Close
Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Ford Kuga PHEV - tyylikäs ja tilava ladattava pihistelijä

Ford Kuga PHEV - tyylikäs ja tilava ladattava pihistelijä
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga

Uusi Ford Kuga PHEV on teknisesti kiinnostava auto. Ladattava hybridi kulkee 225 hv teholla reipaasti, mutta ahkeralla lataamisella taloudellisesti.

Uusi 3. sukupolven Ford Kuga on nyt tarjolla myös ladattavana hybridinä eli PHEV:nä. Ford on pistänyt uuden Kugan uuteen ladattavaan hybridivoimalinjaan paljon paukkuja. Sen pitäisi tietää hyvää sekä voimareserveille että kulutukselle, ainakin auton 225 hevosvoimaa vaikuttavat lupaavalta. 

Ford Kugan kaksi ensimmäistä sukupolvea olivat asiallisia tuotteita, mutta ne eivät saavuttaneet sellaista suosiota kuin valmistaja toivoi. Ensimmäistä sukupolvea valmistettiin vuosina 2008-2012. Nyt kolmannen Kuga-sukupolven alta markkinoilta poistuvan kakkospainoksen valmistusvuodet olivat 2012-2019. Myös uutta Kugaa on Nettiautossa tarjolla yllättävän mukavasti. 

Alkuvaiheessa Kuga on tarjolla etuvetoisena ladattavana hybridinä (koeajoauto), manuaalivaihteisena 150-hevosvoimaisena etuvetona, 120-hevosvoimaisena etuvetoautomaattina sekä 190-hevosvoimaisena dieselnelivetona automaattivaihteistolla. Myöhemmin tulee tarjolle itselataava hybridi. 

Koeajossa olevan ladattavan hybridin WLTP-lupaus sähköiselle toimintamatkalle on 56 kilometriä ja keskikulutus 1,4 litraa kilometrillä. Se tarkoittaa 32 gramman päästöjä kilometriä kohden. Teknisesti uusi Kuga perustuu nykyiseen Ford Focukseen.

Ford Kuga on kasvanut reilusti

Nettiauto koeajo Ford Kuga PHEV 2020 kuva Antti Liinpää

Uusi Kuga on kasvanut verrattuna edeltäjään. Pituutta on tullut yli 7 senttiä lisää ja leveyttä vajaa kolme senttiä. Sen huomaa sisällä, sillä auto aiempaa selvästi väljempi tiloiltaan. Ison kuljettajan takana istuu väljästi toinen kookas matkustaja, eikä pää ota kattoon vaikka auto on edeltäjää 11 senttiä matalampi. Takaistuimen liikkuvat eteenpäin 15 senttiä ja selkänojan kaltevuutta voi muokata.

Tavaratila on kookkaan oloinen ja selkeänmuotoinen, vaikka paperilla hybridin 411 litraa kuulostaa maltilliselta. Muiden moottorivaihtoehtojen kanssa tavaratila on 475 litraa eli akusto vie pienen osan PHEV:ssä.

Digitaalinen mittaristo ja kosketusruutu

Ohjaamo on simppeli mutta tyylikäs. Se noudattaa nykyisen Focuksen linjoja. Hallitsevin elementti on keskellä kojelautaa sijaitseva kosketuksella toimiva näyttö, josta hallitaan navigaattoria ja musiikkia.  

Myös kuskin edestä löytyvä mittaristo on digitaalinen Kuga PHEV:ssä. Jokaisen ajon jälkeen mittaristoon tulee tarkkaa dataa siitä, mikä oli kulutus matkalla ja paljonko mentiin pelkällä sähköllä. Tällaisen selkeän informaation tarjoaminen ilman hakemista toivoisi lisääntyvän myös muilla merkeillä. 

Uuden Kugan jarrullinen vetokyky 1200 kg. Isommalla dieselillä varustetun uuden Kugan vetokyky on 2100 kg, joten se sopii parhaiten vetojuhdaksi. Hauska ja hyödyllinen yksityiskohta on Kugan ovesta esiin pomppaava kolhusuoja.

Ison auton tuntua

Uusi Kuga tuntuu isolta, laadukkaalta ja tilavalta autolta, jonka ohjaus vaatii hieman totuttelua. Kun ohjauksen kanssa tulee sinuksi, se tarjoaa erinomaisen tuntuman ja rentoutta pitkille matkoille, sillä auto kulkee matka-ajossa tasaisesti ja suoraan. Vielä kun ottaa pois yli-innokkaan kaistanpitoavustimen, meno on suorastaan nautittavaa. Kaupunkipyörittelyissä ohjaus on todella kevyt ja etupyörät kääntyvät kohtuullisen hyvin. Kuga on isohkoksi kaupunkimaasturiksi ketterä auto.

