Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Mercedes-Benz GLC350e – 320 hepoa hybridivoimaa

Mercedes-Benz GLC350e – 320 hepoa hybridivoimaa
 • Mercedes-Benz GLC
 • Mercedes-Benz GLC
 • Mercedes-Benz GLC
 • Mercedes-Benz GLC
 • Mercedes-Benz GLC
 • Mercedes-Benz GLC
 • Mercedes-Benz GLC
 • Mercedes-Benz GLC
 • Mercedes-Benz GLC
 • Mercedes-Benz GLC
 • Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benzin keskiluokan katumaasturi on saanut sisuksiinsa sähkömoottorin, jonka ansiosta se pieksee ison läjän sporttipelejä.

Mercedesin GLC-sarja täydentyy pistokehybridimalli 350e Hybridillä. Se näyttää kuvissa massiivisemmalta kuin todellisuudessa onkaan, sillä GLC on hyvin pitkälle Nissan Qashqain luokkaa. Siihen ne yhtäläisyydet kansamaasturimalliin kanssa sitten loppuvatkin.

Mercedesin lähestymiskulma keskikokoisten katumaasturien maailmaan on koko lailla toisenlainen kuin vaikkapa Kia Sportagessa, Nissan Qashqaissa ja Toyota RAV4:ssä. Kolmikon ajatuksena on tarjota järkevästi hinnoiteltu perusauto, joka on näennäisesti maastokelpoinen kaupunkipeli.

GLC on tässä suhteessa toista maata. Hinnoittelu karkaa useita kymppitonneja kalliimmaksi ja MB:llä tavoitellaan ostajakuntaa, joka ei juuri mieti ratkaisuaan lompakolla, vaan haluaa paistatella naapureiden kateellisissa katseissa ja nauttia ajasta ratin takana. Tätä taustaa vasten GLC:n hinnoittelu on hieman helpompi ymmärtää.

Mercedes-Benz GLC350e on kallis automalli. Hintalappu asettunee 60 000€:n tuntumaan, mikä karkottaa suuren osan ostajakunnasta kertalaakista. Vaikka kyseessä on teknisesti edistynyt pistokehybridi, on se silti valtaisan kallis.

GTI-autot jäävät viivalla

Mercedes-Benz GLC350e – 320 hepoa hybridivoimaa

Plug-in hybridiversio GLC:stä on tokin hyvin viehättävä. Voimaa piisaa runsaasti, sillä sähkömoottori nostaa kokonaistehon reiluun 320 hevosvoimaan. Tuolla lukemalla vetoja piisaa ja nelivetoinen GLC poistuu paikalta livakasti. Sataseen loikataan 5.9 sekunnissa ja viivalla jätetään taakse iso liuta GTI-autoja.

Valmistaja ilmoittaa yhdistetyksi EU-kulutukseksi 2,6 litraa sadalla kilometrillä. Se on luonnollisesti paskapuhetta, sillä tuohon lukuun päästäkseen Mersun saa pitää jatkuvasti piuhan päässä latauksessa ja körötellä hiljaista kyytiä kaupungissa.

Sähköä riittää ilmoituksen mukaan 35 kilometrin taipaleelle, mutta tuokin luku on varsin optimistinen. Yli 30 kilometrin sähköajelu vaatii varsin keveää kaasujalkaa ja hidasta etenemistä. Sähköinen ajotila onkin käyttökelpoinen lähinnä keskusta-ajossa, jossa ajosuorite pitää sisällään hidasta ryömimistä liikennevaloista toisiin.

Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että Plug-in-versio olisi huono. Ahkerasti lataamalla kulutusta voi pienentää mukavasti, vaikka ilmoitettua kulutuslukemaa ei kannata uneksia saavuttavansa kovin helpolla. Mutta kyllä plugari toki laskee kulutusta perinteiseen bensakoneeseen verrattuna.

Sähkömoottorin avut eivät liity ainoastaan kulutuksen minimointiin, sillä se tuo mukavasti lisävoimaa arkiajoon. Kun GLC:llä lämää lapun kunnolla lattiaan, antautuu Mercedes varsin rivakkaan kiihdytykseen.

Uusi tapa autoilla?

GLC350e omaa useampia ajotiloja, joilla voi ajaa pelkällä sähköllä, ladata akkupakettia, säästää sähköä tai käyttää hybridi-tilaa. Sähkötila E-mode on tarpeen osassa Euroopan suurkaupunkeja, joissa ajaminen polttomoottorilla on kiellettyä. Kotimaassa tällaisia tilanteita ei luonnollisesti ole, mutta kyllä sähkövoimalla huristelu kaupunkien keskustoissa on silti varsin houkutteleva ajatus.

