Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 18 964

Ford Kuga Vignale – Katumaasturi is loaded

Ford Kuga Vignale – Katumaasturi is loaded
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga
 • Ford Kuga

Amerikassa Kuga Vignalen varustelutasoa kutsuttaisiin nimellä loaded. Varustelistalta on käytännössä kaikki mitä toivoa saattaa.

Vignale-perhettä voisi verrata vaikka Citroenin DS-tuotesarjaan, jonka ranskalaisvalmistaja on erkaannuttanut kokonaan muusta mallistosta. Ford ei ole ryhtynyt yhtä jyrkkään toimintaan, sillä Vignale-linjasto nojaa perusmallistoon.

Kugan kohdalla Vignale tarkoittaa mm. korinsomisteita, 18” vanteita, adaptiivista vakionopeudensäädintä, nahkasisustaa, Bi-Xenon LED-valoja ja kuskin istuimen loputtomasti räätälöitävissä olevia säätömahdollisuuksia.

Vignale on toki kaunis ja järeästi varusteltu, mutta onko se kuitenkaan hintansa väärtti? Ford Kugan hintalapussa seisoo kunnioitettavat 51 642€. Kun päälle lisätään sähkötoiminen vetokoukku ja pari muuta pikkuviilausta, kohoaa koeajoauton hinta 55 000€:n paremmalla puolelle.

Miten hieno se onkaan?

Ford Kuga Vignale – Katumaasturi is loaded

Verrokkina voitaisiin käyttää vaikkapa BMW X3:sta, joka irtoaa karvalakkiversiona samaan hintaan kuin täydellisesti varusteltu Kuga. Järeästä varustelutasostaan huolimatta Kuga Vignale on ”vain” laadukas katumaasturi, ilman Baijerilaisen mielikuvia.

Mutta miten hieno auto Kuga nykyisellään onkaan? Jo ensimmäinen kehitysversio oli varsin vakuuttava ilmestys, mutta tehokkaimmalla diesel-koneella varustettu Fordin uudistettu katumaasturi vie homman entistä pidemmälle.

Konepellin alla rouskuttaa 2-litrainen turboahdettu diesel, jonka teholukema on 180 hv. Vääntöä sen uumenissa puristetaan 400 Nm. Lukujen nojalla ne eivät hetkauta, mutta käytännön tasolla voimaa riittää jokaiseen ajotilanteeseen. Koeajon aikana Kugan perässä tuli vedettyä noin tonnin painoista lastia kärryllä, eikä Ford nikotellut kertaakaan.

Kulutus on sekalaisessa ajossa reippaassa kahdeksassa litrassa ja kärry perässä pari litraa enemmän. Ford ilmoittaa EU-kulutukseksi 5,2 litraa, mutta sellaiseen lukemaan ei kyllä kannata uneksia pääsevänsä normaalissa liikenteessä.

Vaihteisto kuin unelma

Vaihteisto on erinomainen ja hakkaa tuntumaltaan lähes kaikki kilpailijansa. Fordin PowerShift –aski on kaksoiskytkimellinen ja vaihto-operaatio on varsin sulava ja ripeä. Hyvän vaihteiston tunnusmerkki on se, ettei sen toimintaan osaa juuri kiinnittää mitään huomiota. Tätä taustaa vasten tarkasteltuna Ford on onnistunut.

Kugan alusta on crossover-maailmasta tuttuun tapaan jämäkkä ja aavistuksen pintakova. Jousitus on kuitenkin sieltä toimivimmasta päästä, eikä se kolise kovemmassakaan menossa. Fordia ei juuri hätkäytä sekään, että auto on täynnä lastia ja perässä kärryllinen tavaraa.

Ford Kuga Vignale on erittäin vakaa ja johdonmukainen ajettava. Moottoritiellä ohjauspyörään ei tarvitse juuri koskea ja asfalttia niellään varsin eleettömästi. Tilanteen rikkoo ainoastaan aktiivinen kaistavahti, joka puuttuu peliin varsin herkästi ja kovalla kädellä.

