Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 34 169   0

Tyypit: Nissan Pathfinder

Tyypit: Nissan Pathfinder
  • Nissan Pathfinder
  • Nissan Pathfinder
  • Nissan Pathfinder
  • Nissan Pathfinder

Tämänkertaiset tyypit otettiin Nissan Pathfinderilla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Espoossa. Myynti-ilmoitus löytyy linkistä tästä linkistä.

Taustaa


Nissan on monille tuttu pienten autojen valmistajana, mutta mallistoon kuuluu myös lukuisia (katu)maastureita: Qashqai, X-Trail, Murano sekä Pathfinder. Viimeksimainittu on itse asiassa lähintä sukua King Cabille, jonka kanssa se jakaa yhteistä tekniikkaa. Nissan on allianssissa Renaultin kanssa, mikä tarkoittaa että joitakin komponentteja käytetään ristiin kummankin valmistajan automalleissa.

Ensivaikutelma


Pathfinder on aina kiehtonut allekirjoittanutta; onhan meillä kotona sellainen tilanne, että toisen auton on oltava enempi kuin viisipaikkainen, jos mielii koko perheen kanssa minnekään. Näillä eväin siis tutustumaan Pathfinderiin!

Ulkoa auto näyttää aika arkiselta, mutta muodoissa on silti jotain kiehtovaa. Sisätiloja leimaa tietty kulmikkuus ja tarkoituksenmukaisuus. Tarkempi tutustuminen autoon osoittaa, että arkisuus on hyvin venyvä käsite tämän auton kohdalla.

Avaimeton sisäänkäynti ja käynnistys, nahkaistuimet, integroitu navigaattori värinäytöllä ovat ensi huomioita, kun autoon nousee sisään.

Ajossa


Pathfinder on todella pitkä ja myös aika korkea. Leveys sen sijaan ei tuota mitään yllätyksiä. Onneksi on C-kortti hankittuna. Näkyvyys joka suuntaan on mainio. Takalasi tuntuu olevan melko kaukana. Kun pakin kytkee päälle, navin näyttöön tulee värillinen peruutuskameran kuva, josta on yllättävän paljon apua auton takanäkymien arvioimiseen.

Ajoasento on heti hyvä ja luonteva, ja penkkiä voi säätää sähköisesti ja jopa kaksi eri asetusta voidaan tallentaa muistiin.

Ajaminen on kaikin puolin rentoa ja vaivatonta. Auton lajityypille kiusallinen ominaisuus on alustan, etenkin taka-akseliston rakenteen, aiheuttama lievä tutina ja pompahtelu, jonka havaitsee etenkin kuoppia ylittäessä. Suuren ilmatilan omaavat renkaat ovat osasyylliset tähän pompotteluefektiin. Tasaisella meno on vakaata ja jopa yllättävän äänetöntä on kulku.

Työkalumainen ennakko-odotus auton käytöksestä rapisee koeajon edetessä. Kone vetää sitkeästi ja nöyrästi. Automaattivaihteisto toimii huomaamatta ja kierroksetkin pysyvät matalilla (alle 2000 rpm) lukemilla jopa satasen nopeudessa.

Korkealla istumisesta on se verraton hyöty, että liikennetilanteet pystyy ennakoimaan.


  • Tyypit: Nissan Pathfinder
  • Tyypit: Nissan Pathfinder
 

Tilat ja varustelu


Edellämainittujen varusteiden lisäksi autossa on kaksialueilmastointi, lasikattoluukku, seitsemän erillisistuinta, joista toisen ja kolmannen rivin istuimet voi erikseen kaataa vaakatasoon. Sitten löytyy webasto, 6 levyn jukeboksi; jossa levyt syötetään yksi kerrallaan kojelaudan uumeniin, handsfree Bluetooth –järjestelmä, monitoimiohjauspyörä, tukevat kattokaiteet, vetokoukku, sadetutka ym.

Tilaratkaisultaan Pathfinder on erikoinen; edessä on ruhtinaalliset tilat, mutta keskirivin jalkatila käy aikuisella (183 cm) ahtaaksi ja varsinkin selkänojan korkeus jää aika vaatimattomaksi. Kulku kolmannelle penkkiriville on jonkin verran hankalaa. Kolmannen penkkirivin istuimet voidaan laskea lattian tasoon erikseen. Yllättävää oli se, että tavaratilaa jäi kohtuullisesti vaikka kaikki penkit olivat käytössä. Jos vain viisi paikkaa on käytössä, tavaratila oli jo ruhtinaallinen ja takapenkit kaadetttuna ollaan jo pakettiauton mittasuhteissa.

Tekniset tiedot


Teho: 174 hv / 128 kW
Huippunopeus: 174 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 11,6 sekuntia
Kulutus: 8,3 - 10,1 – 13,2 litraa sadalla

Yhteenveto


Pathfinderista löytyi monia yllättäviä varusteita, jotka nostivat auton aivan omaan luokkaansa. Tietynlainen arkisuus kuitenkin leimaa autoa, hyvässä tai pahassa. Käyttöominaisuudet ovat huippuluokkaa ja kattava varustelu tuo sekä iloa että hyötyä omistajalleen.

Lisätiedot Pathfinderista Atelta numerosta 040-580 1449.

Kirjoitti: Mika Fagerström

Kirjoittaja on Nettiauton perustajajäsen. Voit tarjota erikoista ajopeliäsi Nettiauton koeajon kohteeksi sähköpostiosoitteeseen mika(a)teerila.fi Laita viestiin mukaan linkki ajoneuvoilmoitukseen. Kaikkia autoja ei voida koeajaa, mutta tarjotuista poimitaan mielenkiintoisimmat.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Nissan Pathfinder

     
3.9
Read user reviews or write your own »

For sale Nissan Pathfinder cars

test
Nissan Pathfinder2.5, '06, 315 tkm
7 850 €
test
Nissan Pathfinder2.5, '05, 261 tkm
12 780 €
test
Nissan Pathfinder2.5, '11, 201 tkm
16 900 €
test
Nissan Pathfinder, '14, 195 tkm
22 800 €
test
Nissan Pathfinder2.5, '11, 272 tkm
14 900 €
test
Nissan Pathfinder2.5, '09, 337 tkm
8 950 €
test
Nissan Pathfinder2.5, '05, 327 tkm
5 450 €
test
Nissan Pathfinder2.5, '05, 363 tkm
5 590 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Nissan test drives

All test drives »
Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun

Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto

Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Nissan Navara Off-roader AT32 on kova rauta

Nissan Navara Off-roader AT32 on kova rauta