Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 23 690   1

Nissan Pulsar – Qashqain jalanjäljissä

Nissan Pulsar – Qashqain jalanjäljissä
 • Nissan Pulsar
 • Nissan Pulsar
 • Nissan Pulsar
 • Nissan Pulsar
 • Nissan Pulsar
 • Nissan Pulsar
 • Nissan Pulsar
 • Nissan Pulsar
 • Nissan Pulsar
 • Nissan Pulsar
 • Nissan Pulsar
 • Nissan Pulsar

Nissan haluaa tehdä keskiluokassa Qashqait. Pulsar on uutuusmalli, jolla menestystä toivotaan viisiovisten hatchbackien kentällä.

Nissan on hallinnut katumaasturimarkkinoita Qashqailla useamman vuoden ajan. Juuri julkistetun myyntitilaston mukaan Qashqain myynti ei osoita laskemisen merkkejä, sillä uusi kehitysversio on vuoden 2014 kolmanneksi suosituin automalli.

Sillä aikaa kun japanilaisvalmistaja on jyrännyt crossover-markkinoilla, on C-segmentti jäänyt paitsioon. Nyt kysyntään vastataan Pulsarilla, joka korvaa Suomessa heikohkosti menestyneen Tiidan.

Piirteet crossover-maailmasta

Nissan_Pulsar_takaviisto_kuva

Pulsar muistuttaa ulkonäöltään enemmän Qashqaita ja X-Trailia kuin pientä tila-autoa Notea. Valot ja puskurien sporttinen muotoilu muistuttavat crossover-maailmaa ja ilme on edeltäjämalli Tiidaa modernimpi.

Vaikka muotokieli henkii autoilutrendien aallonharjalla ratsastavia crossover-malleja, on Pulsar hieman arkisen oloinen tapaus. Kompaktien perheautojen luokassa kilpailu on kovaa, joten massasta on erotuttava.

Siinä Pulsar ei valitettavasti onnistu parhaalla mahdollisella tavalla. Nissanin viisiovisesta autosta nimittäin uupuu kaivattua persoonallisuutta. Muotoilullisesti se jää luokan monelle muulle kilpakaverille.

Takapenkkiläisillä ruhtinaallisesti tilaa

Sisätiloiltaan Pulsar on ilahduttavan tilava, sillä normaalisti tässä kokoluokassa joudutaan tinkimään takamatkustajien jalkatiloista. Pulsar on positiivinen poikkeus ja jalkatilaa on jopa ruhtinaallisesti.

Takapenkillä mahtuu matkustamaan mukavasti kolme aikuista tai pari turvaistuimessa matkustavaa. Perheautona Pulsar toimii hyvin, sillä turvaistuinten käyttäminen vaatii yllättävän suuria takapenkkitiloja.

Hyvät takatilat kostautuvat rajallisen kokoisena tavaratilana, joka on litroissa mitattuna 385. Toisaalta tavaratila on vertailukelpoinen kilpailijoiden kanssa, mutta harvoin perheautossa liikaa säilytystilaa on.

Kahden moottorin politiikka

Pulsarin moottorivalikoima on melko suppea, sillä tarjolla on ainoastaan kaksi konevaihtoehtoa. Bensiinimoottori on 115-hevosvoimainen ja diesel-moottori 110-hevosvoimainen.

Bensiiniversio on saatavilla sekä manuaali- että automaattivaihteisena, mutta dieseliä on tarjolla vain käsivaihteisena. Suppea moottorivalikoima varmasti rajaa ostajakuntaa, mutta toisaalta alhaiset CO2-lukemat ohjaavat ostoskäyttäytymistä entistä enemmän.

Arkikäytössä 115-hevosvoimaisella bensakoneella ja 6-vaihteisella manuaaliaskilla varustettu Pulsar tarjoaa kohtuullista suorituskykyä. Vääntöä 1,2-litraisessa bensaturbossa on 190 Nm ja nykysuuntauksen mukaan huippuvääntö tarjoillaan 2000 kierroksen kohdalla.

0-100 km/h kiihdytys sujuu 10,7 sekunnissa, mikä on hyvää keskitasoa. Kovempi kiihdytys tosin vaatii kierroksia, sillä pienikokoinen ja pienivääntöinen moottori ei ole sieltä juurevimmasta päästä.

Bensiiniversio antautuu ylämäissä

Kuusivaihteista manuaaliaskia saa hämmentää täydellä lastilla ahkerasti, sillä moottorin vääntömomentti meinaa antautua maantievauhdeissa vähänkään suuremmissa ylämäissä. Vaihdetta joutuu heittämään reilusti pienemmälle, ettei moottori tukehdu.

Sama pätee ohitustilanteisiin, sillä kuutosvaihteella 80-100 km/h vauhdista Pulsar ei juuri jaksa nostaa vauhtiaan vaikka lappu polkaistaisiin lattiaan. Ohituksissa kannattaakin reilusti heittää pykälää tai paria pienempi vaihde silmään.