Kaistavahti oli viedä kalsaripyykille

Pariin otteeseen kaistavahti sai aikaan sen luokan säikähdyksen, ettei kalsaripyykki ollut kovinkaan kaukana. Erityisesti pienemmissä vauhdeissa se haluaa puuttua menoon varsin ronskisti ja ohjausliike ei todellakaan ole huomaamaton. Sen kanssa kannattaakin olla enemmän tarkkana kuin ilman vahtia ajettaessa. Onneksi järjestelmän saa kytkettyä päältä.

Turvallisuutta ja mukavuutta lisääviä järjestelmiä Fordissa piisaa ja yksi toimiva kokonaisuus ovat erinomaiset valot. Bi-Xenon LEDit tuovat hienon valotehon ja automaattisiin kaukovaloihin yhdistettynä ne tekevät pimeällä ajamisesta lähes nautinnollista.

Pääasiassa automaattiset pitkät toimivat moitteetta, mutta välillä järjestelmä haluaa vaihtaa lähivaloille kohdassa, jossa kuski haluaisi mielellään käyttää pitkiä valoja. Tämä lienee lähinnä talvikelin ongelma, sillä ilmeisesti liian valkoisena hohtava hanki saa Fordin vaihtamaan lyhyet silloin kun valoa tuntuu auton mielestä olevan riittämiin.

Automaattiset kaukovalot tuntuvat äkkiseltään melko turhalta varusteelta, mutta hetken sellaisia käytettyään alkaa valoviiksen veivaaminen tuntumaan tympeältä touhulta. Usein ne kaikkein vähäpätöisimmältä tuntuvat asiat tuovat eniten ajomukavuutta.

Entistä aggressiivisempi

Ulkoiselta olemukseltaan uusi Kuga on aiempaa aggressiivisempi ja kulmikkaampi. Muutokset ovat maltillisia ja Fordin toki tunnistaa entisekseen. Silti pieni kasvojenkohotus on tehnyt ihmeitä ja ryhdistänyt entisestään komeaa autoa.

Keulaan on tullut lisää sukunäköä ja valojen muotoilu on entistä modernimpaa. Toki Vignale-mallissa on perusversiosta poikkeavia yksityiskohtia, mutta perusmallin Kuga on sekin varsin komea ilmestys. Pakoputken tuplaulostulot uhkuvat suorituskykyä, jota järeimmästä diesel-koneesta toki löytyykin.

Sisustaltaan Vignale-mallisto on varsin muikean näköinen ja Kugan ohjaamo on muiden mallien tavoin verhoiltu kauttaaltaan vaalealla nahkalla. Valkoisten jakkaroiden tikkaus on salmiakkikuviota ja se tuo mieleen huomattavasti kalliimpien automallien tunnelmaa.

Penkit ovat lisäksi ilmastoidut, mikä tekee kesähelteellä ajamisesta mukavaa. Housujen ei tarvitse pelätä liimautuvan hanuriin, vaan nyytit saa kyllä viileäksi mikäli tarvetta ilmenee. Jälleen kerran pieni asia, joka lisää mukavuutta huomattavasti.

Vignale-mallissa on kiinnitetty huomiota helppokäyttöisyyteen, mikä näkyy parissa konkreettisessa paikassa. Takaluukku aukeaa pyyhkäisemällä jalalla takapuskurin alla, joten kauppakasseja ei tarvitse turhaan laskea käsistä. Farkun lahkeiden jatkuvaan likaisuuteen tosin kannattaa tottua, sillä oikean kohdan löytäminen vie usein hieman aikaa.

Toinen erittäin kätevä ominaisuus on lisävarustelistalta löytyvät sähköinen vetokoukku. Se pongahtaa esiin painamalla nappia takakontissa. Jälleen kerran tämä kuulostaa liioittelulta, mutta lukuisia kertoja yltä päältä kuraista koukkua esiin kontanneena sähköinen järjestelmä on varsin tervetullut lisä.

