Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 57 185   0

Tyypit: Suzuki Swift

Tyypit: Suzuki Swift
  • Suzuki Swift
  • Suzuki Swift
  • Suzuki Swift
  • Suzuki Swift

Tämänkertaiset tyypit otettiin Suzuki Swiftillä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä. Myynti-ilmoitus löytyy linkistä http://www.nettiauto.com/1488242

Taustaa


Suzuki Motor Company valmistaa sekä moottoripyöriä, että autoja. Historiaan kuuluu mekaanisia kangaspuita, moottorisoituja polkupyöriä, 60-luvulla alkanut moottoripyörävalmistus sekä vuodesta 1955 lähtien autonvalmistusta. Automallisto ei ole kovin laaja. Suzuki onkin erikoistunut pikkuautoihin, sekä pieniin nelivetomaastureihin.
XL7, jonka nimi viittaa suureen kokoon, on jenkki-SUVien rinnalla kompakti auto.

Ensivaikutelma


Musta viisiovinen Swift on selvästi oman näköisensä ja piristävästi massasta poikkeava. Katon linjoissa on jotain, joka tuo mieleen Minin. Kori on korkea ja suorat ovet korostavat auton korkeutta. Ohjaamo kapenee vielä takaosastaan ja perä on hyvin pysty. Etu- ja takavalot ovat hyvin persoonalliset. Alla on tyyliin sopivat alumiinivanteet, tosin hieman vajaakokoiset.


Sisustassa ei ole mitään erikoisjippoja, mutta tavallisen harmaan sijasta värisävyt ovat tummempaa harmaata ja mustaa sekä hopeaa. Yksi asia jäi askarruttamaan: miksi kaikki neljä viisarimittaria ovat erilaisin asteikoin? CD-radion, peilien, ilmastoinnin ja etuikkunoiden säätimet ovat luontevilla paikoilla.

Ajossa


Ajon aikana koeajajan sisäiseen muistikirjaan ei tartu kuin muutama merkintä. Tässä poimintoja: moottori sirkuttaa luoden pikkuautomaisen tunnelman, jota ohut alakierrosvääntö vahvistaa entisestään. Nyt ei ollut mahdollisuutta ajella satasen nopeudella ylämäkeen ja ohitella rekkoja, mutta luulenpa että Suzukilla on paras jättää nämä kiihdyttelyhommat muille ja odotella kiltisti jonon takana. Kiihtyvyys sinänsä on ok, mutta vaihteita joutuu käyttämään.

Vaihteiston liikkeen ovat lyhyet ja tarkat. Takaviistoon näkymät varsinkin oikealle ovat puutteelliset ison takapilarin vuoksi. Sivuille ja eteen näkymät ovat hyvät. Tuulilasi on kaukana kuljettajasta ja aika matala. Kuljettajan istuimen säätövarat riittävät juuri 184 senttiselle, mutta isompi kuljettaja joutuu istumaan polvet koukussa.

Alusta toimii erittäin hyvin ja eikä pohjaa vaikka ajan reippaanlaisesti röykkyisellä tiellä. Ohjaus on jälleen kerran onnistunut; minä ainakin pidän siitä että rattia käännettäessä tuntee mihin päin etupyörät osoittavat ja minkälaisella tienpinnalla ajetaan.


  • Tyypit: Suzuki Swift
  • Tyypit: Suzuki Swift
 

Tilat ja varustelu


Etutiloissa viihtyvyys on korkealla tasolla, johtuen selkeistä hallintalaitteista ja rattiin sijoitetuista soittolaitteen säätimistä. Ratti on mukavan paksukehäinen ja kolmipuolaisena kiva katsella. Nahkapintaisena se olisi vieläkin parempi tarttua, mutta hyvä näinkin.

Swiftissä istutaan aika korkealla, joten istuma-asento vaatii istuimilta hyvän sivuittaistuen. Sekalaisessa kaupunkipyörityksessä ei tullut tunnetta että penkiltä putoaa kaarteissa, joten istuinmuotoilu on onnistunut.

Ilmastointilaite, vaikkakin käsihämmenteinen, on mukava lisä varsinkin mustassa autossa jossa on tumma sisustus.

Takatilat ovat ahtaat aikuisille, varsinkin pitemmillä matkoilla tulee tukalaa kun jalkoja ei voi yhtään liikutella. Sen ikäiset lapset, jotka eivät enää tarvitse erillistä lastenistuinta, viihtyvät takana mainiosti.

Tekniset tiedot


Teho: 92 hv / 67 kW
Huippunopeus: 175 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 11 sekuntia
Kulutus: 5,1 / 6,2 / 8,0 litraa sadalla

Yhteenveto


Näppärä kaupunkisukkula, jolla pärjää varauksin myös maantiellä. Suzuki Swift on makean näköinen laite ja sisältä hyvin viihtyisä. Tavarankuljetuskyky on vaatimaton, mutta kahden hengen taloudessa tai lapsiperheen kakkosautona sillä pärjää erinomaisesti. Auto on 16 tuhatta ajettuna vasta sisäänajettu.

Lisätiedot Swifitistä Mikalta numerosta 050 369 9627.

Kirjoitti: Mika Fagerström

Nettiauto User Rating for vehicle model : Suzuki Swift

     
3.9
Read user reviews or write your own »

For sale Suzuki Swift cars

test
Suzuki Swift1.2, '19, 16 tkm
17 600 €
test
Suzuki Swift1.2, '17, 56 tkm
13 390 €
test
Suzuki Swift1.2, '13, 68 tkm
7 500 €
test
Suzuki Swift1.2, '17, 9 tkm
15 900 €
test
Suzuki Swift1.2, '13, 98 tkm
8 500 €
test
Suzuki Swift1.2, '13, 25 tkm
9 990 €
test
Suzuki Swift1.2, '18, 48 tkm
14 000 €
test
Suzuki Swift1.2, '18, 29 tkm
16 290 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Suzuki test drives

All test drives »
Suzuki Swift 4X4: Kulti kutistin katumaasturin

Suzuki Swift 4X4: Kulti kutistin katumaasturin

Suzuki Vitara Hybrid – jouhea manuaali

Suzuki Vitara Hybrid – jouhea manuaali

Suzuki Jimny – Söpö, söpömpi, Jimny

Suzuki Jimny – Söpö, söpömpi, Jimny

Suzuki Vitara S – Turbolla tunnelmaan

Suzuki Vitara S – Turbolla tunnelmaan