Close
Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Volkswagen Polo – Ison auton elkeitä

Volkswagen Polo – Ison auton elkeitä
 • Volkswagen Polo
 • Volkswagen Polo
 • Volkswagen Polo
 • Volkswagen Polo
 • Volkswagen Polo
 • Volkswagen Polo
 • Volkswagen Polo
 • Volkswagen Polo
 • Volkswagen Polo
 • Volkswagen Polo
 • Volkswagen Polo
 • Volkswagen Polo

Uusi Volkswagen Polo muistuttaa ajettavuudeltaan ja laadultaan luokkaansa isompia autoja.

Pikkuautomaailma ei ole enää entisensä. Eurooppalaisen kokoluokituksen mukaan VW Polo kuuluu B-segmentin pikkuautoluokkaan, mikä on aiemmin tarkoittanut tinkimistä sisätiloista ja laadusta. Nykyisellään Polon ratin takana on tilaa ja viimeisteltyä tunnelmaa.

Uuden sukupolven Polo julkaistiin vuonna 2009, jolloin markkinoille tuotiin kuudennen sukupolven automalli. Se oli edeltäjäänsä suurempi, laadukkaampi ja ennen kaikkea komeampi kokonaisuus.

Polon tuorein päivitys on siis lähinnä facelift, mutta eteenpäin on silti menty maltillisin harppauksin. Polo on käytännössä ottanut paikan, joka jäi Volkswagen Golfilta sen noustua lähemmäs premium-merkkien tunnelmaa.

Erinomainen perusauto

VW_Polo_sivusta_kuva

Volkswagen Polo onkin tiloiltaan ja fiilikseltään hyvin lähellä edellisen sukupolven Golfia. Se on laadukas, mukavan näköinen ja vähän kuluttava perusauto, jota voisikin luonnehtia automaailman makaronilaatikoksi.

Sen ratissa tuskin tulee kokemaan kovin suuria tunteenpurkauksia, mutta se on niin hyvä perusauto kuin olla ja voi. Ajettavuus on hyvä, kulku vakaata ja suorituskyky riittävää jokapäiväiseen arkiajoon.

Itse asiassa 90-hevosvoimainen moottori on viritetty toimimaan juuri optimaalisella kierrosalueella, mikä saa auton vaikuttamaan yllättävän pirteältä.

160 Nm:n maksimivääntömomentti tarjoillaan 1500 kierroksesta alkaen, joten piskuista moottoria ei tarvitse sen kummemmin huudattaa. 90 hv:n ja 160 Nm:n lukemat eivät ole kummoisia, mutta täysin riittäviä.

Mallistossa pikkuisia bensa- ja diesel-koneita

Pololla on helppoa liittyä moottoritien liikennevirtaan, sillä neljällä aikuisellakin se kiihtyy reippaaseen sataseen vaivattomasti. Sen kanssa ei siis tarvitse pelätä jäävänsä muiden jalkoihin. Onkin kummallista, kuinka vaivatta modernit pikkukoneet tuottavat tehoa.

Poloon on tarjolla sekä litrainen että useampia 1,2-litraisia bensiinikoneita. Malliston tiukin bensakone tuottaa 110 hevosvoimaa ja 175 Nm. Sen kaveriksi on paritettu 7-vaihteinen DSG-loota, joka kiihdyttää VW:n sataseen 9,3 sekunnissa.

Diesel-puolella moottorivaihtoehtoja on kolme, jotka ovat kaikki 1,4-litraisia turboahdettuja patoja. Tiukin diesel-versio tuottaa 90 hevosvoimaa ja 230 Nm:n väännöt. Lukemat ovat pienelle autolle hyviä.

Taloudellisuus edellä

Koko Polo-mallisto rakentuu BlueMotion-konseptin ympärille, joten jokainen moottoriversio on hyvin taloudellinen. Parhaimmillaan päästöt jäävät diesel-versioissa 88 g/km:n lukemaan, joten verotuksellakaan ei valtio pääse rankaisemaan kovin tuntuvasti.

Tehokkaimmankaan bensaversion CO2-päästöt eivät päätä huimaa, sillä 110-hevosvoimaisen turboahdetun bensakoneen päästölukema on 110 g/km. Keskikulutuslukemakin jää alle 5 litran sadalla.

Polo onkin oiva auto ihmiselle, joka on kiinnostunut polttoainetaloudesta. Diesel-mallistolla kulutus on mahdollista painaa optimiolosuhteissa alle 4 litran lukemiin matka-ajossa, joten VW:llä reissaaminen ei välttämättä rasita kukkaroa pahasti.