Charge-tilassa polttomoottoria käytetään akkupaketin lataukseen ja tuolloin bensakulutus on melko roisia. Siksi sitä kannattaakin käyttää lähinnä pakkoraossa. Hybridi-tilassa sähköä käytetään pääasiallisena voimanlähteenä pienemmissä ajovauhdeissa ja motarilla pääosa voimantuotosta hoidellaan bensamoottorilla.

Pistokehybridin käyttäminen vaatii hieman uudenlaisen autoilun opettelua. Auto nimittäin kannattaa pitää latauksessa aina kun mahdollista. Se saa virtaa tavallisesta pistorasiasta, joten lisäkilometrejä voi ladata käytännössä aina jos käytössä on sähkövirtaa.

Tämä saattaa alkuun tuntua työläältä, mutta jokainen latauskerta tuo selvä säästöä bensakuluihin ja säästää samalla ympäristöä. Akun lataaminen tyhjästä täyteen kannattaa ajoittaa työpäivälle tai yöksi, mutta jo muutamien kilometrien sähköt saa pitämällä autoa latauksessa tunnin verran. Pikalaturilla sähköiset kilsat ladataan akkuihin ripeästi.

Mercedes-Benz GLC350e:n ainoa avu ei toki ole sähkötekniikka, sillä ajokokemuksenakin se on varsin vakuuttava. Alusta on mukavan jämäkkä ja vaihteisto toimii moitteettomasti. GLC350e tarjoaa samanlaista laadukasta ajomukavuutta kuin muukin mallisto.

Mersu ajelee itsestään

Saksalaiset insinöörit ovat Mercedesin tehtaalla panostaneet myös automaattiohjauksen kehittämiseen. Vastaavia innovaatioita on tarjolla muillakin valmistajilla, mutta Mersu näyttää muille pitkää nenää tässä suhteessa.

”Automaattiohjaus” on kytketty yhteen adaptiivisen vakionopeudensäätimen kanssa. Kun adaptiivinen vakkari näpäytetään päälle, syttyy mittaristoon vihreä ohjauspyörän ikoni, joka kertoo auton avustavan kuskia ohjaamisessa.

Järjestelmä toimii uskomattoman hienosti. Ohjausliikkeet ovat rauhallisia, eikä auto juuri souda kaistojen välillä ainakaan moottoritiellä. Kokeilin järjestelmää useamman kerran tutulla moottoritiellä ja parhaimmillaan GLC hoiti ohjaustoimenpiteet reippaan 20 kilometrin matkan autonomisesti.

Järjestelmä toimii erityisen hyvin silloin kun tieosuus on kohtuullisen suora ja tylsä. Tiukemmissa mutkissa kannattaa olla varuillaan, sillä automaattiohjaus ei selvästi halua kääntää ohjauspyörää kauhean suuria liikkeitä.

Automaattiohjauksen kanssa kannattaa toki pitää mielessä myös se, että järjestelmä on tarkoitettu avustamaan kuljettajaa, ei hoitamaan ohjaussuoritetta itsenäisesti. Vaikka se hoitaa ohjaamisen, on vastuu edelleen kuljettajalla itsellään. Siitä huolimatta se tuo ajamiseen uudenlaista mukavuutta ja rentoutta.

 • Mercedes-Benz GLC350e – 320 hepoa hybridivoimaa
 • Mercedes-Benz GLC350e – 320 hepoa hybridivoimaa
 

Rennosti ilman käsiä

Ensimmäisen kerran toimivaa automaattiohjausta käyttäessä homma tuntuu silkalta noituudelta. Kun adaptiivinen vakkari hoitaa vauhdin säätelemisen ja aktiivinen kaistavahti ohjaamisen. Tylsimmissä ajotilanteissa järjestelmä tekee ajamisesta huomattavasti rennompaa.

Kaikki edellä mainitut ominaisuudet kuuluvat Intelligent Drive –järjestelmään, jonka ensisijainen tarkoitus on estää onnettomuuksien syntymistä. Se siis korjaa kuljettajan virheitä, jotka johtuvat ajovirheistä tai vireystilan laskusta. Turvallisuusmielessä Mercedes onkin valmistajien kärkiluokkaa.

