vain kalenteri sanoo, että on tehtävä.

  • Tyypit: Toyota Avensis D4D STW
  • Tyypit: Toyota Avensis D4D STW
 


Tilat ja varustelu


Tiloiltaan Avensis on nykymittapuunkin mukaan tilava auto. Takapenkilläkin matkustaa herroiksi, ja kerrankin takapenkin muotoilu ja kallistuskulma ovat sellaiset, että heti tuntee viihtyvänsä.

Tavaratila on tilavan näköinen – joskin pyöränkotelot vievät hiukan leveydestä. Tavarat saa hyvin piiloon tavarapeitteen alle, ja verkko varmistaa, ettei mitään lennä ohjaamon puolelle.

Laatuvaikutelmaltaan Avensis on taattua Toyota –tasoa. Pintamateriaalit ja osien sovitukset ovat keskimääräistä paremmat, eikä autosta kuulu minkäänlaisia hälyääniä tai kolinoita.

Varusteista mainittakoon webasto, ajotietokone kulutusmittareineen, mukavasti soiva radiokasetti / cd-soitin yhdistelmä, sekä automaattinen ilmastointilaite. Kattoluukkukin taitaa autosta löytyä. Sivupeilit saa korinmyötäiseksi nappia painamalla. Ohjauspyörässä on soittimen ja ajotietokoneen painikkeet.

Tekniset tiedot


Teho: 115 hv / 85 kW
Vääntö: ei ilmoitettu
Huippunopeus: 195 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 11,2 sekuntia
Kulutus: 4,9 – 5,8 – 7,5 litraa sadalla

Yhteenveto


Toyota Avensis on auto, jolla ei pahemmin herätetä huomiota. Se on selvästikin laatuauto, ja kestävyydeltään ja luotettavuudeltaan odotettavasti huippuluokkaa. Käyttäjälleen se tarjoaa paljon ominaisuuksia ja varusteita, jotka tekevät matkanteosta viihtyisän ja nautittavan kokemuksen. Kulutuslukemat ovat maltilliset. Kulku on vakaata ja hiljaista. Mitä muuta autolta voi vaatia?

Lisätiedot tästä Avensiksesta Autovalkamasta numerosta 09 854 1919.

Teksti: Mika Fagerström

Nettiauto User Rating for vehicle model : Toyota Avensis

     
4.1
Read user reviews or write your own »

For sale Toyota Avensis cars

test
Toyota Avensis1.8, '18, 83 tkm
23 900 €
test
Toyota Avensis1.8, '18, 57 tkm
25 900 €
test
Toyota Avensis1.8, '18, 15 tkm
27 990 €
test
Toyota Avensis1.8, '18, 41 tkm
25 990 €
test
Toyota Avensis1.8, '18, 159 tkm
18 880 €
test
Toyota Avensis1.8, '18, 71 tkm
23 470 €
test
Toyota Avensis1.8, '18, 217 tkm
16 990 € (incl. VAT)
test
Toyota Avensis1.8, '18, 75 tkm
22 490 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Toyota test drives

All test drives »
Toyota Avensis – Kansanauton neljäs painos

Toyota Avensis – Kansanauton neljäs painos

Käyttötestissä Toyota Avensis 1,8 Valvematic Multidrive

Käyttötestissä Toyota Avensis 1,8 Valvematic Multidrive

Toyota Hilux – Työn raskaan raataja

Toyota Hilux – Työn raskaan raataja

Säännöllisellä merkkihuollolla maksuton turva jopa 10-vuotiaalle autolle
MAINOS

Säännöllisellä merkkihuollolla maksuton turva jopa 10-vuotiaalle autolle

Toyota Land Cruiser – Väkivahva klassikko

Toyota Land Cruiser – Väkivahva klassikko