 • Ford Kuga Vignale – Katumaasturi is loaded
 • Ford Kuga Vignale – Katumaasturi is loaded
 

Kaksi Qashqaita vai Vignale?

Ford Kugaa ajaessa ihmetyttää vain se, minkä ihmeen vuoksi se ei ole myyntilukujen kärjessä. Toki hinnoittelu on jopa perusmallissa huomattavasti kovempaa kuin vaikkapa Nissan Qashqaissa, mutta kyllä se tuntuu kaikin puolin laadukkaammaltakin.

Toki painoarvoa pitää laskea myös Vignale-varustelulle, mutta karvalakkinakin se pieksää Nissanin vastaavan mallin melko kirkkaasti. Kaiken lisäksi parkkihallista saa Qashqain omistaja etsiä omaa kärryään noin 400:n muun Nissanin joukosta. Tosin yhden Vignalen hinnalla saa kaksi Nissania ja rahaa jää vielä polttoaineisiinkin.

Mutta onko Vignale-varusteltu Kuga lopulta hintansa väärtti? Edullisimmillaan 180-hevosvoimaisella diesel-padalla varustettu nelivetoinen Kuga irtoaa hieman alle 45 000€:lla. Sillä varustelutaso on Titanium, joka riittänee useimmalle. Vignalena hinta kohoaa lähes kymppitonnilla, mikä on melkoinen lisähinta.

Mikäli kiikarissa on se katumaasturi kaikilla mahdollisilla lisukkeilla, eikä kymppitonnin extrakulu palele päätä, kannattaa Vignale varmasti ruksia tilauskaavakkeeseen. Mikäli tuntuisi, että vähemmälläkin pärjää, ei erikoismalli varmasti tuo kovin suurta lisäarvoa. Muutamalla tonnilla varusteltu Titanium-malli varmasti pääsee melko lähelle luksusversion fiilistä.

Tuomas Rajala

Kehuja: ulkonäkö, varustelu, ajomukavuus, vaihteisto, moottorin sitkeys

Parantamisen varaa: hinnoittelu, aktiivinen kaistavahti

Ford Kuga Vignale 2.0 TDCi 180 hv PowerShift AWD:

Moottori:4-sylinterinen, 1998 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:180 hv (132 kW)
Vääntö:400 Nm
Kiihtyvyys (0-100 km/h):10 s
Huiput:200 km/h
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen kaksoiskytkimellinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:5,2 l / 100 km
CO2-päästöt:134 g / km
Mitat (pit/lev/kork):4535mm/1895mm/1701mm
Hinta:51 642€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Ford Kuga

     
4.2
Read user reviews or write your own »

For sale Ford Kuga cars

test
Ford Kuga2.5, '22, Undriven
42 900 € (incl. VAT)
test
Ford Kuga2.5, '22, Undriven
45 571 € (incl. VAT)
test
Ford Kuga2.5, '22, 10 km
47 941 € (incl. VAT)
test
Ford Kuga2.5, '22, 10 km
46 210 € (incl. VAT)
test
Ford Kuga2.5, '22, 10 km
42 120 € (incl. VAT)
test
Ford Kuga2.5, '22, 10 km
47 735 € (incl. VAT)
test
Ford Kuga2.0, '21, Undriven
50 266 €
test
Ford Kuga2.5, '21, 2 tkm
44 900 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Ford test drives

All test drives »
Ford Kuga PHEV - tyylikäs ja tilava ladattava pihistelijä

Ford Kuga PHEV - tyylikäs ja tilava ladattava pihistelijä

Ford Kuga – Puhutteleva pakkaus pikkumoottorillakin

Ford Kuga – Puhutteleva pakkaus pikkumoottorillakin

Ford Kuga: Katumaasturin kasvojenkohotus

Ford Kuga: Katumaasturin kasvojenkohotus

Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille

Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille

Ford Puma ST – Ärhentelevä katumaasturi

Ford Puma ST – Ärhentelevä katumaasturi