 • VW_Polo_takaviisto_kuva
 • VW_Polo_ohjaamo_kuva
 

Pikkuautoluokan kaunein

Volkswagen Polo omaa tällä hetkellä pikkuautoluokan komeimman ulkonäön, sillä sen piirteet eivät kieli sardiinipurkkimaista tunnelmaa samalla tavalla kuin moni muu B-segmentin tuote. Polo on itse asiassa monella tapaa komeampi ilmestys kuin pykälää suurempi Golf.

Koeajoauto on väriltään ruiskukan sininen, joka herättää varmasti tunteita puolesta ja vastaan. Erityisesti suorassa auringonpaisteessa se ei esiinny edukseen, vaan näyttää jo uutena haalistuneelta metalliväriltä.

Sisätilojen ilme on taattua VAG-konsernia ja Polo onkin tyylikäs ilmestys. Varustetaso on riittävä ja saatavilla on vakionopeudensäädin, parkkitutka ja kaikki muutkin oleelliset varusteet.

Tiloiltaan VW on reippaan kokoinen jopa pienen perheen tarpeita ajatellen. Pitkäjalkaisen kuskin ajaessa takapenkille ei jää kovinkaan ruhtinaallista jalkatilaa, mutta ahtamalla kyytiin saa jopa kolme aikuista. Takapenkki vetää hyvin myös kaksi lastenistuinta.

Hieman liikaa hintaa

Tavaratilaan mahtuu viikonlopun reissukamat, joten Polo palvelee myös perheen ainoana käyttöautona, mikäli mukana ei tarvitse roudailla kuukauden mökkireissun tavarapaljoutta.

Hinnoittelu on ongelmallinen asia erityisesti valmistajien pienimissä automalleissa, sillä erityisesti perheen kakkosauton hankinnassa rahalla on erittäin suuri merkitys. Tässä kisassa Volkswagen Polo ei  ole listan kärkipäässä.

Polon hinnoittelu alkaa 1,0-litraisen bensakoneen kohdalla hieman reippaasta 15 000€:sta, mikä on pahimmillaan parituhatta euroa enemmän kuin usealla kilpailijalla. Esimerkiksi Seat Ibiza ja Opel Corsa irtoavat puolitoista tonnia Poloa edukkammin.

Tuomas Rajala

 

Kehuja: ulkonäkö, laatuvaikutelma, taloudellisuus, teho arkikäytössä

Parantamisen varaa: hinnoittelu

Volkswagen Polo 1,2 TSI tekniset tiedot:

Moottori:4-sylinterinen, 1197 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho:90 hv (66 kW) / 4800 rpm
Vääntö:160 Nm / 1500-4000 rpm
Kiihtyvyys (0-100km/h):10,8 s
Huippunopeus:184 km/h
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd):4,7 l / 100 km
CO2 päästöt:107 g/km
Mitat (pit./lev./kork.):3972mm/1682mm/1432mm
Paino:1107 kg
Koeajoauton hinta:18 126€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Volkswagen Polo

     
3.8
Read user reviews or write your own »

For sale Volkswagen Polo cars

test
Volkswagen Polo1, '23, 10 km
26 480 €
test
Volkswagen Polo2, '23, Undriven
40 700 €
test
Volkswagen Polo2, '23, Undriven
39 800 €
test
Volkswagen Polo1, '23, Undriven
26 725 €
test
Volkswagen Polo1, '23, Undriven
25 741 €
test
Volkswagen Polo1, '23, Undriven
23 848 €
test
Volkswagen Polo1, '22, 13 tkm
23 900 €
test
Volkswagen Polo1, '22, 4 tkm
24 500 €

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Volkswagen test drives

All test drives »
Volkswagen Polo – Piirun verran paremmaksi 

Volkswagen Polo – Piirun verran paremmaksi 

Volkswagen Polo – Kansanautoksi Golfin paikalle

Volkswagen Polo – Kansanautoksi Golfin paikalle

Tyypit: Volkswagen Polo Variant

Tyypit: Volkswagen Polo Variant

Volkswagen T-Roc tarjoaa jokaiselle jotain

Volkswagen T-Roc tarjoaa jokaiselle jotain

Volkswagen Taigo - Polon pulleampi veli

Volkswagen Taigo - Polon pulleampi veli