Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 26 356   0

Volkswagen Golf Sportsvan – Miss Tila-auto

Volkswagen Golf Sportsvan – Miss Tila-auto
 • Volkswagen Golf Sportsvan
 • Volkswagen Golf Sportsvan
 • Volkswagen Golf Sportsvan
 • Volkswagen Golf Sportsvan
 • Volkswagen Golf Sportsvan
 • Volkswagen Golf Sportsvan
 • Volkswagen Golf Sportsvan
 • Volkswagen Golf Sportsvan
 • Volkswagen Golf Sportsvan
 • Volkswagen Golf Sportsvan
 • Volkswagen Golf Sportsvan
 • Volkswagen Golf Sportsvan

Volkswagen Golf Sportsvan tekee perheautoilusta entistä tyylikkäämpää, mutta sporttisuutta ei nimestä huolimatta kannata odottaa.

Golf-perhe laajenee malliuudistuksen jälkeen myös tila-automaailmaan. Kansanauton kookkain versio kantaa nykyisellään nimeä Sportsvan. Mallin kantaisänä toimii Golf Plus, mutta tällä kertaa nimi on vaihdettu seksikkäämpään.

Nimi on mairea, mutta se ei ole kaikkein kuvaavimmasta päästä. Volkswagen Sportsvan ei nimittäin ole erityisen sporttinen eikä pakettiautomainen. Nimitys sopisikin paremmin vaikkapa Transporterin kiihkeämpään versioon kuin Golfiin.

Sportsvanin tapauksessa Golfin pohjalle on leivottu tila-autohenkinen perheauto, joka on kasvattanut kokoaan sitten Plus-aikojen. Samalla koko konsepti on uudistettu, sillä Golfin tila-auto ei enää näytä rumalta pakun korvikkeelta, vaan oikeasti tyylikkäältä tila-autolta.

Suurin ero profiilissa

VW_Sportsvan_etuviisto_kuva

Golf-malliston tilavin jäsen on keulaltaan modernin tyylikäs ja sen piirteitä hallitsevat samat muotoilulliset kikat kuin muutakin mallistoa. Edestä ja takaa tarkasteltuna piirteet ovat Golfista tuttuja ja suurin ero syntyykin sivusta katsellessa.

Sportsvanin katto on korkealla ja tuulilasi jatkaa nokkapellin luomaa linjaa kohti korkeuksia. Muotoilu ei ole kaikkein tasapainoisimmasta päästä, sillä keula on muuhun autoon verrattuna hieman matala ja siro. Korkeampi keula olisi tehnyt kokonaisuudesta aggressiivisemman.

Mutta ei Golf missään nimessä ole mikään rumilus, päinvastoin. Se on yksi luokkansa komeimmista autoista, sillä reilun kokoisista sisätiloista huolimatta kokonaisuus on kohtuullisen sporttisen oloinen.

Muotoilu on varmasti tehnyt hyvää aerodynamiikalle, sillä Sportsvanissa on luokkansa parhaimmistoa oleva kulutuslukema. Yhdistetty kulutus on valmistajan ilmoituksen mukaan 5,2 litraa sadalla kilometrillä.

100 km reippaalla viidellä litralla

Totuus ei ole kovin kaukana, sillä rauhallisesti ajamalla hieman reippaan viiden litran kulutuslukema on hyvinkin mahdollinen. Suuremmalla lastilla ja hieman reippaammassa ajossa kulutus jää helposti kuuden litran tuntumaan, eli suoritus on varsin kelvollinen.

Volkswagenin ollessa kyseessä, on tarjolla melkoisen mukava liuta moottorivaihtoehtoja, joista viisi on bensiinikäyttöisiä ja neljä dieseliä. Bensakoneet ovat 1,2- ja 1,4-litraisia ja diesel-padat 1,6- ja 2,0-litraisia.

Miedoin bensaversio ei juuri tehoreservillä herkuttele, sillä kaakkeja on ainoastaan 85. Se on isokokoiselle perheautolle vaatimaton lukema. Tehokkain 1,4-litrainen bensaturbo puolestaan tuottaa 150 hevosvoimaa ja 250 Nm.

Koeajoversio on 125-hevosvoimainen ja 1,4-litrainen TSI vääntää mukavat 200 Nm. Toiseksi tehokkaimmalla bensaversiolla ajaminen on sujuvaa vaikka auto olisikin lastattu äärimmilleen.

Tehovajetta ohituksissa

125-heppaista tehoversiota ei tarjoilla kuin 7-vaihteisella DSG-automaatilla, jonka toiminta on muiden VAG-konsernin tuotteiden tavoin moitteetonta. Laatikko vaihtaa kuin ajatus, mutta paikoitellen se pitää kierroksia turhan alhaisena.

Vaikka hevosvoimilla ei mässäillä, kulkee 125-hevosvoimainen versio hienosti jokapäiväisessä ajossa. Tehovajetta esiintyy lähinnä ohitustilanteissa, mutta Sport-asennossa vaihteisto pyrkii ottamaan tehosta kaiken irti, jolloin ohitukset sujuvat kohtuullisen vaivattomasti.