Voimakkaamman koneen optio olisi kiva olla olemassa, sillä rehellisesti sanoen suuremmalla lastilla ajettaessa 115-hevosvoimainen moottori on kovin tehoton ilmestys. Muutaman kymmenen hevosvoiman ja Nm:n lisäpuhti tekisi ajamisesta mukavampaa.

Tehottomamman yleisilmeen positiivinen kääntöpuoli on kohtuullinen polttoainetalous. Pulsarin yhdistetty kulutus on 6,3 litraa sadalla ja CO2-päästöt jäävät 117 grammaan. Se tekee hyvää ajoneuvoverolle, joka on alle 100€ vuodessa.

 • Nissan_Pulsar_laajis_kuva
 • Nissan_Pulsar_ohjaamo_kuva
 

Alustaltaan jämäkkä

Vaihteisto ei jostain syystä tunnu yhtä jämäkältä ja tarkalta kuin Qashqaissa, mutta ei laatikossa toisaalta mitään olennaista vikaa ole.

Alustaltaan Nissan ei juuri poikkea nykysuuntauksesta ja Pulsarin jousitus onkin jämäkkä ja hieman pintakova. Erityisesti lumen pakkauduttua tien pintaan se ei ole mukavimmasta päästä ja jousitus hakkaa terävästi töyssyissä.

Sisätiloiltaan Pulsar henkii samaa maailmaa Qashqain kanssa. Mittaristo, ohjauspyörä ja keskikonsolin näyttö ovat tuttuja konsernin muista tuotteista. Ajotietokone tarjoaa reilusti informaatiota ja keskikonsolin näyttö toimii moitteetta.

Monitoimiohjauspyörän kautta voi ohjailla ajon aikana kaikkea tarpeellista. Hallintalaitteet on sijoitettu sopiville paikoille ja toiminta on intuitiivista. Nissanin kanssa pääsee sinuiksi nopeasti.

Hyvät vakiovarusteet

Koeajoversion varustetaso on Tekna, joka tarjoaa melkoisen listan vakiovarusteita. Paras varustetaso pitää sisällään mm. nahkaverhoillut istuimet, LED-ajovalot, peruutustutkan, kuolleen kulman varoitusjärjestelmän ja peräänajovaroittimen.

Ja mikä hienointa, parhaan varustetason valitseminen nostaa Pulsarin hintaa varsin maltillisesti. Manuaalivaihteisella ja 1,2-litraisella bensakoneella varustettuna auton hinta jää reippaaseen 26 000€:n.

Pulsarin luulisi kelpaavan kuluttajille Suomen kaltaisessa maassa suppeasta konevalikoimastaan huolimatta. Täällä kun autoveron järjettömyys tekee ponnekkaammilla koneilla varustettujen autojen ostamisesta liki järjetöntä.

Nissanin uutuusmalli on erinomainen perusauto, joka tarjoaa hyvät sisätilat, mukiinmenevän ulkonäön ja muutenkin toimivan kokonaisuuden. Reseptin voisi kuvitella löytävänsä ostajakuntansa mukavasti.

Tuomas Rajala

Kehuja: sisätilat, hinta, taloudellisuus, ulkonäkö

Parantamisen varaa: suorituskyky täydellä lastilla, pieni persoonan puute

Nissan Pulsar DIG-T 115 Tekna:

Moottori:4-sylinterinen, 1197 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho:115 hv (85 kW) @ 4500 rpm
Vääntö:190 Nm @ 2000 rpm
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 10,7 s.
Huippunopeus:190 km/h
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:6-portainen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd): 6,3 l / km
CO2 päästöt:117 g /km
Mitat (pit/lev/kork):4387mm/1768mm/1520mm
Paino:1304 kg
Tavaratila:385 l
Ajoneuvovero:99€ / v
Koeajoauton hinta:26 490€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Nissan Pulsar

     
4.0
Read user reviews or write your own »

For sale Nissan Pulsar cars

test
Nissan Pulsar1.2, '18, 27 tkm
15 890 € (incl. VAT)
test
Nissan Pulsar1.2, '18, 55 tkm
15 900 €
test
Nissan Pulsar1.2, '18, 22 tkm
15 890 €
test
Nissan Pulsar1.2, '18, 35 tkm
16 890 €
test
Nissan Pulsar1.2, '17, 35 tkm
15 490 €
test
Nissan Pulsar1.2, '17, 18 tkm
15 490 €
test
Nissan Pulsar1.2, '18, 33 tkm
14 900 €
test
Nissan Pulsar1.2, '17, 28 tkm
16 790 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Nissan test drives

All test drives »
Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun

Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto

Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Nissan Navara Off-roader AT32 on kova rauta

Nissan Navara Off-roader AT32 on kova rauta