Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 92 482   1

Tyypit: Nissan Sunny 1.6 LX

Tyypit: Nissan Sunny 1.6 LX
  • Nissan Sunny
  • Nissan Sunny
  • Nissan Sunny
  • Nissan Sunny

Tämänkertaiset tyypit otettiin Nissan Sunny 1.6 LX:stä, joka on meikäläisen vara-autona (ei linkkiä myynti-ilmoitukseen).

TAUSTAA

Tätä on toivottu: mahdollisimman halpa auto ja fiilikset siitä. Nyt monien toive toteutuu, koska koeajossa on oma vara-autoni. Aikuisten oikeasti luulen, että suurin enemmistö haluaa mieluummin juttuja erikoisista sporteista, mutta kokeillaanpa mikä on tämän jutun suosio. Nettiauton webmasterina näen jokaisen jutun lukukerrat yhdellä silmäyksellä.

Nettiautoon tarjotaan koeajoon autoja enemmän kuin ehdin niitä ajamaan. Jokaisen tarjotun auton laitan jonotuslistalle, ja kun kerran viikossa teen jutun, käyn koko listan läpi ja tutkailen mitkä autot on myyty ja missä jäljellä olevat sijaitsevat. Laitan ylös päivämäärät milloin autoa on tarjottu ja otan hyvissä ajoin yhteyttä omistajaan, kun on seuraavan koeajon vuoro. Usein käy niin, että sovin koeajon ensimmäisen kanssa, jonka saan kiinni.

Välillä tarjotaan autoja, jotka ovat liian lähellä aiemmin koeajettuja. Ei ole mieltä tehdä juttua Mersun A140 mallista ja vähän sen jälkeen A170 CDI:stä, koska suurin ero on auton moottorissa. Kori, ajo-ominaisuudet ja varusteet ovat usein samantapaiset.

ENSIVAIKUTELMA SUNNYSTA

Tietynlaisen auton omistamista ei pitäisi koskaan joutua puolustelemaan. Nissanin kanssa näin kuitenkin tapahtuu. Halpa vara-auto on siinä mielessä hyvä kapine, että se opettaa nöyräksi, koska sitä ajaessa oppii arvostamaan parempia autoja ja niiden ajo-ominaisuuksia.

Erikoista halvalla Nissanilla kurvailussa on se, miten ihmiset suhtautuvat kuljettajaan. Sama ihminen arvotetaan eri tavalla, riippuen millä autolla ajaa.

AJOSSA

Nissanin käynnistäminen vaatii kaasupolkimen painalluksen. Käynnistysmoottori on äkäinen ja käyntiin tämä autovanhus pärähtää joka kerta ensimmäisellä yrittämällä. Vain hiukan mehupilliä paksummasta pakoputkesta ei tule mitään sinisiä savupilviä, vaan täysin normaalit vesihöyryt.

Ohjauspyörä noudattaa samaa hentoa linjaa, kuin muutkin hallintalaitteet. Ratin kehä on hyvin ohut, mutta pito on hyvä kumimaisen pinnan ansiosta. Runsaat 215.000 ajettua kilometriä eivät näy ratissa mitenkään, kuviointi on edelleen uudenveroinen.

Hentous häipyykin sitten saman tien mielestä, kun ryhdytään kääntämään ohjaustehostinta vailla olevaa etuvetoista autoa parkkipaikalla.
  • Tyypit: Nissan Sunny 1.6 LX
  • Tyypit: Nissan Sunny 1.6 LX
 
Liikkeellelähtö ja auton hallinta on helppoa ja vaivatonta, silloin kun vauhtia ei ole liikaa. Vaihteet loksahtavat helposti päälle ja jarrutkin ovat hyvin hallittavissa.
Ohuilla ja korkeaprofiilisilla 155/80-13 renkailla meno on hiukan kiikkerää. Tehostamaton ohjaus keskittää hyvin, mutta renkaat ovat uraherkkyyteen taipuvaiset. Tiukkaan kaarteeseen on syytä varautua huolellisesti ja vauhtia pudottamalla, että auto pysyy hallinnassa.

Erikoinen piirre Sunnyn ajamisessa on se, että etupää (moottori, vaihteisto, etupyörät) tuntuu hallitsevalta osalta autoa. Muu osa autosta tuntuu seuraavan etupään mukana. Tätä vaikutelmaa lisää vielä ajoasento, joka on mallia ”perä alhaalla, polvet korkealla”.

Tehontuntua 1.6 –litraisessa autossa on mukavasti. 94-hevosvoimainen kone vääntää mukavasti alakierroksilta alkaen. Juuri huippuväännön tuntumassa on tyhjä kohta, jossa kaasutin ”potkaisee tyhjää” eli kone meinaa nyykähtää.

Sunny on äänekäs vehje, senhän näkee jo esimerkiksi ovien rakenteesta. Radiota saa yhtenään säätää lujemmalle ja hiljemmalle renkaiden ujelluksen tahdissa.

TILAT JA VARUSTELU

Takana mahtuu juuri ja juuri istumaan, jos etupenkki on keskiasennossa. Pääntilaa tässä kantikkaassa autossa on sen sijaan sopivasti. Leveyttä on vaatimattomasti; kaksi aikuista menee kohtalaisesti taakse, kolmas saa kaikkien olon tukalaksi.
Tavaratila on kulmikas ja kohtuullisen tilava. Sinne mahtuu jopa kaikki neljä rengasta kerralla.

Sunny ei varusteilla mahtaile. Autossa ei ole tehostinta, keskuslukitusta tai sähköikkunoita. Eikä abs-jarruja, tai turvatyynyjä. Sen sijaan autossa on kahdet renkaat ja radio. Lisäksi lohkolämmitin sisäpistokkeella. Eikä juuri muuta. SLX –version ja LX –version suurin ero on mittaristossa, edellisessä on nimittäin käyntinopeusmittari ja kuljettajan selkänojan ristituen säätö!

Erikoinen varuste on keskellä kojetaulua oleva kello, jossa on myös päivämääränäyttö sekä ajastin!

Koleat aamut ovat Nissanille lastenleikkiä. Erittäin tehokas lämmitin lämpiää nopeasti tulikuumaksi.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 94 hv / 69 kW
Vääntö: ei ilmoitettu
Huippunopeus: 175 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 12 sekuntia
Kulutus: 5,7 – 7,5 – 9,1 litraa sadalla

YHTEENVETO

Tonnin hintaiseksi kotteroksi Nissan on oiva kulkine. Sillä pääsee luotettavasti paikasta A paikkaan B, mikä on alun perin auton perimmäinen tarkoitus. Halvan auton ylläpito ei tule kovinkaan kalliiksi. Varkaitakaan ei juuri tarvitse pelätä. Auton voi huoletta jättää lukitsematta missä vain, koska murtautuminen Nissaniin ja käynnistäminen ei vaadi juuri ruuvimeisseliä ihmeellisempää työkalua.

Koriltaan tämä auto on kohtuullisessa kunnossa ja vuosikatsastuksen leima on vasta kuivunut. Sen vuoksi edessä on toivottavasti runsaasti vaivattomia ja edullisia kilometrejä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Nissan Sunny

     
3.8
Read user reviews or write your own »

For sale Nissan Sunny cars

test
Nissan Sunny1.6, '91, 270 tkm
1 000 €
test
Nissan Sunny1.4, '95, 132 tkm
500 €
test
Nissan Sunny1.5, '82, 224 tkm
3 200 €
test
Nissan Sunny1.4, '94, 55 tkm
2 500 €
test
Nissan Sunny1.5, '86, 165 tkm
2 400 €
test
Nissan Sunny1.6, '93, 123 tkm
600 €
test
Nissan Sunny1.4, '93, 165 tkm
180 €
test
Nissan Sunny1.4, '94, 171 tkm
1 100 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Nissan test drives

All test drives »
Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun

Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto

Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Nissan Navara Off-roader AT32 on kova rauta

Nissan Navara Off-roader AT32 on kova rauta