Close
Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Ford Fiesta – Pienessä vara parempi

Ford Fiesta – Pienessä vara parempi
 • Ford Fiesta
 • Ford Fiesta
 • Ford Fiesta
 • Ford Fiesta
 • Ford Fiesta
 • Ford Fiesta
 • Ford Fiesta
 • Ford Fiesta
 • Ford Fiesta
 • Ford Fiesta
 • Ford Fiesta
 • Ford Fiesta

Ford Fiesta osoittaa, ettei koko ole aina kaikki kaikessa. Pieniin kuoriin on mahdutettu mukavasti tilaa ja tyyliä.

Ford Fiesta osoittaa jälleen kerran sen, että B-segmentin pikkuautot haastavat kokoluokkaansa suuremmat melkein jokaisella osa-alueella. Fiesta on vakaa ajettava, ja tarjoaa yllättävän hyvät sisätilat kokoisekseen autoksi.

Fiesta edustaa samaa kokoluokkaa mm. Volkswagen Polon, Toyota Yarisin, Nissan Micran, Hyundai 120:n, Seat Ibizan, Opel Corsan ja Peugeot 208:n kanssa. Luokka on maailmalla tärkeä, sillä etenkin Euroopan suurissa kaupungeissa B-kokoluokka käy kaupaksi hyvin.

Kilpailu on myös syy sille, miksi juuri tämän kokoluokan autot tarjoavat niin hyvän vastineen rahalle. Kun Fiestaa ajaa, on välillä hankala keksiä kestäviä perusteita sille, miksi valitsisi itselleen pykälää isomman auton.

Yllättävän hyvä konevalikoima

Ford Fiesta – Pienessä vara parempi

Fordin nokalle saa monesta pikkuautosta poiketen varsin monenlaisia voimanlähteitä. Malliston nuhaisin moottori on 1,1-litrainen vapaasti hengittävä bensiinimoottori, joka tuottaa vaisut 75 hevosvoimaa.

Suosituin moottori lienee 1,0-litrainen ja kolmisylinterinen EcoBoost turbomoottori, joka tuottaa versiosta riippuen 95, 125 tai 155 hevosvoimaa. Myllyä on saatavilla joko perinteisenä bensaturbona tai mHEV kevythybridinä. Kevythybridiversiot ovat 125- ja 155-hevosvoimaisia.

Lisäksi saatavilla on 1,5-litrainen TDCi eli dieselmoottori ja 1,5-litrainen EcoBoost bensaturbo, joka omaa 200 hevosvoiman varannot. Puolitoistalitraisesta pikkumoottorista napataan siis varsin mukavat tehot.

Koeajettu Fiesta on varustettu 125-hevosvoimaisella kevythybridillä. Litrainen EcoBoost -moottori tarjoaa kevyelle autolle mukavan suorituskyvyn ja kulutusta sipistellään tuomalla mukaan regeneraatiota ja käyttämällä se hyväksi mahdollisuuksien mukaan.

Ford toteuttaa regeneraation niin, että moottorijarrutuksessa Fiesta alkaa parin sekunnin viiveellä jarruttaa moottoria varsin voimakkaasti ja alkuun pienemmälle vaihteelle vaihtaessa luvassa on paikoin melko raju vetäisy. Ominaisuuteen tottuu kuitenkin äkkiä.

Yhdistetty kulutus on WLTP-mittaustavan mukaan 5,0–5,3 litraa, eikä tuohon lukemaan pääseminen itse asiassa tuota edes kovin suuria vaikeuksia. Koeajon aikana keskikulutus oli 5,7 litraa sadalla, eikä kyseessä ollut mikään taloudellisuuden tavoittelu.

Yksi syy alhaiseen kulutuslukemaan ovat valtaisan pitkät välitykset. 60:n vauhdissa pitää ajella joko kolmosella tai nelosella, sillä suuremmalla vaihteella kierrokset jäävät alle 2000:n. Kuutosen saa iskettyä tupaan vasta yli 80 km/h vauhdissa, eli kehäteillä kuutonen on vain koriste.

Ajotiloja löytyy kolme: normal eco ja sport. Niiden väliset erot manuaalivaihteistolla jäävät melko pieniksi, sillä 125 hevosvoiman repertuaarilla ei ihmeitä tehdä. Automaattiaskilla varustettuna erot varmasti olisivat suuremmat.