Istuin ei tarjoa parasta mahdollista tukea edes koeajoauton ST-Line X -varustetasossa, mutta plussapuolelle menee se, että istuimen maltilliset muodot tarkoittavat, että hyvin erikokoiset ihmiset saavat autossa mukavan istuma-asennon. Mikään toppaus ei paina väärästä paikasta. Istuimen reisituki jää pitkällä kuskilla vajaaksi, joten Focuksesta tuttu sportti-istuin tulee toivottavasti myös uuteen Kugaan tarjolle.

Tehokas hybridijärjestelmä

Ford Kuga PHEVin hybridijärjestelmä tuntuu toimivan suorastaan erinomaisesti. Siis myös silloin kun autoa ei pääse lataamaan. 160-hevosvoiman 2,5-litrainen Atkinsonin työkiertoa hyödyntävä bensamoottori, 129-hevosvoiman sähkömoottori ja CVT-automaatti takaavat sekalaisessa ajossa vitosella alkavia kulutuslukemia, joka on isolle yhteisteholtaan 225 hevosvoiman autolle hyvä saavutus. Pihistelemällä voi lukema tippua alkamaan nelosella. Kun mukaan ottaa ladattavan hybridin tärkeimmän ominaisuuden päästöjen kannalta eli ahkeran lataamisen, auto kulkee niin halutessa todella pienellä määrällä polttoainetta.

Hybridijärjestelmässä on eri ajotiloja: sähkö, automaattinen, säästö, säästää akuston varausta, ja EV-lataus, jolloin akustoa ladataan polttomoottorilla. Myös auton moottorinohjausta voi säädellä eri ajo-ohjelmilla, jotka ovat normaali, sport, eco, liukas ja syvä lumi/hiekka. 

 • Nettiauto koeajo Ford Kuga PHEV 2020 kuva Antti Liinpää
 • Nettiauto koeajo Ford Kuga PHEV 2020 kuva Antti Liinpää
 

Reipasta menoa

Uusi Kuga tarjoaa PHEV:nä reipasta kulkua eli 225 hevosvoimaa tuntuu ajossa. Auto ei ole mikään urheilullinen menijä, mutta reserviä löytyy. Polttomoottori herää henkii, kun lapun laittaa lattiaan. Jopa ajettaessa sähkökäytöllä. Oletettavasti kyseessä on turvallisuustoiminto – kun kaasu painetaan pohjaan, paikka lienee sellainen, että kaikki voima tulisi tarpeeseen. Polttomoottori on ajossa mukavan hiljainen toimija, paitsi niissä täyskaasukiihdytyksissä.

Uusi Ford Kuga PHEV on onnistunut auto. Siinä on tilaa ja tyyliä, hyvää ajettavuutta ja kaikki tämä halutessa hyvin pienellä polttoaineen kulutuksella. Jos siis latausjohtoa käyttää ahkerasti.

Antti Liinpää

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Ford Kuga 2.5 Hybrid (PHEV) 225 HV CVT FWD ST-Line X Launch Edition

Moottorit: Ladattava hybridi, 2,5-litrainen bensiinimoottori + sähkömoottori + akusto (14,4 kWh)
Yhteisteho:225 hv
Vääntö:200 Nm (bensiinimoottori, yhteisvääntöä ei kerrottu)
Huiput:200 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:9,2 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:Portaaton CVT-automaattivaihteisto
EU-kulutus:1,4 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt:32 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4614 mm/1883 mm/1675 mm
Omamassa:1789 kg
Koeajoauton hinta (alkaen):43 449 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Ford Kuga

     
4.3
Read user reviews or write your own »

For sale Ford Kuga cars

test
Ford Kuga1.5, '22, Undriven
34 769 € (incl. VAT)
test
Ford Kuga2.5, '22, Undriven
47 361 € (incl. VAT)
test
Ford Kuga2.5, '22, Undriven
43 481 € (incl. VAT)
test
Ford Kuga2.5, '22, Undriven
44 346 € (incl. VAT)
test
Ford Kuga2.5, '22, Undriven
47 126 € (incl. VAT)
test
Ford Kuga2.5, '22, Undriven
49 592 € (incl. VAT)
test
Ford Kuga2.5, '22, Undriven
48 000 € (incl. VAT)
test
Ford Kuga2.5, '22, Undriven
47 360 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Ford test drives

All test drives »
Ford Kuga – Puhutteleva pakkaus pikkumoottorillakin

Ford Kuga – Puhutteleva pakkaus pikkumoottorillakin

Ford Kuga Vignale – Katumaasturi is loaded

Ford Kuga Vignale – Katumaasturi is loaded

Ford Kuga: Katumaasturin kasvojenkohotus

Ford Kuga: Katumaasturin kasvojenkohotus

Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille

Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille

Ford Puma ST – Ärhentelevä katumaasturi

Ford Puma ST – Ärhentelevä katumaasturi