Paperilla kiihtyvyys ei päätä huimaa, sillä 0-100 km/h vertailuluku on 9,9 sekuntia. Mikäli tämä tuntuu liian vähäpätöiseltä, alittaa tehokkain bensaversio 9 sekunnin rajapyykin.

 • VW_Sportsvan_sivusta_kuva
 • VW_Sportsvan_takaa_kuva
 

Loistavat sisätilat

Jos sporttisuus on Sportsvanilta kateissa, korvataan sen puute erinomaisilla sisätiloilla. Golfin sisuksissa on tilaa parhaimmillaan 1520 litran edestä. Tämä lukema saavutetaan penkit kaatamalla, mutta jakkarat pystyssä takatilan vetoisuus on mukavat 500 litraa.

Sisätiloissa riittää muunneltavuutta ja takapenkkiä voi siirtää edemmäs 18 cm, jolloin takakontin tilavuus kasvaa 590 litraan. Takapenkit voi kaataa erikseen alas, mikä parantaa muunneltavuutta entisestään.

Auto on suunniteltu lapsiperhettä silmällä pitäen, joten muunneltavuusratkaisut ja sisätilan pienet kikat tekevät matkustamisesta mukavaa. Takapenkkiläisten matkaa ovat helpottamassa alas kääntyvät pöytätasot, jotka ovat etumatkustajien selkänojissa.

Perheen tavarantarvetta on pidetty ajatuksissa myös säilytyspaikkoja silmällä pitäen, sillä tilavia lokeroita on niin etu- kuin takapenkkiläisilläkin. Niiden merkitys korostuu erityisesti pidemmillä ajomatkoilla.

Paino on pidetty kurissa

Ajajan näkökulmasta Sportsvan tarjoaa samanlaista premium-tunnelmaa ja ajamisen mukavuutta kuin muukin Golf-mallisto. Vaikka tilaa on normaalimallia runsaammin, on paino saatu pidettyä hyvin kurissa.

Maltillinen paino näkyy ajettavuudessa, sillä alusta on riittävän jämäkkä, eikä juuri niiaa mutkatielläkään. Ilahduttavaa on myös se, että jousitus ei kolise edes töyssyissä, mikä tuntuu tällaisena maailmanaikana olevan enemmän sääntö kuin poikkeus.

Sportsvan on erinomainen valinta lapsiperheen arkea pyörittävälle tai muuten vain hieman normaalia enemmän tilaa haluavalle. Onneksi markkinoilla on nykyään vaihtoehtoja ihmisille, jotka haluavat tila-auton tyylistä tinkimättä. Kaiken lisäksi Sportsvanin hinnoittelu on maltillista.

Tuomas Rajala

Kehuja: ulkonäkö, sisätilojen muunneltavuus ja koko, toimivuus perhekäytössä, ajomukavuus

 

Parantamisen varaa: suorituskykyä uupuu

Volkswagen Golf Sportsvan 1,4 TSI:

Moottori:4-sylinterinen, 1395 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho:125 hv (92 kW) / 5000-6000 rpm
Vääntö:200 Nm / 1400-4000 rpm
Huippunopeus:200 km/h
Vetotapa:Etuveto:
Vaihteisto:7-vaihteinen DSG-automaattivaihteisto
Kulutus (yhd):5,2 l / 100 km
CO:121 g/km
Mitat (pit./lev./kork.):4338mm/1807mm/1578mm
Paino:1383 kg
Tavaratila:500-1520 l
Hinta:23 780€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Volkswagen Golf Sportsvan

     
4.2
Read user reviews or write your own »

For sale Volkswagen Golf Sportsvan cars

test
Volkswagen Golf Sportsvan1.0, '20, 2 tkm
27 900 €
test
Volkswagen Golf Sportsvan1.5, '19, 39 tkm
25 700 €
test
Volkswagen Golf Sportsvan1.5, '19, 30 tkm
27 900 €
test
Volkswagen Golf Sportsvan2.0, '19, 16 tkm
32 880 €
test
Volkswagen Golf Sportsvan2.0, '19, 37 tkm
29 700 €
test
Volkswagen Golf Sportsvan1.5, '20, 2 tkm
29 500 €
test
Volkswagen Golf Sportsvan1.0, '19, 52 tkm
23 400 €
test
Volkswagen Golf Sportsvan1.0, '19, 6 tkm
26 900 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Volkswagen test drives

All test drives »
Volkswagen Passat GTE – Kahden maan kansalainen

Volkswagen Passat GTE – Kahden maan kansalainen

Volkswagen ID.3 - sähköinen vallankumous

Volkswagen ID.3 - sähköinen vallankumous

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Koeajo: Volkswagen e-Crafter 35 100 kW

Koeajo: Volkswagen e-Crafter 35 100 kW

Volkswagen Golf - Kansanauton uudet herkut

Volkswagen Golf - Kansanauton uudet herkut