Taloudellinen ja pirteä

Moottori on samaan aikaan taloudellinen ja pirteä. Vaikka 0–100 km/h kiihtyvyyslukema on vain hieman alle 10 sekuntia, on se aivan riittävästi tällaiselle autolle. Ja jos mielii reippaampaa kiihtyvyyttä, tarjoaa sitä joko 155-heppainen kevythybridi tai 200 hepoa kehittävä EcoBoost.

Ajettavuuden suhteen Fiesta on hyvä kompromissi. Alusta on mukava, eikä siitä ole tehty pintakovaa. Reippaassa ajossa se osoittautuu hieman pehmeän puoleiseksi, mutta luokka huomioiden se on hyväksyttävää.

Jos alustan pehmeys häiritsee, on ST-linen alusta normaalimallia 10 mm matalampi ja hieman jäykempi. Tiukempi alusta ei missään nimessä tekisi Fiestalle pahaa.

 • Ford Fiesta – Pienessä vara parempi
 • Ford Fiesta – Pienessä vara parempi
 

Hyvin sisätilaa

Sisätilat ovat mukavat ja yllättävän tilavat. Takapenkille mahtuu mukavasti pari aikuista tai turvaistuinta. Tavaratila on hyvän kokoinen, mutta ei luonnollisesti mikään tilaihme. Litroissa ilmaistuna luku on 292.

Fiestan kokoluokkaa leimaa tätä nykyä myös laaja varustelutaso. Siksi myös Fordista löytyy LED-ajovalot, 8” kosketusnäyttö, avaimeton käynnistys, kaistavahti, vakionopeudensäädin ja niin edelleen. Pienen auton ei enää tarvitse olla karvalakkimalli.

Ford Fiesta on vakuuttava kokonaisuus, joka soveltuu kaupunkiautoilun lisäksi hyvin myös pidemmille taipaleille. Versiosta riippuen Fiesta on joko tyylikäs tai jopa aggressiivisen urheilullinen paketti. Ajotuntuma vertautuu suoraan pykälää suurempiin automalleihin.

Tuomas Rajala

Kehuja: hyvä ajettava ja tasapainoinen kokonaisuus, taloudellisuus

Parantamisen varaa: perusmallissa hieman pehmeä alusta

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Hybrid 125 hv:

Moottori:3-sylinterinen, 998 cm3 turboahdettu bensiinimoottori, kevythybridi
Yhteisteho:125 hv (92 kW)
Vääntö:180 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:9,4 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:6-vaihteinen manuaalivaihteisto
EU-kulutus:5,0.5,3 l / 100 km
CO2-päästöt:115-119 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4068mm/1765mm/1498mm
Tavaratila:292 l
Omamassa:1217 kg
Hinta alkaen:21 297€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Ford Fiesta

     
3.8
Read user reviews or write your own »

For sale Ford Fiesta cars

test
Ford Fiesta1.1, '22, Undriven
19 954 €
test
Ford Fiesta1, '22, 1 tkm
27 900 €
test
Ford Fiesta1.1, '23, Undriven
19 899 € (incl. VAT)
test
Ford Fiesta1, '22, Undriven
27 695 € (incl. VAT)
test
Ford Fiesta1, '22, 3 tkm
29 260 € (incl. VAT)
test
Ford Fiesta1, '22, Undriven
27 490 € (incl. VAT)
test
Ford Fiesta1, '22, Undriven
26 340 €
test
Ford Fiesta1.1, '22, Undriven
18 605 € (incl. VAT)

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Ford test drives

All test drives »
Ford Fiesta Flexifuel - tankatessa omistaja voi hymyillä

Ford Fiesta Flexifuel - tankatessa omistaja voi hymyillä

Ford Fiesta ST-Line – Auvoisa arkisportti

Ford Fiesta ST-Line – Auvoisa arkisportti

Ford Fiesta Black Edition – Maailman tehokkain yksilitrainen

Ford Fiesta Black Edition – Maailman tehokkain yksilitrainen

Ford Fiesta Ecoboost: Litran mitalla

Ford Fiesta Ecoboost: Litran mitalla

Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille

Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille