Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 112 988   1

Tyypit: Volkswagen Kupla 1300

Tyypit: Volkswagen Kupla 1300
  • Volkswagen Kupla
  • Volkswagen Kupla
  • Volkswagen Kupla
  • Volkswagen Kupla

Tämänkertaiset tyypit otettiin Volkswagen Kuplalla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Perttelissä ( http://www.nettiauto.com/602789 )

TAUSTAA

Lähes jokaisella Suomen kansalaisella on muistoja tai omakohtaisia kokemuksia Kuplasta – niin yleinen auto se on menneinä vuosikymmeninä ollut. Omat kokemukseni ovat kuusikymmentäluvun puolestavälistä, kun perheeseemme ilmaantui vuoden 1962 –mallinen nenämalli. Nimensä mukaisesi rekisterikilven valo oli takakontissa nenän muotoisen kyhmyn alla.

Tuolla autolla kuusihenkinen perheemme sitten teki arkiset matkansa. Näin jälkikäteen ajatellen tuntuu uskomattomalta, miten autojen turvalaitteet ovat noista ajoista kehittyneet. Kuplassa on edessä turvavyöt, mutta ei mitään muita turvalaitteita.

Ohjauspyörä on ohut pakeliittirinkula ja kojelauta on peltiä. No, onhan apukuskilla kojelaudassa kauhukahva, johon voi tarttua henkensä pitimiksi.

ENSIVAIKUTELMA

Samin kupla edustaa vuosimallia 1970 ja se on museokatsatsastettu. Rekisterikilven valo ja puskurit ovat uudempaa mallia, muutoin auto on hyvin samanoloinen kuin -62. Tarkempi syynäys paljastaa kuitenkin lukuisia eroja, mm. etu- ja takaluukun kannet ovat erilaiset.

Tämä yksilö on hienossa kunnossa. Auto on entisöity ja sen koko historia on tiedossa. Mittari on vasta toisella kierroksella, eli autolla on ajettu vain 145 tkm! Väriltään se on vaalean harmaa / beige ja sisusta on punainen. Renkaat ovat alkuperäiskokoa 155 / 80, päällä alkuperäiset pölykapselit.

AJOSSA

Kuplassa on muutamia erityispiirteitä, joihin kylläkin tottuu nopeasti. Ensimmäinen on pystyt polkimet. Alkuun tuntuu hankalalta siirrellä vasenta jalkaa kytkimen ja jarrun välillä ilman kantapään tukea.

Vaihdetanko on mallia suora, ja sen erikoisuus on pakki – joka löytyy, kun tankoa painaa lattiaa kohden ja samalla vasemmalle ja etuviistoon.

Kuplan bokserimoottori on yllättävän vääntävä vähäiseen tehoonsa nähden. Auto kestää kierroksia hyvin. Kovinkaan suurta kiihtyvyyttä ei saa aikaiseksi millään vaihteella. Mukavin matkavauhti on 50 – 80 km/h, jolloin ajaminen on itse asiassa aika kivaa – kaikesta askeettisuudesta huolimatta.

Alusta on yllättävän napakka ja kori selvästi ruosteeton, kun se on niin tukeva.

Tehostamaton ohjaus on kevyt käsitellä kaikilla muilla nopeuksilla paitsi ihan pysäköintitilanteissa.
  • Tyypit: Volkswagen Kupla 1300
  • Tyypit: Volkswagen Kupla 1300
 

TILAT JA VARUSTELU

Varustetaso on nykymittapuun mukaan erittäin niukka. Autossa ei ole ohjaustehostinta, ei edes jarrutehostinta. Jarrut ovat rumpumalliset – renkaat ovat vanhanaikaiset teräsvyörenkaat. Silti ajettavuus on täysin asiallinen.

Etutiloiltaan Kupla on ihan ok, ainoastaan kahden isomman istuessa etupenkillä saa toinen istua hiukan poikittain. Taakse mahtuu kaksi aikuista kohtuullisesti, mutta jalkatila jää niukaksi. Istuma-asento on hyvin pysty. Penkeissä on vanhat kunnon jouset ja ne painuvat jonkin verran alaspäin, riippuen toki istujan kokonaismassasta.

Matkatavaraa varten on kaksi erillistä tilaa – toinen etupellin alla. Sinne mahtuu perinteisesti yksi matkalaukku ja muutama nyssykkä. Hankalammin käytettävä toinen tavaratila löytyy takapenkin takaa. Siellä me pojankoltiaiset pienenä matkustettiin mielellään.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 59 hv / 44 kW
Vääntö: ei ilmoitettu
Huippunopeus: 125 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: ei ilmoitettu
Kulutus: noin 8,5 litraa sadalla

YHTEENVETO

Nostalginen ja hyväntuulinen auto. Herättää varmasti keskustelua kanssaihmisissä. Edullinen pitää museostatuksestaan johtuen. Mukava kesäauto, mutta vaatii talvisäilytystilat. Näin hienokuntoista autoa kun ei viitsisi pilata.

Lisätiedot Kuplasta Samilta numerosta 0400 919 995.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Volkswagen Kupla

     
3.7
Read user reviews or write your own »

For sale Volkswagen Kupla cars

test
Volkswagen Kupla1.5, '64, 17 tkm
4 600 €
test
Volkswagen Kupla1.3, '67
14 900 €
test
Volkswagen Kupla1.2, '64, 80 tkm
17 900 €
test
Volkswagen Kupla1.2, '67, 102 tkm
12 600 €
test
Volkswagen Kupla1.3, '74
4 900 €
test
Volkswagen Kupla1.6, '72, 46 tkm
6 800 €
test
Volkswagen Kupla1.6, '89, 90 tkm
6 900 €
test
Volkswagen Kupla1.2, '62
3 800 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Volkswagen test drives

All test drives »
Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Koeajo: Volkswagen e-Crafter 35 100 kW

Koeajo: Volkswagen e-Crafter 35 100 kW

Volkswagen Golf - Kansanauton uudet herkut

Volkswagen Golf - Kansanauton uudet herkut

Volkswagen Grand California

Volkswagen Grand California

Volkswagen Hyötyautot – Transporteriin uusi käyttöjärjestelmä

Volkswagen Hyötyautot – Transporteriin uusi käyttöjärjestelmä