Kaistavahdin ja adaptiivisen vakionopeudensäätimen lisäksi turvallisuuspakettiin on saatavilla mm. hätäjarruavustin, törmäysavustin, liikennemerkkiavustin ja peräänajoavustin, joka suojaa matkustajia tilanteessa, jossa uhkana on peräänajotilanne.

Mercedes-Benz on perinteisesti tunnettu siitä, että se tuo automarkkinoille turvallisuusvarusteita, jotka myöhemmin yleistyvät standardiksi. Vahva edelläkävijän rooli on edelleen läsnä, minkä huomaa hyvin juuri vaikka GLC:n kohdalla.

GLC osoittaa, että turvallisuus, tekninen kehitys, upea tehontuotto, vähäpäästöisyys  ja ajamisen mukavuus voivat aivan hyvin asua saman kuoren sisällä. Crossover-luokkaa leimaava tylsyys  loistaa poissaolollaan GLC:n kohdalla. Se on yksi katumaasturiluokan harvoista malleista jotka säväyttävät ajokokemuksena.

Myös Mercedesin katumaasturimallin sisätilojen viimeistely ja viihtyisyys ovat tutulla tasolla. Koeajoversio on verhoiltu kauttaaltaan ulkokuoren kanssa sointuvalla ruskealla nahalla. Jalopuusomisteet ovat niin ikään tumman ruskeat ja modernit.

Hallintalaitteet löytyvät oikeilta paikoilta ja kaikki toimii intuitiivisesti. Yllätyksiä ei siis ole tarjolla, mutta toisaalta niitä ei modernin voimanlinja ansiosta osaa juuri edes kaivata. Kokonaisuuteen ne sopivat hienosti.

Mercedes-Benz GLC:n suurin (ja samalla ainoa) ongelma piilee hinnoittelussa. Etenkin jos hintapolitiikkaa vertaa luokan muihin kilpailijoihin. Karvalakkiversion hinnalla saa hankittua pari Kiaa, Nissania tai Toyotaa.

Teksti: Tuomas Rajala, kuvat: Sami Puskala

Kehuja: tekniikka, ajomukavuus, varustelu, suorituskyky, kulutus varauksin

Parantamisen varaa: hinnoittelu

Mercedes-Benz GLC350e hybrid:

Moottori:4-sylinterinen, 1991 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho:211 hv (155 kW) @ 5500 rpm (+sähkömoottori 114 hv)
Vääntö:350 Nm @ 1200-4000 rpm (+sähkömoottori 340 Nm)
Kiihtyvyys:5,9 s.
Huippunopeus:235 km/h
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:7-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:2,6 l / 100 km
CO2-päästöt:60 g / km
Mitat (pit/lev/kork):4656mm/1890mm/1659mm
Omamassa:2025 kg
Tavaratila:395-1445 l
Hinta:61 500€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Mercedes-Benz GLC

     
4.7
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Mercedes-Benz GLC -autot

test
Mercedes-Benz GLC2, '22, 3 tkm
66 900 €
test
Mercedes-Benz GLC2, '22, 8 tkm
76 900 €
test
Mercedes-Benz GLC2, '22, 4 tkm
73 400 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz GLC2, '22, 14 tkm
76 800 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz GLC2, '22, 8 tkm
70 800 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz GLC2, '22, 9 tkm
76 890 €
test
Mercedes-Benz GLC2, '22, 3 tkm
66 490 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz GLC2, '22, Ajamaton
69 848 € (sis. ALV)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Mercedes-Benz koeajoja

Kaikki koeajot »
Kuinka komean käytetyn katumaasturin saa, kun käytössä on reilut 60 000 euroa?
MAINOS
Video Icon

Kuinka komean käytetyn katumaasturin saa, kun käytössä on reilut 60 000 euroa?

Uusi Mercedes-Benz GLC Coupé toteuttaa ajajan toiveet

Uusi Mercedes-Benz GLC Coupé toteuttaa ajajan toiveet

Osaatko sähköautoilun aakkoset? Mercedes-Benz kokosi kattavan paketin perustiedoista
MAINOS

Osaatko sähköautoilun aakkoset? Mercedes-Benz kokosi kattavan paketin perustiedoista

Sähköinen Mercedes-EQ EQE - tulevaisuuden tekniikan ja perinteikkään mukavuuden liitto
MAINOS

Sähköinen Mercedes-EQ EQE - tulevaisuuden tekniikan ja perinteikkään mukavuuden liitto

Mercedes-Benz E All-Terrain - maastokykyä ja mukavuutta farmarina
MAINOS

Mercedes-Benz E All-Terrain - maastokykyä ja mukavuutta farmarina